Silný prejav alergie, alergológ až v júni

peterj95
9. apr 2019

Dobrý deň... mám alergiu už od narodenia ale nikdy som ju nemal takú silnú ako tento rok. Začala mi od štvrtku a trvá už šiesty deň a stále je rovnako silná. Nasjkôr som si myslel že je to nachladnutie ale to netrvá tak dlho a stále tak intenzívne... nemôžem dýchať vôbec nosom tak dýchať iba ústami a už ich mám vážne popraskané... moja obvodná mi poradila zodak a aliamare to som začal užívať od včera a trocha mi nos povolilo ale vždy iba jednu dierku. Už som objednaný alergológovi ale termín mám až v júni tak sa chcem spýtať či máte podobne skúsenosti a čo pomohlo Vám ?

kika831
9. apr 2019

@peterj95 pokial nebudes riesit alergiu s imunologom ( a to sa cudujem, ak mas alergiu uz od mala, ze uz nie si vedena na imunologii), tak ti asi nic ine nepomoze ako docasne zodak a volnopredajne antihistaminika a spreje. Ja som tiez silny alergik a posledne roky je to stale horsie a horsie ale mam super lekarku alergologicku takze zvladam. Ja mozem len poradit nasad aspon zodak, pravidelne uzivaj- ulava pride ale az po niekolkych dnoch- zazrak necakaj ihned. Vyplachuj dutiny, vlasy zmyvat denne. Drzim palce. No a testy ti aj tak budu robit az na jesen takze to budes musiet zvladnut este tuto sezonu.

luba41
9. apr 2019

hlavne treba zmeniť stravu..lieky ti lekár predpíše, ale tie len potláčajú prejavy a neliečia....taká mliečna bielkovina a lepok v strave , skús začať tým , že ich vynecháš z jedálnička....treba si o tom trocha sám naštudovať, nečakať, že lekár ta vylieči..
@peterj95

peterj95
autor
9. apr 2019

@kika831 ďakujem veľmi pekne... no zodak už užívam tretí deň a viem že sa prejaví až po niekoľkých dňoch... hej mám od mala ale nikdy to nebolo take strašne ako tento rok... aj minuly rok mi stačil iba sprej do nosa... hej už som sa aj objednal ale termín mám aj v júni tak musím vydržať ale ďakujem veľmi za rady

peterj95
autor
9. apr 2019

@luba41 jasne hneď si to idem pozrieť nech sa viem v tom usporiadať a počul som že mliečna strava robí dosť a samozrejme vytvára aj viac hlienov... ja len potrebujem aby som mohol zase voľne dýchať...