Problém s vyrážkami na tvári

nessa_1
30. okt 2023

Ahojte, hľadam nejakú radu,ktorá vám pomohla pri boji s “krupicou” na tvári hlavne líca a premnoženými čiernymi bodkami. Po pubertálnom veku už dávno mám -_-.Navštívila som alergológiu - všetko v poriadku. Raz do mesiaca navštevujem kozmetičku. Kožná mi predpísala mastičky ktoré veľmi nezaberali. Mám pocit že nič mi nepomáha a stále sa mi malé vyrážky tvoria. Stále som vysypaná.
Budem vďačná za každú odpoveď 🩷

123369
30. okt 2023

@nessa_1 tú krupicu myslíš milie? Ale niečo iné...
Na čierne bodky jednoznačne kyselinu salicilovu ( BHA) buď v sere , alebo ako tonikum . Dávať každý / každý druhý večer na vyčistenú pokožku. A na tú krupicu by som zasa zvolila kyselinu glikolovu, tá je zasa na rôzne vyrážky a akné atď. Tiež buď ako sérum, alebo tonikum. Ja osobne používam v sere. A obydve môžeš naraz , najskôr dáš salicilovu, počkáš 20 minút,potom glikolovu ( alebo pre začiatok môžeš zvoliť kyselinu mliečnu je o niečo slabšia ako glikolova) zasa počkáš 20 minút a dáš nočný krém.
Ale pri kyselinach ráno určite SPF v zime aspoň 30.

zirafienka
30. okt 2023

@123369 prosím ťa, ktorú konkrétne kyselinu používaš, dá sa kúpiť, či len cez eshop?

123369
30. okt 2023

@zirafienka neviem či majú nejaké napr v DM. Ja objednávam konkrétne značku buď The ordinary zo stránky Natureal.sk ,alebo napr. značka geeg and gorgeous a oni majú zasa obe kyseliny namiesane v toniku, tiež myslím kúpiš na natureal .sk ,tieto značky sú u mňa top. To tonikum od geeg and gorgeous majú 3 najslabšie pre citlivú pleť,potom také stredné ,a silnejšie. Ja používam to stredné,ale ja mám aj citlivú pokožku,no rada by som vyskúšala aj to silnejšie. Dokonca majú veľké aj malé balenie na odskusanie. Posielam foto toho môjho,to je teda ten stredný a malé balenie. Ku každému výroku je napísaný aj postup. Pozri si ten eshop. Je tam veľa dobréj kozmetiky , priamo na eshope je aj blog a veľa sa tam dočítas , keď si dáš " menu"

zirafienka
30. okt 2023

@123369 si zlatá, veľmi pekne ďakujem.

nessa_1
autor
31. okt 2023

@123369 krupicu myslím tým vyhadzaná tvár. Malé vyrážky. Ďakujem pekne za radu🔥