Ako sa prejavuje arytmia?

sirema
7. jan 2018

Ahojte, mam uz dlhsie podozrenie na srdcovu arytmiu, deju sa mi take niekolkosekundove epizodky, ked ako keby som sa nemohla nadychnut, citim to v krku, ako keby mi srdce vynechalo jeden uder, neviem to uplne presne popisat, ale vzdy ma to spolahlivo vydesi...bola som u internistky, spravila mi viackrat EKG, mala som aj EKG holter na 24 hodin, ale ziadna arytmia na nom nebola zaznamenana..ono tieto veci sa mi nestavaju kazdy den, takze v ten den som to akurat ani necitila..potom mi hovorila, ze to bude asi taky ten typ neskodnej arytmie, kedy srdce medzi dvoma udermi spravi treti, a ze to citit, ako keby mi ryba preplavala cez hrud ci co - tak to zvyknu ludia citit, ze to mavaju aj sportovci a skratka ze je to neskodne..ale ja mam prave pocit, ked sa mi to deje, ze mi uder vynecha..tak neviem, ak mate niektora arytmiu, ako sa prejavuje?

artemiss1
7. jan 2018

Založila som temu ohľadom štítnej žľazy ešte tam nik neprispel a mavam tiež podobne stavy občas mi akoby skočí srdce alebo rychlo zabusi a zistili mi zvýšený hormón štítnej žľazy a tiež som myslela na arytmiu ale som skoro 14 tt teho.

sirema
autor
7. jan 2018

@artemiss1 Ahoj, ja som sledovana na endokrinologii kvoli dvom malickym cystam na stitnej zlaze, ale hormony mam v poriadku, u mna to bude o niecom inom 😒

janka279
7. jan 2018

@sirema Toto, co popisujes mi indikuje extrasystoly. Tie su velmi caste v dnesnej populacii, vznikaju v dosledku dlhodobeho stresu a vacsinou nie su zivot ohrozujuce a netreba sa znepokojovat. Vysetril ta odbornik, to je dobre. Mavam to aj ja. Pomaha mi to na to magne B6.

sirema
autor
7. jan 2018

@janka279 ano, bude to to, len je to strasne neprijemne, dokaze ma to tak vylakat ze dovi dopo :D ale mam diagnostikovanu panicku poruchu, tetaniu, takze je jasne, z coho to je 🙂 a ta panicka porucha sposobuje, ze panikarim zakazdym a strasne sa sledujem, takze dakujem za spravu, obcas asi potrebujem len uistenie, ze je to relativne neskodne 🙂

lulu19
7. jan 2018

Toto mavam aj ja .ako beriem magne b6 tak je mi lepsie .

siska53
7. jan 2018

@sirema vitaj v klube.. Ja zas kvoli operacii srdca v detstve som sledovana kazdy rok. Na striedacku ekg s echom.. Tiez mam.take pocity,najcastejsie v case nanpokrajibsoanku,vtrdy ma to prebudi a vydesi.. Akoby som sa nadychnut enmohla.. Ja mam aj uochaty nos dost,zle sa mi cez neho dycha.. Tiez som.mala holtera pred par mesiacmi,tiez to tak uzavreli,ze nzskodne.. Mavala som aj busenia srdca. A mam viac oddychovat.. Relaxovat a chceli mi dat nejake lieky na upokojenie.. No my sme mali besne roky tieto dva,hlavne tento posledny, malo relaxu,tak psychika zareagovala.. Magnezko predpisali aj mne.

janka279
7. jan 2018

@sirema verim ti, lebo ked sa to prvykrat vyskytlo u mna, tak ma to neskutocne vystrasilo. Bolo to v obdobi velkeho stresu a za minutu mi "preskocilo" srdce snad aj 10-krat. Hovorila som o tom v tom case s pani primarkou z kardiologie z univerzitnej nemocnice z Martina. Ta sa len usmiala, ze to dnes ma kazdy druhy clovek. No zijeme v rychlej dobe, plnej stresu.

paolas
8. jan 2018

@sirema tak presne to isté mám aj ja.Je to veľmi nepríjemné hlavne ma to vyčerpávalo keď mi to robilo často.Aj 24h holter ukázal okolo 150 preklepov a vraj to nieje veľa.Fuuuuuu,že niekto má aj 10000 za deň a to už sa lieči tak to si neviem predstaviť.Ale presne viem čo prezivas aj mňa to desí,ale uistili má,že to nieje životu nebezpečné.Dokonca aj tetaniu mám

sirema
autor
8. jan 2018

@paolas tak to smr na jednej lodi 🙂 beries aj AD?

klodyka76
8. jan 2018

Sú to extrasystoly...tiež to mám a je to veľmi nepríjemné. Tiež som mala aj Holtera, tam sa tie extrasystoly potvrdili, ale vraj to nie je také zlé, len to asi moc citlivo vnímam. Sú vraj ľudia ktorí majú viac a väčšie a vôbec to nevnímajú....treba si kúpiť magnezium, veľmi dobrý je Magnerot....vždy si nasadím kúru a zlepší sa to.

liv1
8. jan 2018

Ahojky. Toto uz riesim dva roky. Pri prvom holteri to nezaznamenali, pri druhom (pred tyzdnom) ano. Dr mi povedala ze je to neprijemne, ale nie nijako ohrozujuce. Ja som mala z toho dobre haluze myslela som si ze umieram, povodne ked som nevedela co to je. Uz by som o tom aj knihu napisala😁. Ja ich mam vela a kazdy den, takze mi dala liek na srdce. Ale v decembri som zacala s jogou, teraz idem na tazsi trening, viac chodim von, viac relax, cim menej stresu. Dufam ze ich za nejaky cas doberiem. Ja viem do bodky ako ti je, ale ver mi, je to neskodne 😉. Treba brat aj vyssie davky magnezia a ozaj cvicit cvicit cvicit, pozitivne mysliet, robit nieco co cloveka bavi. Vsetko so vsetkym suvisi drzim palce 😉. A vola sa to extra systoly. Udru skor, ale neprekrvia potom je chvilu pauza...

liv1
8. jan 2018

@paolas no, ja ich mam okolo tych 10000 . Aj teraz mi to trieska, pritom mam liek novy asi 4 dni, no moc neucinkuje sa mi zda.

eliska13
8. jan 2018

@sirema áno je to psychika, veď sama píšeš, že máš PP 🙂
Arytmia sú aj niekoľkohodinové vynechávanie a búšenie srdca.Pri holteri by sa to ukázalo
Kľud, magne a neprezivat tak všetko aj, keď je to tazke

paolas
8. jan 2018

@sirema nie neuzivam nič.Viem,že je to vo mne aj keď to nedokážem ovplyvniť,ale viem,že to prejde.Aj lekár mi povedal,že môžem brať AD,ale že potom je to zase o tom,že človek si na ne zvykne.

paolas
8. jan 2018

@liv1 fuuu tak to si neviem predstaviť tak často a dúfam,že to ani nikdy takto nezazijem.Zaujimave je,že teraz som tehu a nejak mám extrasistolu len sem tam fakt možno raz dvakrát za týždeň.

liv1
8. jan 2018

@paolas pred tymi dvomi rokmi to tak nebolo. ani EKG holter to nevedel zachytit. urcite to nebolo kazdy den. Takze sa to docela zhorsilo. Veeela stresu, a ziadny pohyb. Zla kombinacia. Verim a dufam a modlim sa, nech to "vyliecim" ale viem ze liekmi to nebude. Tak mozeme si napisat o pol roka 😀. V tehu som mala vysoky pulz aj 120 a urcite aj tieto extrasystoly, len som nevedela co to je. Potom to bolo vzdy horsie po neprespatej noci ked sa maly este casto budil- nechcem strasit. Ale spanok je velky faktor ovplyvnujuci srdce, a myslim ze aspon u mna mal na to vyrazny vplyv. Teraz si uvedomujem, ze ma zachranilo asi 3x 2 tablety Magne B6 na zmiernenie tvrdnutia brucha ked som bola na rizikovom 😀

mokonik1
6. aug 2018

pre bližšie informácie o arytmiách je vytvorená stránka www.arytmia.sk - je tu jednoducho vysvetlené aké su druhy arytmií, aj ako ich je možné diagostikovať a prípadne aj predchádzať
- aj keď sa pri Holter EKG nezachytí "arytmia" je možné ho opakovať, prípadne dať na 48hodín