Test na svadbu/oslavu?

4. júl 2021

Dievčatá napíšte mi názor či by ste išli na svadbu alebo kde od vás vyžadujú 24h test alebo potvrdenie o očkovaní. Sme pozvaní na svadbu blízkej rodine a s mm sme ochotní sa otestovať (na svoje náklady samozrejme), naše 3 deti však nie. Problém za mňa je ten, že ja ako krava aj s mužom pôjdeme deň pred na testy, musíme tak zostať obaja doma z práce a polovica rodiny5aj tak na test nepôjde(osobné dôvody, z princípu, neuznávajú to atď) tak ako by ste sa k tomu postavili? Rodina je to blízka ale nič sa nestane ak nepôjdeme, novomanželia asi budú urazení. 😏

sense
4. júl 2021

Ja by som na svadbu nešla.... Novomanželov by som keď tak potom šla zablahoželať

ukulela
4. júl 2021

Ja by som rešpektovala ich želanie. Ak žiadajú a chcela by som ísť, tak s testom. Deti-skús sa dohodnúť, ci stačia testy rodičov. Ale ak mám tet/ očkovanie ja, tak chcem mať uistenie, že skontroluju všetkých. O tom by som sa pozhovárala.este dodám, testy už sú šetrne, nemala by som problem otestovať aj deti, ale ak sa majú platiť, tak to už môže byť aj s darom zbytočné vela€ ... ďalšia vec je, však vie prist pojazdné laboratórium a nech to cvaknu 😋a kto odmietne na mieste, moz3 sa otočiť.

zuvelyn
4. júl 2021

Áno išla by som, aj my sme sa boli pre istotu otestovať (aj ked sme očkovaní)pred troma týždňami ked sme sli na svadbu, za nas to bola úplne prirodzená vec aj ked to nikto "nevyžadoval". Je to ich svadba a ked tam chceš íst tak treba rešpektovať ich pravidlá.

loginexistuje
4. júl 2021

takto ved covid automat pose ze test treba ak je oslava v restike alebo v zariadeni

Povolené s dodržaním kapacitných podmienok
Kapacita na sedenie do 75% (interiér max. 500 osôb, exteriér max. 1000 osôb). Kapacita na státie do 50% (interiér max. 500 osôb, exteriér max. 1000 osôb).
Potrebný negatívny antigénový test, nie starší ako 24 hodín, alebo RT-PCR/LAMP test nie starší ako 72 hodín.

autor
4. júl 2021

@ukulela toto je pre mňa jediný problém, ja mám vyvalit 100e za testy aj s deťmi a iný na 100% ten test mať nebude (brat nevesty sa nikdy nedal otestovať a aj teraz viem že sa nedá a na svadbu idú) takže prečo my áno a oni nie? Toto ma vytáča.

ukulela
4. júl 2021

Tak to by bol pre mňa dôvod na odmietnutie. Povedala by som im to slušne bez urazky. Oni apelujú na zodpovednosť, vy zodpovední ste, ako si máte byť isti ostatnými? Delta je oveľa infekcnejsia.

naloxon
4. júl 2021

@zuvelyn To je fakt choré keď očkovanie a testovanie kvôli svadbe berieš ako prirodzenú vec.

ajka0207
4. júl 2021

Ale veď na svadbu treba test podľa covid automatu, teda ak to majú niekde inde ako doma, tak nemajú na výber.

zuvelyn
4. júl 2021

@naloxon nie, nie je to choré.

lvula
4. júl 2021

@naloxon je to zodpovedné a ohladuplne voci ostatným, starším a chorým. Vitaj na tomto svete, kde ľudskosť ešte nevymrela.

naloxon
4. júl 2021

@lvula Tu sa nejedná o ľudskosť všetko je len o peniazoch. Pre mňa je nezodpovedné dať sa zaočkovať experimentalnou vakcinou. A vrchol nezodpovednosti dať zaočkovať starých a chorých nieto deti. Ale komu nieje rady tomu nieje pomoci.

abbey1
4. júl 2021

Čo ťa vytáča? Že iní sa neotestuju, alebo že ty zaplatíš za testy?

autor
4. júl 2021

@abbey1 veď to píšem čo má vytáča, ja sa mám otestovať a niekto iný z rodiny sa nedá, aký to má potom význam?
Ja nikde nepíšem že nie som ochotná sa dať otestovať ani že na to nemajú právo a že covid automat to vyžaduje. Netahajte tu prosím baby hádky o očkovaní atď., myslím že toho tu už na ploche bolo dosť. Zaujímal ma názor ako by sa zachovali ostatní. Pretože na milión percent tam polovica bude nezaockovana a neotestovaná. Tak aký význam to bude mať pre druhú polovicu? Zaočkovať sa bohužiaľ nestihnem dovtedy ani prvou dávkou, chystám sa však hneď ako mi to zdravotný stav dovolí.

abbey1
4. júl 2021

Pozri, vy ste pozvaní hostia. Mali by ste rešpektovať rozhodnutie mladomanželov. Ak oni netrvajú na testoch a vy sa bojíte, odmietnite slušne. Je to vaše právo.
Ja by som slušne odmietla pozvanie na akciu, kde by test naopak vyžadovali.
Toto je na rozhodnutí každého z nás. Chceš, choď. Nechceš, nechoď. Vy nemáte právo určovať pravidlá na ich svadbe.

