Som tehotná a na dieťa sa ešte necítim

lili_5
7. nov 2016

Ahojte, mozno ma odsúdite, som tehotná, ale na dieťa sa este necítim, "priateľ" o tom este nevie, a myslim si ze on by proti nebol.. až sa bojím ze sa veľmi rozhneva ked mu poviem ako to cele je.. viem ze by nám to krachlo kedže ma podvádzal a vlastne uz spolu ani niesme.. a vlastne vôbec Ani nechápem prečo sa o to dieťa pokusil kedže ku mne nic necíti podla mna.. bol niekto v podobnej situácii?

sense
7. nov 2016

Ked si nechcela byt tehotna mala si sa chranit...

alaguema
7. nov 2016

@lili_5 nebola som v podobnej situácii, ale citové zmätky a úvahy o tom, ako to vlastne "medzi nami je", teraz odlož na jednoduchšie časy. Dieťa je na ceste, je čas dospieť. Ak priateľ (alebo čo ti to je...tie úvodzovky som nepoňala...) dieťa chce, o to lepšie. Ak aj nebudete spolu, bude ti aspoň pomáhať a bude otcom, ktoré každé dieťa potrebuje. Rozhovor bez prehnaných emócií, vecne mu oznám čo sa deje a nech ti povie, čo od neho môžte očakávať. A blahoželám...dostala si ten najkrajší dar 🙂

alchemilkazltozelena
7. nov 2016

dnes je pondelok? toto vyzera na piatkovu temu :-O

janickacrazy
7. nov 2016

@lili_5 Nuž ty zatiaľ možeš iba hádať, čoby priateľ povedal. Veľakrát sa totiž stalo, že ked príde na lámanie chleba, tak chlapi z tehotenstva nadšení nie sú, aj ked predtým sa tvárili, že oni by dieťa aj chceli. No nemusí to byť zrovna tvoj prípad. To uvidíš, ked mu to povieš, teda ak mu to chceš povedať. Neviem, koľko máš rokov a čo by na to povedali tvoji rodičia, ale pokiaľ máš aspon akú takú podporu doma, tak by si to zvládla aj sama. Nie si jediná, ktorej sa tak stalo. Nuž ale je to na tebe.

nanulka24
7. nov 2016

On k tebe nič neciti ale napriek tomu s nim chrapeš? 👍

adulikka
7. nov 2016

November 2016 registracia...ako všetky podobne otázky...registracia a hned problém

salome51
7. nov 2016

Moja kamarátka bola na tom asi takto: s priateľom bola 9 rokov. Neustále sa rozchádzali a opäť sa k sebe vracali. Prisťahovala sa k nemu o pár mesiavov sa sťahovala späť domova takto to išlo dookola. Ešteže obaja bývajú v jednej dedine dokonca aj bytovke 😂. Nakoniec zo sexu na rozlúčku vznikla teraz už 7 dcérka. On nesúhlasil s potratom. Dieťa veľmi chcel ale ju nie. Takže celé tehotenstvo sa o ňu zaujímal v zmysle či sa zdravo stravuje, či sa teplo oblieka atď, vždy ale zdôraznil že chce aby bolo dieťa v poriadku. Malá sa narodila a on si ju od začiatku beráva k sebe, dokonca aj na noc. Stará sa o ňu perfektne a vidno ako má tú malú rád. Bez problémov fungujú, platí výživné a je dobrý otec i keď partnerom bol zlým. Nechaj si dieťatko. Moja sesternica otehotnela keď bola ešte na VŠ a bola na potrate lebo chcela študovať a mala proste iné priority. Dnes je to už 7 rokov čo sa snaží otehotnieť. Za peniaze čo minula na snahu otehotnieť už mohla mať nové luxusné auto. Nieje deň čo by neľutovala že sa vtedy vzdala svojho dieťatka. Určite to zvládneš.

manqua
7. nov 2016

@lili_5 mne sa furt pozastavuje nad tymto rozum. Ako je mozne ze si tehotna, ked sa na to necitis? vtedy si to nevedela? ked dieta nechces tak si radsej ani intimny zivot nemala viest

dominika6
7. nov 2016

@lili_5 nejaký puberťák doma simuluje chorobu a otravuje nás..

lulu_2323
7. nov 2016

@lili_5 ty sa na dieta necitis on ta podvadza a ty s nim este aj spis a dovolis aby si ostala tehotna? Tak gratulujem idealny vztah mate...tak kedze uz spolu ani nie ste tak ci tak mu to povedz a uvidis ako sa zachova neviem ako stara si ja mam 22 a 15 mesacnu dcerku a ver ze vsetko sa da aj v mladom veku mozes byt super matkou 🙂 ...aj ked teba rad nema dietatko moze mat a gratulujem k babatku zmeni sa ti cely zivot ale k lepsiemu

