Napuchnutá mandla na jednej strane

12. máj 2024

Dobré ráno , v noci som sa zobudila na to , že mi niečo zavádza v krku a nevedela som dobre prehltnúť. Teraz som pozerala že čo to môže byť a zistila som že mám veľmi napuchnutú mandlu na jednej strane asi 3x zväčšenú ako je normálna ale nič ma nebolí ani biele bodky tam nemám len je veľmi veľká . To sa mi ešte nestalo. Doma boli chorí , ja som to nechytila od nich len toto sa mi objavilo v noci. Cítim trošku škrabanie v hrdle aj občas kychnem ale iné nič . Môže to byť začínajúca chrípka ? Alebo je nejaký sprej na to aby sa mi upokojila tá mandla ? Keď to neprejde tak budem musieť ísť doktorke jedine . Len ma zaujíma či ste to nemali niekto a nejaké rady. Ďakujem

zuzi0911
12. máj 2024

Ja som mala síce angínu ale takýto opuch mi nastal pri absceste...teploty som nemala a dcéru len pobolievalo hrdlo a jej opuchla uzliny strasne a tiež to bol absces ....je pravda že to nastalo týždeň po angíne(mala aj atb)

Ja uz po mojich skusenostich by som isla k dr hneď

autor
12. máj 2024

@zuzi0911 a dali vám antibiotiká na to ? Alebo ako to zmizlo

zuzi0911
12. máj 2024

Ja som atb mala a zrazu len velky opuch ..mne to museli rezať a vypúšťať, hnis potom operácia po prelieceni ...dcéru hneď akútne operovali ....ono závisí asi celkovo od stavu . Každopádne toto nemusí byť tvpj prípad,ale radšej to rieš hneď.

taynee
12. máj 2024

Je to normálny zapál mandle, tzv. tonzilitída. Skús kloktať šalviu, prípadne aspoň slanú vodu. Môžeš skúsiť ešte lokálne ATB - Dorithricín. Pokiaľ neprejde za 1-2 dni, tak vyhľadaj lekára a dá ti medikáciu.

autor
12. máj 2024

@taynee ďakujem

mischel12
12. máj 2024

Niečo podobné mám aj ja. Opuchnutú mandlí,problém pri prehĺtaním. Mám to od utorka ,no dnes výrazne zlepšenie. Kloktala som šalviu,slanú vodu. Môže ísť prosím o vyrus?

viestta
12. máj 2024

Chd na pohotovost re ATB, moze to byt obsces a same to neprejde