Vstup na súkromný pozemok

25. jún 2021

Zdravím. Manžel kúpil dom v podstate mimo dedinu. Njbližší dom je od nás 500m. Nonstop sa bojím o našu bezpečnosť, lebo predsa som celý den sama a nikde nikto naokolo. Psa nemáme. Dnes som nechala okná na vetračku a šla nakúpiť. Keď som sa vrátila domov, za naším domom na našom pozemku stál muž, z druhej strany domu žena a na niečo pozerali. Na terase som mala všetko rozložené, kedže som nemyslela, že ma tam prekvapia nejaký ľudia. Máme tam garáž aj keď nie je tento pozemok ohradený, ani tam nie je ceduľka "sukromny pozemok" , tento pozemok patrí nám. Keď som zaparkovala, rýchlo sa vybrali preč, no opýtala som sa, čo tu robia. Muz bol velmi agresivny. Zena hned odisla, no on nechcel z pozemku odist. Povedala som, ze zavolam policajtov ak neodide. On to ignoroval a bol este agresivnejsi. Volala som manzelovi a ten ho chcel vidiet,tak som zapla kameru, no nepozna ho. Potom som si sadla do auta a zamkla sa. Zacalo liat, tak ten muz tam este par minut stal a az potom odisiel. Mam obavy o to, co tu robili a co chceli. Keby sa prechadzali, tak neriesim, ved sme mimo obce, ale oni tu postavali a nieco obzerali. Som prilis paranoidna, alebo mam strach opravnene? Volali by ste policajtov,? Riesili to,? Mam vobec nejake pravo, ked niekto neopravnene vstupi na moj pozemok???

nelca84
25. jún 2021

neviem no, ale ako maju ludia vediet co je vas pozemok, ked to nemate oplotene ani nijak inak oznacene? A na zivot na samote musi byt clovek nastaveny, nemozes sa zlaknut kazdeho cloveka, ktory sa ti priblizi k domu...

autor
25. jún 2021

@nelca84 stoji tu dom, garaz, cela terasa... je to novostavba.. dokoncujeme si to.. vidno, ze tu zijeme, no plot este chyba... takze je ok ak niekto pride na moj pozemok, len preto, ze sme ho este nestihli ohradit?

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katka1389
25. jún 2021

No keďže by len pozerali slušne by odpovedali,a odišli .Tu mi niečo nesedí by som sa už asi aj bála ....

autor
25. jún 2021

@katka1389 presne to. Ja som na nich nevyskocila, len som sa opytala, co tu robia. Ak by mi povedal, ze sa prechadzaju, obzeraju dom, hocico normalne,, tak neriesim, no on zacal s tym, ze je to ich vec, co sa staram. Tak vravim, ze je to sukromny pozemok, ze ich prosim aby odisli a uz sem nechodili. Zena bez slova odisla a chlap nadalej vyryval, ze co mam za problem a stale sa priblizoval ku mne. Vtedy som sa uz ja zacala vyhrazat zavolanim policajtov. Ze si zelam, aby odisiel. Uz som bola dost vyklepana a volala manzelovi. Ten ma poprosil, aby som zapla kameru a vtedy ten muz uz isiel rychlo ku mne so slovami, ze "tak toto si prehnala" Manel mi vtedy poradil, aby som sa zamkla v aute a zvysok uz poznate.

vendulka80
25. jún 2021

Jedine, co ti mozem poradit je dočasne oplotiť vsetko, co je vaše. Dat stĺpiky a natiahnuť klasické pletivo. Ludia su divní, na dedinách bezne prechádzajú kde im napadne lebo ved doteraz tade chodili tak oreco by nemohli. Tu nepomoze nic len plot.

leuchtturm
25. jún 2021

Mozno ten par tiez stavia a nieco ich zaujalo, ze sa pozreli z blizka. Odkial mali vediet, ze stoja na sukromnom pozemku, ked ho nemate oploteny ani označeny?

