Po interrupcii sa v noci stále budím

martina798
16. feb 2024

Ahojte v lete som bola na interrupcii bola som dva mesiace od pôrodu a bohužiaľ stalo sa a vedela som ze by som to nezvládla..ide o to ze od vtedy sa budím každú noc presne o 3 a som hore do 5 vždy načas..co to môže byť?

deti95060810
16. feb 2024

depresie...

barbora0308
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barbora0308
16. feb 2024

@martina798 Na interupcii dva mesiace pred porodom? To mi nejako nesedi...bol nejaky problem s babatkom? Predcasny porod v 7 mesiaci sa uz da riesit, ak je dieta zivotaschopne. Pises vsak, ako keby si si to dieta dala vziat "stalo sa a vedela som, ze by som to nezvladla" 🤔... Ci ja som nieco zle pochopila? 😅

radanna11
16. feb 2024

@barbora0308 dva od pôrodu napísala.
Čiže otehotnela znova hneď po tom ako už mala doma dvojmesačné babo

barbora0308
16. feb 2024

@radanna11 Ahaa, ospravedlnujem sa, uz mi to takto vecer zjavne nepali. 🫣
@autorka Este si sa nevyrovnala so stratou a vzhladom na interupciu, to budu aj vycitky, to preto mas nekludny spanok. Vyhladaj pomoc, ak je to uz neznesitelne. Drzim palce!

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vler
16. feb 2024

@barbora0308 ja som to pochopila tak ze hned po porode otehotnela znova

barbora0308
16. feb 2024

@stastnamanzelka Tak predsa nie som jedina, co je z tohto celeho zmetena, ako to je 🫣 ...

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lelelienka
17. feb 2024

@stastnamanzelka asi by sme mali vzdy na zaciatku prispevku napisat povodny nadpis, ak ho bude zase nejaky premotivovany admin menit a uplne zmeni vyznam 🤷‍♀️ lebo teraz uz veru nechapem ani ja ked citam diskusiu

martina798
autor
17. feb 2024

@vler áno tak

martina798
autor
17. feb 2024

@stastnamanzelka v podstate by som chcela tretie babo ale asi len koly výčitkam ..len som chcela vedieť ci je to normálne ze sa budím v noci o 3 každý deň z ničoho nič..

lilianka28
17. feb 2024

@martina798 Tak ja keby som zabila vlastné dieťa, tiež by som nemohla spávať, a nielen od 3 do 5. A teraz ako "náplasť" chceš tretie. No ja žasnem.
Ale k tvojej otázke - najskôr depresia, smer psychológ.

anos18
17. feb 2024

@lilianka28 neviem, načo je dobrý takýto komentár. To jej nijako nepomôže. Rozhodla sa, ako rozhodla, nijako to už nezmení. Akým právom súdiš druhého človeka? V jeho koži si nebola.

dudos
17. feb 2024
liv1
17. feb 2024

@lilianka28 takym zenam ako ty by mali zakazat komentovat 🤮

dudos
17. feb 2024

@martina798 áno môže to mať súvis s interupciou ale aj nemusí. Máš sa komu zdôveriť? Vyrozprávať sa? Partnerovi. Rodičom. Súrodenec. Niekto. Zameraj sa na rodinu čo máš, deti, muža. Rozhodnutie už nerieš. Urobila si v danom momente pre vás to najlepšie rozhodnutie. Takto s odstupom času, to môžeš vnímať inak. No ak by sa vrátil čas, si myslím, že sa rozhodneš znovu tak isto. Verím tomu, že si v danej dobe zvažovala a dlho uvažovala, kým si spravila tento krok. To len k tomu, ako ti tu nakladajú alebo budú nakladať.

lilianka28
17. feb 2024

@anos18 Nikoho nesudim. Napísala som len svoj názor. To snáď môžem. Nemusí s ním každý súhlasiť.
Áno autorka sa rozhodla tak, ako sa rozhodla. Každý si za svoje rozhodnutia nesie následky, každý je iný. Niekto je "splachovaci", že s ním nič nepohne, niekto citlivejší. Zrejme to autorka nespracovala tak, ako myslela. Poradila som jej psychológa, či ani to som nemala?

yoxinka
17. feb 2024

@lilianka28
Aký je to pocit kopnúť si do človeka zvíjajúceho sa bolesťami na zemi? Dobrý? Máš pocit, že si morálne viac, v skutočnosti si menej. A veľmi by som chcela vedieť, či by takto reagovala aj v reálnom svete. Lebo tu je každý veľký mačo.

chvostik1
17. feb 2024

Ty si otehotnela ešte v období šestonedelia alebo ako tomu mám rozumieť? 2m od pôrodu je 8t z toho 6t máš obdobie zotavovania. Takže z toho mi vyplýva, že si toto obdobie nerešpektovala lebo po dvoch týždňoch od aktu ešte neprídeš na to, že si tehotná.