adriana006
7. nov 2016

Je tazko nieco radit a uz vobec rozhodovat za teba. Jedno je vsak iste, dieta je na ceste a nemoze za vase problemy. Ak si ho nechas zobrat budes to lutovat do konca zivota. Prveho syna som mala v hned po maturite, chcela som studovat, ale namiesto Pariza som mala dieta, vtedy som bola zmatena, ale nikdy som to neolutovala. Teraz ma uz 21 rokov a ja som stasna ze ho mam. Hoci mi to s prvym manzelom nevyslo, psychicke tyranie, mala som s nim dve krasne deti. Uz sme rozvedeny, ja som mu odpustila a teraz normalne komunikujeme. Nasa dcera mala v sobotu stuzkovu , obaja sme sa tam stretli a s usmevom sme prezili krasny vecer, samozrejme kazdy so svojim novym partnerom. To co som s tym chcela povedat, najskor sa zda vsetko neriesitelne ale potom sa vyjasni a ked pride dieta je to ako zazrak.

sardinka336
7. nov 2016

ach jaj...toto su temy...luto mi je tých detí z týchto ,,pseudovzťahov,, kedy ludia nezrelí a nezodpovední splodia dieta. Ked dieta nechcela tak sa mala chránit nie? On sa ,,pokusil,, o dieta???? On sa len ,vysemenil,, lebo mal zrejme moznost a to je asi cele...tu zena musi premyslať o nasledkoch lebo v prvom rade zena ,,do toho,, dáva svoje telo a smerovanie zivota...nie chlap! Ten sa zoberie a odide, pripadne pošle vyzivne ...ale on nepodstupi strasti tehotenstva, porodu, kojenia, vstavania a vychovy dietata ak nechce...Toto si treba uvedomit uz pred tým ako leziem s niekým do postele.

tutu_1
7. nov 2016

Autorka témy asi čaká na rozhrešenie. Ak sa na dieťa necítis a nemá mat oboch rodičov vies aká je ešte cesta ak si dieťa nechceš nechať. Buď ho porodis a dáš na adopciu, alebo si zaplatíš zákrok. Co viac ti napísať. Rozhodnúť sa musíš sama. Dieťa to je záväzok na cely tvoj ostatný život, neda sa odložiť do útulku ako pes. A byt slobodná matka je v dnešnej dobe náročne. Kto ti bude strážiť dieťa keď budeš v práci ? Máš zázemie, alebo budeš bývať po podnájmoch ? Otec dieťaťa bude platiť výživné, alebo s tým bude problem ? Budeš sa o dieťa vedieť postarať po finančnej stránke aj sama ak to bude nutne ? Rozmýšľaj máš o čom.

sibalka21
7. nov 2016

@lili_5 A ty co si nesvojpravna? Co si nebola pri tom ked ste si to dieta spravili??? ,,Nechapem preco sa o to dieta pokusil,, Nevies pouzivat ochranu? Nechcem byt tehotna, tak sa CHRAANIM.... Neviem co tu ocakavat ze ti zeny povedia, chod do kostola a vyspovedaj sa... Dieta uz je na ceste tak sa rozhodni ci ho zabijes alebo sa spametas a zacnes sa spravat ako buduca matka ....

tutu_1
7. nov 2016

@sibalka21 Neviem ci je dobre byt matkou za každú cenu. Moja známa cely život počúvala od matky aky ma vďaka nej dokaslany život, keď si vypila nadávala jej do potratov a pod., keď sa jej niečo nedarilo hneď bola sprostá ako jej otec co ju len splodil. Dodnes s tým chodí k psychologovi a to uz ma vlastne deti.

@lili_5 ahoj, v prvom rade Ťa nebudem odsudzovať, keďže to už urobili všetky ostatné maminy... Myslím, že na to, že si žila hlúpo si prišla aj sama a za hlúposť sa platí. V Tvojom prípade ide o príplatok na celý život a TY sa musíš rozhodnúť, či to bude malý poklad, ktorému darujes život a budete sa spolu trápiť, ale všetko sa Ti vráti v jeho laskyplnom pohľade, objatí, bozteku, nevinnej závislosti na Tebe, na Tvojej láske, nehe... Alebo sa budeš trápiť sama s tým, že si život zobrala a premýšľať aké by to bolo keby... Je to jazva na celý život aj keď možno mnohé ženy tvrdia ze nie, klamú, aby oklamali aj seba... Rozhodnúť sa musíš sama, nemôžeš čakať, že túto zodpovednosť niekto za Teba prevezme. Poradím Ti najmä to, aby si to neriešila za horúca ale dopriala si čas a chladnú hlavu. Porozprávaj sa so všetkými, ktorých sa to týka, najmä s otcom dieťaťa, môže to byť ťažké, ale nakoniec sa možno všetci zachovajú inak nez by si čakala a zrazu bude riešenie na dosah. Držím palce.

tyelde
7. nov 2016

Ja som bola vo velmi podobnej situacii, ak chces napis IP...ale uprimne, to dietatko je to najuzasnejsie co sa mi stalo, nech uz tie okolnosti okolo su hocijake...isto ho zacnes lubit aj ty, az zacnes citit pohyby napr...ale samozrejme, moznosti je viac, drzim palce 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre