Pôrod ďalšieho dieťatka po dvojičkách rodených cisárskym

marllik
9. jún 2016

chcem sa opytat dvojickomam, co rodili cisarskym a potom mali dalsie dietatko, ci lekari su nakloneni viac prirodzenemu naslednemu porodu alebo sekcii.. ja som mala rodit dvojicky prirodzene, ale nakoniec mi museli robit akutne sekciu.. viem , ze lepsie je ked sa dietatko rodi prirodzene, ale neviem, ci by nebolo bezpecnejsie pre mna i pre drobca aby mi urobili cisarsky.. je moznost aby som sa k tomu vyjjadrila i ja ked som uz po jednom cisarskom, ci ma budu tlacit do prirodzeneho porodu? teda, ak by som zacala rodit prirodzene, asi by to bolo ok, ale aby ma nechali prenasat a potom mi to nejako umelo vyvolavali liekmi a praskali vodu, to uz ani neviem ci sa da nazvat prirodzenym porodom.. rozdiel medzi porodmi by bol 3,5 roka..

evitka83
11. jún 2016

@marllik ja teda nie som mama dvojek, ale myslim, ze to zavisi najma od lekara. Su taki, co automaticky volia sekciu preistotu a najdes aj liberalov, ktori su ochotni to zvazit. Budu ti kontrolovat jazvu pocas dalsieho tehu a na zaklade toho sa rozhodnu. Ked chces rodit prirodzene a tvoj lekar s tym nebude suhlasit, skonzultuj to s inymi. Ale myslim, ze lekara, ktory je za sekciu nepresvedcis na prirodzeny porod, lebo on je za teba zodpovedny ako odbornik a keby sa nieco pototo pri porode napriek tomu, ze to bol podla neho stav na sekciu, bolo by to na jeho triko a to neriskne. Taku retoriku som pocula od lekara pri inej mamicke.

jeemima
11. jún 2016

ahoj zalezi od jazvy, od priebehu tehotenstva - ci ta nebude boliest jazva s rastucim bruskom, a tiez od priciny prveho cisaraku ..................ak je jazva hruba radsej volia cisarskz aby nepraskla pocas porodu. uvidis co ti poradi gynekolog. viem ale ze to nie je pravidlo ze po cisaraku cisarak a normalne rodia zeny aj prirodzene po cisaraku je to na okolnostiach. Co sa tyka tvojho nazoru tak to zalezi na gynekologovi moj je taka palica ze by to mal na haku co ja chcem ale hadam mas lepsieho ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre