EPN

pinguu123
15. aug 2023

Ahojte potrebujem poradiť ohľadom ePN, lekárka mi pred týždňom vulystavila ePN, nedostala som od nej žiadny papier vravela mi že z roboty to budú vedieť pozrieť na stránke sociálnej poisťovne. Dnes mi volali že ešte stále nenašli môj ePN, ja som tiež žiadny papier nedostala. Lekárka je na dovolenke do 26 a neviem jej kvôli tomu dovolať, v SP mi nedvihaju telefón.....Malý ste už taký problém aj vy ? Ako ste postupovali ďalej ?

zalka
15. aug 2023

@pinguu123 v práci už niekto bol na ePN?
Lebo prvého zamestnanca som tiež nenašla, lebo to sa automaticky neukáže. Treba ísť na SP aktivovať...to musí ísť zamestnavatel. Mám firmy kde je epn už aktívna a tiež takú kde ešte nikto nebol PN takže tam to budeme až to bude potrebné aktivovať.

A aj ty by si mala mať prehľad, choď do SP si aktivovať individuálny účet poistenca a tam si svoju epn nájdeš

pinguu123
autor
15. aug 2023

@zalka určite už bol niekto na ePN keďže pracujem pod agentúrou kde sme viacerí. U nás je to tak že musíme zavolať do SP a oni nám dajú dátum a čas kedy máme prsit takže len tak nemôžem tam ísť. Ale ďakujem za odpoveď 😊

lilinka88
15. aug 2023

@pinguu123 len volať do SP či ju oni evidujú v systéme. Ak áno, musí ju mať aj zamestnávateľ, ak nie, z nejakého dôvodu neprešla od dr, stáva sa a bude musieť vystaviť papierovú

chadkroeger
16. aug 2023

@zalka blbosť. Nič netreba aktivovať. Ak vystavila ePN, musí sa zobraziť.
Autorke odporúčam volať na nemocenské, nadiktovat rodné číslo nech skontrolujú danú PN

zalka
16. aug 2023

@chadkroeger jasne preto ešte u jedného SZČO nič nemám...a v sro konateľ utekal na SP dať mi práva aj na ePN

chadkroeger
16. aug 2023

@zalka asi sa prihlasujete cez svoj OP. Ja idem priamo cez autentifikator

zalka
16. aug 2023

@chadkroeger áno presne tak, ja mám fy na svoj občiansky. 🙂
ale vlastne cez autentifikátor to nešlo, preberala som firmu ... tak potom sa to hodilo na moj občiansky lebo som už tam mala iných, tak v SP to spravili najjednoduhšie.