Kde mám hľadať trojkombi bez otáčacích predných kolies?

macka1307
29. nov 2023

Ahojte, čakám bábätko a s partnerom riešime otázku kočík. Neplánujeme kupovať hneď teraz, termín mám až v apríli, ale aj tak. Mám o 13 rokov mladšiu sestru a mali sme vtedy veľmi super trojkombi s pevnými nafukovacími kolesami a bola som z neho tak unesená, že iný ani nechcem, a to bolo pred 10 rokmi skoro. Momentálne však keď pozeráme na internete, tak sú všade všetky kočíky s otáčacími prednými kolesami, čo mi príde vo viacerých ohľadoch nepraktické. Viete mi poradiť, kde by sme zohnali trojkombi, poprípade dvojkombi s pevnými a nafukovacími kolesami? Ďakujem

nikiki29
29. nov 2023

@macka1307 nestačila by možnosť aretácie?

x_mery_x
29. nov 2023

Na vsetkych tych kocikoch sa daju zablokovat predne kolesa, aby sa netocili. Tak vam pojdu pekne rovno.

majamat
29. nov 2023

ano, daju sa zablokovat a teda mne prave pridu velmi prakticke. netreba dvihat kocik, ked treba zabocit

macka1307
autor
29. nov 2023

@nikiki29 určite nie. Pevné kolesá bez nežiaduceho pohybu, fakt mi otačacie kolesá prídu nepraktické a dosť nemotorné, dokonca až nadbytočné. Možno je to tým že mám old soul ako sa vraví, a páči sa mi retro štýl vecí, žiadne náhle zmeny, stabilita.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
macka1307
autor
29. nov 2023

@jj298 ďakujem krásne, také volačo hľadám

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
macka1307
autor
29. nov 2023

@jj298 akože mne je jedno či zákrutu vyberien na prvý alebo tretí krát, ide mi hlavne o to, aby sa mi tie kolieska neotáčali samé od seba. Sestra v tom kočíku vydržala veľmi dlho, až k moru sme kupovali buginu, ale ten kočík čo mala, to bola radosť ju v tom voziť. Veľký, ľahký, popri kočíkovaní som si aj knihu čítala/učila sa a vôbec som necítila že jazdím po výmoloch. A ten kunert sa najviac podobá tomu, čo sme mali. Veď uvidíme s partnerom, uložím stránku, popozeráme aj kamenné obchody a snáď nájdem čo hľadám. Veľmi moc ďakujem

majamat
29. nov 2023

@macka1307 ak sa ti to paci, je to ok, je to tvoj vyber, ale ze su neprakticke, to by som netvrdila, podla man su otacacie ovela praktickejsie. my sme mali teda len otocne kociky troj a stvorkolesove, sem tam sme zaistili, cize sme ich sem tam pouzili bez otacania, ale skor pri specifickych cinnostiach, nie na bezne kocikovanie. tiez si este pamatam,ako som brata kocikovala este v starom kociku, preto viem porovnat.

inak ma to celkom zaujima, preco si ymslis, ze su neprakticke?

akurat co mozem napisat, 3 kolieska su perakticke. 4-kolesovy kocik je lepsi ale o tom tato tema nie je.

domka222
30. nov 2023

Tieto "retro" sú fajn len na hojdanie. Mala som doma tako acoustic,ale len na balkón. Inak je to hebedo,ktoré sa kvôli kolesám nezmestí pomaly ani do kufra.

nevenka
30. nov 2023

@majamat a jednou rukou sa vytocis vo vchodovych panelakovych dverach alebo ked vchadzas k detskej doktorke, do malickej lekarne napriklad. A do vytahu. Sestra ma s velkymi pevnymi kolesami, daky Roan tusim, retro a to je tank, velka vanicka bola, ale tak byvaju v dome...ja by som da s tym do vytahu nezmestila. S nasim sa zmestim aj s manzelom a este malym 3 rocnym. Ten mini vytah myslim.

guudy
30. nov 2023

@macka1307 ahoj, vidiet, ze mas striktnu predstavu o tom, co chces 🙂.
Ja by som ti napriek tomu odporucila nechat si otvorene vsetky moznosti a s tym ist do kamennej predajne. Lebo mozno zistis, ze existuje pre vas aj lepsia alternativa ;)

tairyx
30. nov 2023

Mala som pred 13- timi rokmi Steggi Lux Retro, boli sme unikátni ale ja som ho milovala, a dal sa hojdať 😁. Vo vaničke mi syn spal ešte aj 10- mesačný na prechádzke. Takéto: http://www.baby-style.eu/steggi/216-kocik-stegg... ale v oranžovom
Našla som aj obyčajný kaufland ponúka niečo také https://www.kaufland.sk/product/447226118/?kwd&...
Len teda neviem či je toto tvoja predstava alebo chceš mať tie prednď kolesá malé

barbie1981
30. nov 2023

Ešte sa ťa chcem spýtať či bývaš v dome alebo byte? Ak v dome ok , na tie cesty a chodníky okolo domu by to mohlo vyhovovať ak v byte , tak sa s takým kociarom natrapis.

angeli121212
30. nov 2023

@macka1307 akože ja mám kočík lonex julia baronessa skús pozrieť, akože ženy tu by mi ho možno sprdli, nie je tu z tých super populárnych nadupaných značiek ale ja som s ním spokojná. Má dosť veľkú vaničku krásny retro dizajn, kolesá si vieš vybrať či chceš nafukovacie. Ja mám nafukovacie sú ok ale musíme pravidelne dofúkavať. Mimo toho aj dosť vydrží na mieste kde bývam nie je žiadna ukážková cesta a v pohode to zvláda. Cenovo je z lacnejších, ja som spokojná účel u nás splnil aj plní

angeli121212
30. nov 2023

@macka1307 ešte chcem povedať kúp aký sa tebe páči, ja som skúšala aj otočné kolieska a mne teda dosť vadilo, a k tomu nášmu kočíku ešte ja ho mámm inak veľmi rada je krásny a aj sa mi napr pohodlne tlačí 😊

nevenka
30. nov 2023

@macka1307 a byvate v dome alebo v byte? Ak v byte, aky mate vytah a aky kufor auta? Aj to zvaz.