janage
4. júl 2021

Tak ja by som sa otestovať šla. Pre svoj pocit, že som urobila maximum, aby som ja, či moja rodina nenakazila iných svadobčanov.
Ag test stojí aj 10e a testujú aj krátkymi paličkami. Pripadne by som deti nevzala, alebo nešla vôbec ak by som si bola istá, že tam budú vysoko rizikoví ľudia, ktorí sa odmietnu testovať.
Tým nemyslím 80ročnú babi čo chodí len v rámci svojho bydliska a stretáva sa s obmedzeným okruhom ľudí.

janage
4. júl 2021

A deti nechceš otestovať z akého dôvodu? Finančného? Moja mala príznaky ako sopeľ, kašeľ, škrabanie v krku 2x za posledný mesiac. Tak som vzala otestovať lebo chodí na tréning, do Zušky, do školy a hotovo. Nič hrozné sa nestalo. Krátka palička úplne jemná

surama
4. júl 2021

Niektore baby tu pisali,ze ten test podla covid automatu musi byt. Pozrela som automat a fakt. Cize tym padom na tej svadbe vsetci musia mat test alebo potvrdenie o prekonani/ockovani.

Priznam sa,ze ma to celkom prekvapilo,lebo ja chystam oslavu narodenin v podniku, a teda pochybujem, ze mi pridu hostia, ak budu musiet vysolit 50e za testy (5clenna rodina)...

janinah
4. júl 2021

Dcéra bola na svadbe včera ako hosť,prevádzkár reštiky /teda nie svadobný otec či niekto zo svadobčanov/ veľmi slušným spôsobom požiadal hostí o preukázanie potrebných dokladov.nik nefrflal,všetci mali čo bolo treba.tak si to predstavujem a nevidím dôvod,prečo by mal niekto byť výnimka ako ten brat.AG test stojí u nás v meste 7 eur,tak to minieš na hocakú hlúposť,aj keby to bolo 50 eur,tak toto by pre mňa nebol dôvod neísť na svadbu .Naopak,veľmi by som zvažovala účasť,ak by som vedela,že tam bude polovica neočkovaných a netestovaných.

surama
5. júl 2021

Neviete ako je to s detmi? Musia byt tiez otestovane?

zuvelyn
5. júl 2021

@janinah na "nasej" svadbe to nekontrolovali, aj keď mali. Mladomanželia dostali poucenie od prevadzkara ze ak by náhodou prišla kontrola, oni povedia ze všetci majú test v poriadku a svadobčania nech sú informovaní o tom iba 😵😵😵 co ti poviem... 😑

janinah
5. júl 2021

@zuvelyn a dohodli sa mladomanželia s prevadzkarom kto by platil pokutu? že niečo niekto povie kontrole nestačí a presvedčí sa ,aspon si to myslím

zuvelyn
5. júl 2021

@janinah do detailu som to neriešila samozrejme, každý mal slobodne rozhodnutie ci príde alebo nepríde (ako aj my), ja som len chcela poukázať na Slovenský business, verím tomu ze to takto funguje vo väčšine prípadov 😑

zzuunnaa
8. aug 2021

baby ja vám napíšem za seba ako nevestu.. čaká nás o pár dni svadba a prišla aj táto téma… Ale povedala som si, že na svadbe mame najbližšiu rodinu, starších ľudí atd a zaroven je aj taká povinnosť tak sme požiadali všetkých o to aby sa dali testovať (ak nie sú zaockovani). Ľudia mi reptali niektorí ale testovať sa idu.. Jeden pár má s tým problém ale povedala som že bohužiaľ, nemôžem robiť výnimky. Ak som už raz testy chcela tak od všetkých a hotovo! A úplne teda rozumiem že ísť niekam kde sa to aj tak nedodrziava je ťažké. Osobne by som asi nešla (ak by som mala istotu, ze je to naozaj len blízky okruh ľudí a nehrozí mi nič tak by som išla aj bez testu a radšej si testy zaplatila po svadbe pre moju istotu). Ale ak neviete kto na tej svadbe je a nie ste ockovani tak je to zbytočne riziko ak zvyšok na testy kasle…

simca06022011
8. aug 2021

Tak aky ma vyznam ak niekto ide na test a iny nie. Ani by tam neotestovani neockovani nemali byt. Ak by si na to "organizatori" nedali pozor, mne nejde ani o riziko, skor o princip asi by som nesla.. Ak maju problem s pravidlami, nech ostanu doma oni, preco vy?
Boli sme na svadbe a vsetci sme boli otestovani, nik z prace doma neostal. 10r dcera test nepotrebovala. Stacil nam antigen, cestou sme si ho dali urobit, pri platenom pcr tuez netreba ostavat doma.

tayla
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
surama
8. aug 2021

Ja vam dam aktualnu skusenost, ale nie zo svadby, ale z karu. Zomrel sused na infarkt... bol pohreb a po nom kar...na kar nemohla prist ich nevesta,lebo zistila, ze ma covid...spravne rozhodnutie, lenze uz medzitym, kym este nevedela, ze je pozitivna nakazila svokru (tu moju susedu). Jej svokre kym sa prejavili priznaky preslo par dni...cize na pohrebe bola bezpriznakova, ale infekcna a nakazila dalsich ludi. Ta suseda teraz zomrela na covid 😞 Dufam, ze aspon ostatni sa z toho dostanu...fakt davajte pozor na takych udalostiach....nikto vam uz zivot nevrati 😞

kakatulik
8. aug 2021

@tayla súhlasím. Ak tak všetci....aj očkovaní môžu byť infekcni, ale keďže sa nemusia testovať môžu informovať tých ostatných....