Cukrovka 2. typu a nízky cukor

makaram
2. máj 2022

Ahojte. Prosím o radu. Mam od augusta 2021 diagnostikovanu cukrovku 2. typu. Som na liekoch - Metfogamma 500. Zacal som min.rok pocitovat neustaly smad - dokazal som vypiť aj 5-6 litrov vody denne a chodil som curat viac, ako moja tehotna manzelka :D Schudol som 20 kg. Cukor som si meral raz za cas a vzdy nizky (mama ma cukrovku 20 rokov, tak mi sem-tam pozicala glukomer). Cukor pri tychto priznakoch som ale mal 27 az 30.

Momentalne som na tych liekoch, pribral som spat 10 kg ale mam problem s hypoglykemiou. Cukor mavam pravidelne okolo 3-4. Stane sa mi velakrat, ze mavam aj 2,5. Vtedy mi je uz zle - potenie, triaska, slabost.

Zjedol som minule 3 kopceky mega sladkej zmrzliny a s obavou som isiel po cca 1,5 hodine merat cukor - 5,5. Mate niekto skusenost? K dr. som uz volal, objednal ma. Ja len ze ako sa toto riesi? Nechcem skoncit s hypoglykemickym sokom (som aktivny vodic) ale bojim sa aj, aby to neskoncilo inzulinom. Som v tomto dost laik, tak reku ci niekto nema radu, popripade skusenost s tymto.

Dakujem 🙂

struhanka
2. máj 2022

@makaram Choďte ku svojmu diabetológovi. Poraďte sa. Zapisuje si, čo a koľko toho zjete, akú máte aktivitu. Váš lekár vás môže poslať aj do Ľubochne na hospitalizáciu, kde vám vysvetlia, ako sa stravovať, správne kombinovať jedlo a aktivitu, plánovať si činnosti.

pribinak
2. máj 2022

@makaram fuuu, to máš celé rozbite. Bolo by dobre sa dať hospitalizovať a nastaviť tá riadne na liečbu
Tieto hypoglykemie môžu byt veľmi nebezpečne

joesvk
2. máj 2022

Nemáš dobre nastavenú liečbu. Keď by bol lekár neochotný, tak sa po vlastnej osi objednaj do Ľubochne.