To ti stálo za to takto hazardovať so svojím zdravím. Navyše keď vieš, že máš doma čerstvé bábätko, ktoré je plne odkázané len na teba? To šestonedelie si lekári nevymysleli pre nič za nič.

Prepáč, ale si veľmi nezodpovedná. K dieťatku čo už máš, k svojmu vlastnému telu lebo si ho ešte nezahojené z pôrodu vystavila ďalšiemu šoku...

Vyzniem možno kruto, ale zatiaľ zostať pri počte detí, ktoré máš. Dieťa nemá byť náplasť na tvoju nezodpovednosť keď ťa dobehnú výčitky z toho, že si nevieš dávať pozor.

Každopádne, v prvom rade navštív gynekológa nech ti predpíše nejaký druh ochrany a odtiaľ sa objednaj rovno k psychológovi. Môže ísť o prejavy popôrodnej psychózy alebo depresie zo zákroku. Ani jedno z toho netreba brať na ľahkú váhu.

anos18
17. feb 2024

@lilianka28 môžeš poradiť psychológa, to je ok. Ale zdôrazňovať, že zabila svoje dieťa je zbytočné. Ona to sama dobre vie, a ty jej to nemusíš pripomínať. Ja vnútorne tiež nesúhlasím s interupciami, ale nemusím odsudzovať iné ženy, ktoré to podstúpili. Neviem, čo stálo za tým rozhodnutím a koľko bolesti si prežili. A koniec koncov, ja mám 52 rokov, kamoška 57 rokov ( vaječníky v kondícii, ako jej lekár povedal), keby sme otehotneli, čo by sme robili? Ja sama neviem na túto otázku odpovedať, veru neviem, čo by som spravila. Tiež sa prikláňam skôr k interupcii, naozaj neviem. Človek sa vie nejako rozhodnúť až vtedy, keď tá situácia príde

kiki68
17. feb 2024

@anos18 namiesto dochodku pekne k plienkam, tazko tam veru radit, ked ine maju v takom veku cielene dieta.
Tu jedine psycholog tej pani pomoze, podla mna to nevie sama spracovat.

yoxinka
17. feb 2024

@lilianka28
Ja len tak do budúcnosti. Keď napíšeš žene, ktorá je zjavne utrápená, že čo čaká, keď zabila svoje dieťa, tak to súdenie JE! Napísať jej, že zabila dieťa, za tým, nech vyhľadá psychológa a potom stavať na zadné, že nikoho nesúdiš … To je ako keby máš problém, prídeš za človekom, ktorému sa chceš zdôveriť, on ti hneď z príchodu strelí dve facky a potom povie: “OK, porozprávaj mi, čo ťa trápi.”

martina798
autor
17. feb 2024

@lilianka28 ďakujem vám žienky dávali sme si pozor a akurát som si mala nasadiť danu keď som bola na kontrole a doktor tam našiel dieťatko no asi to bola kvapka lásky ako sa vraví..už teraz viem ze po pôrode je to náchylnejšie..prvá dcérka sa narodila po 5 rokoch potratou a druha po 2 rokoch snaženia naozaj by ma nenapadlo niečo takéto nakoniec zistili ze dieťa by sa ani dobre nevyvijalo ..k psychiatrovi chodím aj mam veľa blízkych takže neviem co to môže byť..ďakujem každej za komentáre mamičky

martina798
autor
17. feb 2024

@chvostik1 ďakujem ochranu mam a psychiatra tiež skorej som myslela ze to môže byť niečo iné

any_soj
18. feb 2024

@martina798 ahoj. Jedna uspávanka pre teba... Plná nádeje 💔❤️

https://www.youtube.com/watch?v=GjcnDibL5uo
martina798
autor
19. feb 2024

@any_soj ďakujem 🩷

alex126
29. feb 2024

@martina798 Niet sa čomu čudovať, veď interupcia je vždy pre každú ženu traumou a skúste si predstaviť, že vaša mama by s vami išla na potrat, nebola by ste tu! Vždy sú iné možnosti ako sa postarať o dieťa, ale doslova ho zabiť, keď ide o živú bytosť, ktorá vám dôveruje a chce žiť! To že sa budite v rovnakom čase je podvedomé, z traumatického zážitku. Žiadna žena nie je v pohode a nikdy žiaľ ani nebude po takomto čine. Hovorí sa, že 3 hodina v noci je diablova. Skúste pouvažovať...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre