Je kúpna zmluva platná?

30. mar 2023

Moja teta sa vlani po smrti manžela rozhodla odkúpiť 1/6ový podiel od brata jej nebohého muža, zvyšných 5/6 vlastní ona. Neviem čo ich napadlo narýchlo z nejakou zmluvou stiahnutou z netu šli na úrad overili podpisy a teta dala tento rok na kataster. Lenže pre jednu chybu kataster kúpu nezapísal. Po telefóne sa zo švagrom dohodla že opravia čo treba lenže ten chlap dostal infarkt a dnes zomrel. Dnes mi zúfalá volala. Ako má teta postupovať aby kataster zmenu zapísal?
Vopred ďakujem za každú radu

tulipanicek
30. mar 2023

Označím ti @draik

andreagartnerova
30. mar 2023

Pokiaľ nebola splnomocnená v zmluve na opravu chýb, tak zmluvu prerušia podľa mňa a pôjde to do dedičského.
Dodatok asi nestihli spísať, možno by som sa informovala na katastri o akú chybu išlo, ale určite jej poslali papier o prerušení. Niekedy je potrebné len niečo doložiť..

autor
30. mar 2023

@andreagartnerova ma ten dopis, dodatok hotový ten chlap mal dôjst pred veľkou nocou a podpísať dodatok

draik
30. mar 2023

Konanie bude prerušené a pokračovať bude s dedičmi prevodcu. Je vhodné na to okresný úrad upozorniť, aby nebežala lehota na opravu existujúceho konania, bez ktorého nápravy by došlo k jeho zastaveniu.

vulka
31. mar 2023

Ale nepodpísal, takže bohužiaľ nič z toho nebude.

autor
31. mar 2023

@draik ďakujem. Bojím sa že jeho deti nebudú chcieť dediť, spolupracovať s tetou. Alebo že z nej budú chcieť ťahať ďalšie peniaze. Teta za švagra zaplatila dlhy ale pravdepodobne má aj ďalšie. Chlap bol alkoholik.
Ako máme postupovať?

draik
31. mar 2023

Angažovať pravidlá, ktorý sa v prvom rade pozrie na existujúcu zmluvu.