Exekúcia vzniknutá pred manželstvom

matulap
28. sep 2015

Ahojte. Potrebovala by som radu. Este pred uzavretim manzelstva som sa dostala do exekucie. Zial este pred par rokmi som rucila kamaratke a jej muzovi a tí pozicku nesplacali, rozviedli sa, prisla exekucia atd. Teraz im to strhaju z platu... Viem, ze tento moj dlh od mojho manzela ziadat nemozu kedze exekucia bola este pred manzelstvom, cize sa tyka iba mna.. Manzel je vlastnikom domu, ktory mal este pred uzavretim manzelstva a chceli by sme ho prerobit. Samozrejme potrebna je na to hypoteka..s mojim zaznamom ju ale pravdepodobne nedostaneme. Existuje zuzenie BSM a tak by mohol manzel iba sam poziadat o uver..je to mozne? Na ten dom, ktory je vylucne manzelov nam exekutor tiez nemoze siahnut, ze? Mam spravne informacie?

bonaqa2013
28. sep 2015

@matulap kamarátku by som nakopala poriadne do zadku....

draik
28. sep 2015

Odpovedali ste si na všetko.

matulap
autor
1. okt 2015

@draik Ďakujem za opdoveď. Ešte by som sa chcela spýtať, myslite, že nám v banke schvalia uver na 20/25 000 eur? Založili by sme dom a manžel ma slušný príjem... 😒

draik
1. okt 2015

@matulap
Nemám veštecké schopnosti, v každom prípade kontakt s bankami a finančnými poradcami napovedia.

matulap
autor
1. okt 2015

@draik Ďakujem 🙂 jasné, ja som sa len pýtala či náhodou nemáte skúsenosť s nejakým podobným prípadom 🙂 čo sa týka kontaktu s bankami, začíname na tom pracovať..každopádne ešte raz ďakujem 🙂

matkap
19. okt 2015

Ahojte. Predsa len mám ešte pár otázok týkajúcich tej mojej exekúcie. Chcem sa spýtať ak sa ma exekúcia "plniť" zrážkami zo mzdy a iných príjmov, zamestnávateľ mi tú sumu bude pravidelne strhávať z platu, zablokuje mi exekútor môj účet? To čo mi budú strhávať z platu je tá 1/3 albo resp. 2/3 a ostatné pôjde na účet? Ak by som si dala výplatu posielať napr. na manželov účet, dlžnú čiastku pošle mzdárka exekútorovi a ostatne na účet manžela, je to možné? Ja som doteraz bola na MD a RD čiže u mňa zatiaľ nebola exekúcia vykonávaná preto mám tieto otázky.
Viem, že to vyzerá, že sa chcem vyhnúť plateniu...len mňa neuveriteľne štve, že to v podstate nie je ani "moja" exekúcia a hlavní dlžníci akoby na to ani nemysleli..keď sa s nimi kontaktujem, jeden ani nereaguje a druhá ma plno výhovoriek...tiež im to strhajú z platu, jeden z nich má dokonca bloknutý účet.
Ďakujem za odpovede.

draik
19. okt 2015

@matkap
Môže "blokovať" účet. Pri mzde sa strháva príslušná čiastka podľa toho o aký dlh ide, tie tzv. tretiny neznamenajú, že z platu strhne 1/3 resp 2/3. Exekútor pošle príkaz priamo zamestnávateľovi, ktorý zodpovedá za zrážky. Zvyšok mzdy už exekúcii nepodlieha, a to ani v prípade, že by bol zaslaný na Váš účet, ktorý je "zablokovaný".

matkap
19. okt 2015

Čiže môžem mať ešte menej ako tých cca 250 eur ako dostavam teraz na RD...

gaaspi
23. jan 2020

Nema zmysel carovat s uctami a toto mnohi nechapu. Aj mna neraz rozni asociali otravovali nech im zalozim ucet aby nebol na ich meno a exekutor to neblokoval, ale exekutor to strhava priamo u zamestnavatela! To znamena ze ani plat na ruku ani na cudzi ucet nepomoze.