Mám problémy s častým močením - mali ste niekedy podobný problém?

chuchinka
2. jan 2020

Ahojte mám problém s častým močením. Chcela som ešte napísať sem než pôjdem k lekárke. Možno má niektorá z vás podobný problém a vidí sa v tomto príspevku takže ak hej napíšte mi ako ste tento problém riešili vi, poprípadne čo vám zistili. Môj problém je s tým, že veľakrát za deň chodím cikať. Obmedzuje ma to vo veľkej miere. Nechodím na návštevy, do kina keď idem večer celý deň nepijem vodu. V práci máme iba jednu prestávku a ja to nikdy nevydržím. Pred poobednou napríklad ráno vypijem kávu a potom skoro celý deň nepijem. Ja viem, že to je blbosť, ale nemôžem si pomôc. Pri močení ma nič nebolí, nepáli

amelia000
2. jan 2020

@chuchinka v praci je jedna prestavka na obed..nie na wc to ti niktk nemoze zakazat a ked potrebujes ist aj 20x nikto ti do toho nesmie kecat. A ostatok neviem..

althejka
2. jan 2020

Bolo by fajn si chvilku zapisovat kolkokrat bola mala potreba, kolko tekutin a kedy ste vypili. Ci mocite casto aj pocas noci, nepit nie je cesta, skor mate zle navyky,ktore vam takto zneprijemnuju zivot. a potom obvodna a nefrolof. Pripadne urologia.

deedol
2. jan 2020

vygoogli hyperaktivny mocovy mechur, mozno mas to. ak ta to obmedzuje, sla by som k lekarke.

cukroska
18. jan 2020

@chuchinka áno! Mam ten istý problém a už minimálne 20.rokov! Neviem od kedy vám to trvá, koľko máte rokov, ani nič bližšie...preto jediné čo treba urobiť je ísť s tým lekárovi.
Ale ja mam hyperaktivny močový mechúr a je to jedna nočná mora!
Ja som sa mimalne 20 rokov kvôli tomu nevyspala. Ja chodím veľmi často aj v noci. Niekedy stačí, že mi je chvíľku zima na nohy, či vypijem čaj, o alkohole a káve ani radšej nepíšem a behám aj 20x za noc! Tiež sa vyhýbam dodržiavať pitný režim a v práci to je niekedy peklo!
Žiaľ nepomohlo mi nato nič! Doktorov som už vzdala! Aké koľvek lieky, cievkovanie proste nič nepomáhalo!
Na vyšetrení keď som bola v BB tiež povedali, že to kue je ani na operáciu. Ale keby to bolo možné zaplatím si ju a ama si dám! Lebo viete a netreba vám písať aké je to hrozne, nie len v práci (kvôli tomu som nemohla robiť ani v pokladni) a už vôbec nie tam kde je kúsok chladnejšie! Síce robím v závode, je to brutál ťažké občas, ale je výhoda, že máme teplo a napodiv nemám často ten problém v robote. Mávam, ale nie ako inde, alebo doma, že beham doslova vkuse. Je to veľmi veľmi nepríjemná a chulostive záležitosť. Ha mam ešte aj stredovú inkonenciou a žiaľ lieky nezaberajú a čím som staršia tým viac mi vadí to časté budenie v noci. Potom som stále unavená, nevyspatá, podráždená, neviem sa sústrediť... Takže to sa nabaluje už. Po gynekológickej stránke to vylúčili a na urologii nerobia nič!
Jedine mi kázal prevenciu obliekať sa dobre, nosiť teplé ponozky, v lete meniť mokré plavky za suché, vyhýbať sa sýteným nápojom, káve, čaju, alkoholu... Takže si to určite nezanedbajte, lebo keď je chronické už nie je veľmi veľa možností na liečbu. Držím palce!