lauriik
30. nov 2023

Ja som mala pri prvom dietati inglesina vittoria. Krasny design, pre dieťa parada - velký, krásne húpal ale bol extremne neprakticky. Nevytocis ani v obchode medzi regalmi. Skladanie hrozne. A bol dosť ťažký na skladanie do auta oproti dnešným plastovým.

nevenka
30. nov 2023

Este ma napadlo, pri prvom az tretom dietati sme mali Camarello kocik, polsky, pomerne lacny, 4 kolesovy, nafukovacie kolesa a presiel mi pohodlne po zablatenych polnych cestach, rozbitych chodnikoch aj v snehu. Teraz mam Espiro, tiez polsky a ten ma gelove kolesa a nie je to uz ono. Tak ak by toto bola pripadne cesta.
Aj tak si myslim, ze tie retro s velkymi kolesami su dobre akurat tak pre mini babo, su aj tazke a hojdaju, to je velke plus. Sportiak budes kupovat podla mna iny.

siska53
30. nov 2023

@macka1307 Ja ta chapem...ja som mala Inglesinu magnum.. ta mala pekne nafukovacie kolesa a pekne robila 4 stopy, aj to bola 3kombinacia. Pre mna top najlepsie kocik!! Len ten uz nevyrabahu, este tak cez bazar.. ale aj znacka Roan taky robila.. Inglesina ma tusim moznost si vybrat podvozok..
Ja tiez tie otacacie neznasam.. a aretacia mi nevyhohovala, lebo zas na takom sportiaku, ked som to aj zaaretovala, tak ta manipualcia potom bola katastrofa.. Ale to je moj pocit, moja skusenost..

Ja som uz mala co-to predtym odkocikovane (sesterka, au-pair, deti od susedov..) a vedela som, co mi vyhovuje..

Drzim paste, nech najdes taky, ktory ti bude vyhovovat!

majamat
30. nov 2023

@nevenka ano, presne, to je na tych kolieskach super a ak su dobre urobene a kocik je lahky, vytocis jednou rukou.
my smemali 3-komb len obycajny nemecky Hauck. bola to ale slusna verzia kocika a pacilo sa mi, ze nei polsky,a le nemecky v podobnej cene. Nemci vedia byt precizny.
bol v porovnani s mnohymi vtedy o dost lahsi, manipulovali sa s nim fakt vyborne. tiez do malych priestorov, kade tade,a j medzi uzle regale v obchodoch, vsade soms dostala.
raz som amla moznost strazit achvilu kamoske dieta, ktore mala v polskom kociku. drzala som moju dceru za ruku a jednou rukou som tlacila kocik. chcela som odbocit, ani az svet zatocit.

no ale pokial viem, aj polske kociky sa v tomto dost polepsili.

a mali sme aj Hauck taky maly smejdovy golfac, ale to bol fakt smejd, zel urobeny sice lahucky, ale mal kopec chyb a pokazil sa, hrozny bol.
potom sme kupili Baby Jogger City Mini a ten je uzasny, len som mala moznost vyskusat 3-kolesov verziu a s tym sa musi clovek naucit robit, lebo ked som isla na obrubnik a kocik drzal na jednom prednom kolese, preklapal sa.
potom mi poradili, ako an to a uz to slo, ale neda sa to len tak jednoducho pouzivat, treba sa naucit ako s 3 kolesami pracovat. no inak je to uzasny kocik.

nevenka
30. nov 2023

Ale ak by som mala dom, tak na dnu a terasu by som kupila taky hojdaci a dalsi na prechadzky 😆. Pri nasich kolikovych detoch by som to vyuzila. V byte nebolo miesto ani na 1 kocik...

e1i
30. nov 2023

@macka1307 my mame kocik Roan Emma. Hupava klasika,vozi sa v nom uz druhe dieta.

lusyc
30. nov 2023

Mala som tako acoustic a inglesinu Sofiu, oba fajn, tako malo väčšiu vaničku, inglesina zas menšie kolesá, zdali sa mi lepšie. Ešte roan Marita je veľmi pekná, ale nemala som ju v ruke.
Do roka super využiteľné. Potom som menila za ľahké spratne športiaky.

oblecenie99
30. nov 2023

Doma u rodičov sme mali ešte náš retro, kým bol syn bábätko, ale popravde si neviem veľmi predstaviť fungovať len s tým. Teda, závisí od toho, kde bývate, lebo ak v bytovke, výťah, úzke chodby v obchode a pod., tak naozaj zváž.. k tým kolieskam, no nie je koleso ako koleso a nie je kočík ako kočík. Mala som možnosť "šoférovať" :D úplne nový športiak, ale z kategórie lacnejší poliak, a darmo boli tie otočné kolesá, to sa napr. s takým (síce drahším) Greentomom ani nedalo porovnať. Poľský som predala asi po dvoch použitiach. Určite vyskúšaj v obchode

saxana000
30. nov 2023

Treba ppzerat po tych retro.velkokolesovych aby sa netocili.ale.kazde nafukovacky si vies zaaretovat aby boli len napevno..

mimisk
7. dec 2023

@macka1307 ak by sa vam pacili taketo mam ich na predajni vystavené, mozete ma kontaktovat