zirafienka
25. jún 2021

ja by som pozemok označila dočasne aspoň takou tou bielo-červenou páskou.

autor
25. jún 2021

@leuchtturm tak preco mi nepovedali, ze ich nieco zaujalo? Na normalnu otazku som cakala normalnu odpoved. Ak by mi odpovedali takto, tak sa este potesim, ze mame pekny dom.

leuchtturm
25. jún 2021

A ty si akym stylom s nimi komunikovala? Ale to je uz jedno. Označ si poriadne svoj pozemok a vybavené. Aj zvierata si značkuju svoje teritoria, aby sa im tam netlacili ini najomnici 😉

behulka
25. jún 2021

Okrem "obzeračky" pred záťahom ma napadol ma ešte jeden dôvod - vlastníci okolitých pozemkov. Máte papiere aj súhlasy susedov so stavbou ?
Ja by som volala policajtov, ak by som sa cítila v ohrození.
Susedia mali nedávno v noci "návštevu", nás už tiež kedysi vykradli. Takto mimo dediny si viem predstaviť, že to môže lákať viac.

veronikazuko
25. jún 2021

Novostavba mimo civilizácie a ešte neoplotena?😟 Tam je tých ohrození viac. Jednoznačne čím skôr oplotiť a psa by som dala jednoznačne a kamery. Ale tí ľudia boli fakt divní 😟

alexwarring
25. jún 2021

Nie, urcite to nie je v poriadku. Ja som riesila tiez podobne problemy, ak som si nevedela dat rady, riesil manzel, ale ak by na mna niekto vyskakoval a bol agresivny ircite by som volala policiu

nelca84
25. jún 2021

Prepac, neda mi neopytat, zivot na samote bolo spolocne rozhodnutie? Lebo podla toho co pises mi prides dost vystrasena na takyto styl zivota...

78787878
25. jún 2021

Radsej byt paranoidna, ako podcenovat riziko. Ten muz sa nespraval standardne. Arogantneho blbca vytocilo to, ze si ho zacala natacat a fotit. Robim to tiez, ked som svedkom nejakeho priestupku, vandalstva, hulvatstva... Vsetci ti hrdinovia, co sa bez problemov spravaju arogantne, nechapu, ze si ich niekto dovoli fotit alebo snimat. Ked sa im clovek vyhraza iba policajtami, tak to maju v pazi. Urcite treba oznacit sukromny pozemok tabulkami z kazdej strany, aby si bola evidentne v prave, ked sa to stane nabuduce.

lintu
25. jún 2021

Inak si velmi odvazna. Dom na samote, nikto doma a ty nechas okna pootvarane, terasu rozlozenu.... Neviem, ako to tam mate zabezpecene, ale takto by som to urcite nenechavala.

lilope
25. jún 2021

Ked nemate plot, dajte si tam tabulku s upozornenim sukromny majetoo, vstup zakazany. Pokial ste ich na to slovne upozornili a nechceli odist, mali ste okamzite volat policiu a povedat im, ze sa dopustaju trestneho cinu. Pokial by zotrvali do prichodu policie, hliadka by si ich identitu poznacila a boli by prvi podozrivi v pripade, ze vam niekto nieco ukradne. Lebo vyzera to tak, ze si obhliadali opusteny dom bez svedkov.

annamalaga
19. aug 2021

Už ste zistili, kto to bol?

januska20
19. aug 2021

A oni tam boli peši? Nemali auto, neopísala si si špz ?

loli39
4. máj 2024

Ahojte ja mam podobný problém ale nie na samote. Sused mi denno denne chodí cez ornú pôdu,a keď ho upozorníme tak si z toho nič nerobí cesta tam zakreslena za domami je ale sused má práveže prístup na pozemok zo svojho dvora,ale radšej chodí autom rovno cez moje pole,ja chápem ze je tam zakreslena cesta ale iba cesta na pešo nie autom,keď ma prístup cez svoj dvor vie mi niekto poradiť?