Šošovky a cylinder

6. júl 2022

Ahojte nosim okuliare, mam vyšie dioptrie jedno oko 8 a druhe 9 plus cylindre.. Chcela by som na svadbu sosovky ale. Mate nikto skúsenosť ? S väčšimi dioptriami a cylindrami ?
Dakujem vopred 😊

kabba
6. júl 2022

Odporucam objednat sa do nejakej optiky na aplikaciu kontaktnych sosoviek. V cene by si mala mat diagnosticke sosovky, ktore si mozes odskusat a ked ti budu sediet, potom si objednas cele balenie. Je to pri vysokych dioptriach a cylindroch velmi individualne. Zo zaciatku mozno to bude neprijemne, sosovka sa potrebuje v oku usadit. Kvoli cylindrom ma malicke zavazie v sebe, aby sa vedela spravne usadit v uhle, v akom mas cylinder. A nie kazda znacka sosoviek ti sadne. Je dolezite, aby ti spravili vysetrenie aj na zakrivenie rohovky, kedze aj toto je dost individualne. Urcite by som si neobjednavala sosovky sama z netu prvykrat len podla lekarskeho predpisu. Sosovky maju byt o stvrt dioptrie slabsie ako sosovky v okuliaroch a tiez ak mas vyssie cylindre, tak sa nevyrabaju vsetky hodnoty po stvrtkach, ale po polkach a niekedy ti cylindre ani netreba. Preto je vhodne zaplatit si za aplikaciu. Mas v tom vysvetlenie, sosovky v tvojich dioptriach na skusku a aj teoriu a ukazku, ako aplikovat, ak si to este nerobila 🙂 Ale pri vyssich cylindroch a dioptriach treba ratat aj s tym, ze doba dodavky takychto sosoviek je dlhsia, lebo nie su bezne. Preto ak to potrebujes rychlo, tak to bude problem.

autor
6. júl 2022

@kabba dakujem pekne.. Vies mi odporučiť niekoho skuseneho ? Praveze svadba je buduci rok, tak to chcem začať riesit čo najskor, aby si aj oci zvykli.

kabba
6. júl 2022

Super, ze si to zacala riesit takto v predstihu, aspon to do svadby mozes vyladit 🙂
A odporucit ti mozem, ale neviem, odkial si 🙂

autor
6. júl 2022

@kabba bratislava 🙂

kabba
6. júl 2022

Fuha, tak to veru neviem. Ale tam nebudes mat nudzu niekoho dobreho najst 🙂

zuzkaa1991
6. júl 2022

Ja mam chorobu rohovky a musim povedať ze fakt musite najst dobru optiku (pani ktora fakt berie prácu za svoj sen) pretoze som bola párkrát robiť dioptrické okuliare ale az v jednej optike prisli na to ze mam problém resp ze mam dg keratokonus a tym padom maju problém mi dopasovat dioptrie kedze kazdy den aj týždeň mozu byt ine resp menit sa cylindre ..... ale ano nepoužívam casto sosovky ale davala som si na leto su drahsie šošovky ako obyčajne ale za skusku nedate ;)

zuzuliennka1
6. júl 2022

skus optiku Fokus, Grosslingova ul.

minimilan
6. júl 2022

Ja som bola najprv v súkromnej klinike a tam mi odporučili super optometristku. Ona mi veľmi detailne premerala zrak aj vybrala vhodný druh kontaktných šošoviek. Ale ja mám okrem myopie a cylindra ešte aj astigmatizmus, plus navyše na každé oko úplne iný parameter. Takže ona mi zapísala na kartičku údaje pre každé oko a ja som si šošovky objednala z netu. Ale - ja som už predtým šošovky nosila, takže nebola som začiatočník. Ak ideš do toho prvýkrát, tak určite by som sa od kontaktológa nepohla, kým by som sa tam tie šošovky nenaučila vkladať a vyberať z oka, lebo zo začiatku je to dosť divné šprtať si do vlastného oka. 😬😂 Šošovky nosím už 17 rokov, tak je to pre mňa už taká banalita, ale presne si pamätám tie prvé týždne. Ale chce to len cvik. 🤞

autor
6. júl 2022

Dakujem dievčata.. Popozeram niečo tu v mojom okoli, nejakych odbornikova a spolu nieco vyberieme vhodne. 🙂