Vitamíny po kyrete ako príprava na ďalšie tehotenstvo

18. sep 2023

Ake vitamíny ste vy, pripadne aj manžel brali?
Môj muž mal zlý spermiogram.
Ja som predtým brala iba kyselinu listovu a na odporúčanie lekárky D. V tehotenstve som brala femibion 1 a D. Chcela by som však užívať iba obyčajnú kyselinu a D. Aké ďalšie vitamíny užívať okrem spomínaných? Ci je lepší užívať femibion 1?

Snažiť sa budeme najskôr za 5 - 6 mesiacov. Potrebujem si dat pauzu a dat sa po fyzickej aj psychickej stránky do pohody. Avšak radšej chceme užívať vitamíny vopred.

selena_luna
18. sep 2023

Jedine co treba je ta kyselina listova. Dokrorka mi odporucala otehotniet po 3 mesiacoch uzivania, aby bola jej hladina stala. Ta teda pomoze spravnemu neurologickemu vyvinu uz v prvych dnoch od oplodnenia. Ostatne vitaminy staci az ked ti zasvietia 2 ciarky. Nie su nutne dolezite. Skor je dolezita psychicka pohoda, pestra strava, pohyb.
Ale ak mas pocit ze ti nieco chyba, nech ti obvodna alebo gynekolog urobi rozbor krvi. Mne chybalo zelezo napriklad.
Drzim palce! ✊️ mne sa podarilo zdrave babo 4 mesiace po. Verim ze aj tebe sa podari 💗
A spermiogram ako zlepsit neviem :( to ti uz poradia dalsie baby.

anjelicek26
18. sep 2023

Ako pise kocka vyssie, zajst si na preventivku, krvny obraz, podla toho pridavat, co treba a nie naopak... gynex kvapky a alchemilla tinktura na upravu cyklu a posilnenie stielky maternice je tiez fajn... ale hlavne nech muz skusa polepsit ten spermiogram... drzim palce, nech to rychlo preboli a babatko posle za seba nahradu.

ness222
18. sep 2023

Ja som si po MA nasadila femibion a pila som 3 mesiace vkuse az do prvej ovulacie ked sme sa zacali snazit alchemilkovy caj, muzovi som preventivne nasadila folandrol ktory tiez uzival 3 mesiace, a podarilo sa nam na prvy krat a zatial vyzera byt vsetko v poriadku (klop, klop, klop). Ale tak po MA som si vysetrenia obehala len ja, muz na ziadnych nebol cize ten folandrol som nasadila cisto preventivne, no vyzera ze tiez pomohol.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre