18 ročná dcéra a prespávanie u priateľa

hestiakrona
28. jan 2013

Ahojte baby, dovolili by ste svojej 18 roc. dcere, ktora je v maturitnom rocniku, aby prespavala u svojho chalana, s ktorym chodi?
Trochu to objasnim. Mlady ma tiez iba 18 r., tiez maturant, byva na private, ktory mu platia rodicia, lebo je z ineho mesta a chcu, aby mal pohodu na studium, co by na internate nemal. Aj dcera aj on su vyborni ziaci (alebo aspon boli doteraz), podporovani rodicmi, aby uspesne ukoncili studium, obidvaja sa chystaju studovat na VS. Obidvaja su do seba velmi zalubeni, uplne ich to chytilo, u mojej dcery je to jej prva laska.

Coho sa obavam. Ze dcera nezmaturuje tak, ako by mohla, ked s nim bude travit vela casu, a najma, ked tam chce prespavat, aj keby spolu rovno nespali, co pochybujem, tak by dlho vykecavali, nevyspali by sa a v skole by boli unaveni. Dalej, on je mily chlapec, ale este take decko (vzhladom na taky vek u chalana) zavisle od rodicov (moja dcera je zavisla na rodicoch tiez), ani jeden druhemu nie su schopni poskytnut nejaku istotu, obaja sa potrebuju postavit predovsetkym na vlastne nohy.

Manzel sa na dceru hneva, ze pokym ju zivime a este ani nezmaturovala, nema co vobec chciet spat u nejakeho chalana. A uz sa vyhrazal (ale to len pri mne), ze ak chce u niekoho spat, tak len so vsetkymi dosledkami - t.j., ze my ju uz nebudeme zivit a moze tam rovno zostat.

Dalej, to prespavanie sa nam zda uplne nevhodne aj vzhladom na postavenie toho chlapca, ze privat mu platia rodicia a ocakavaju preto od neho v skole co najlepsie vysledky, nie ze si bude vodit na izbu nejake dievca.
Dcera bola vzdy rozumna, vychovavana v tom, ze sex je zodpovednost a ked uz, tak s niekym a v obdobi, ked sa uz viem aj postarat o dieta a beriem na seba zodpovednost aj za dieta aj za partnera (ved ziadna antikoncepcia nie je 100%-na - ale jasne, to je uz take odbocenie, ved aby mali sex, nemusi tam byt dcera cez noc, to je nam jasne...)

A potom este, ako sa zachovat, ak si postavi hlavu. Dat jej jednoznacne najavo nas nazor, ze sa nam to nepaci a nesuhlasime s nou, ale nechame to na jej rozhodnuti, ak tam bude prespavat alebo tvrdo vyzadovat, aby tam nespala, aj za cenu financnych zakazov a pod. Inak si myslime, ze im to nevydrzi, ze su velmi mladi, najma on, a nasa dcera sa velmi sklame. Ale tak, to nechce pre svoje dieta ziadny rodic, laskou si aj tak prechadza kazdy sam...

Dakujem vam vsetkym za nazory, zaujimalo by ma aj ako to vidia rodicia synov. Ze ci im to je jedno, s kym je syn, "ved je chlapec" alebo ako? A co rodicia dievcat?

anjelicek26
28. jan 2013

@hestiakrona - no moja je este mala, ale nasi nam od 18-ky dovolili spat mimo domu a na skolu to nemalo ziaden vplyv, kazda mame nejaky ten diplom ;) Sama pises, ze je zodpovedna ona a aj on, lepsie si vybrat nemohla. Ziaden flakac, gambler alkoholik... to myslim teraz vazne.. aj taketo exemplare dcery vodia zamilovane po usi domov.

Nebojis sa skor, ze v noci po tom, co spolu boli vonku pojde v noci domov? Radsej nech sa normalne vyspi. Neoznamila ti, ze sa chcu brat, ani to, ze chcu mat deti. Povol cez vikendy, ved preco nie. Daj im trochu slobody. Ked budes uzdu pritahovat prilis silno, stratis ju. Rovnako vyhrazky... to nepomoze.. postavi si hlavu, najde si brigadu a postavi sa na vlastne nohy. Ale toto bude mat prave ten "neblahy" vplyv na skolu a jej vysledky, lebo popri praci na ucenie nebude mat cas...

Nenechaj to eskalovat, volte kompromis. Vdaka tomu bude ten vztah fungovat medzi vami este dlhe roky. Staci povolit vikendy a mate klud v rodine.

cawes
28. jan 2013

@hestiakrona ja by som jej to tiez dovolila ale len na vikend napr piatok a sobotu a len pod podmienkou dobreho studia a toho ze si nadalej bude robit svoje ulohy a veci atd. Ja som v 18 zila uz v zahranici, kedze som zmaturovala uz v 17 (isla som skor do skoly) a v maturitnom rocniku som prespavala casto u spoluziacok.

mirka_aa
28. jan 2013

moj nazor je ,presne ako pises,laskou si prechadza kazdy sam..ani nie je tomu dlho co som aj ja mala 18....takze sa pozrem na vec skor z pohladu dcery ako matky..ak je dcera rozumna,tak vie co robi..ja som prisla o panenstvo tesne pred 18kou,a tiez som aj prespavala u priatela niekedy,a aj som zmaturovala...nevidim v tom nic strasne..potom som sa samozrejme aj sklamala a rozisla,ale nelutujem nikdy ziaden vztah ktory som mala,prosto si tym kazdy musi prejst sam,poucit sa na vlastnych chybach...mamka mi tam spat nezakazovala,doverovala mi,ale to uz ty musis vediet aku mas dceru,ci je rozumna,alebo ci sa vykasle na skolu pre chalana..skor by som s nou pokecala ako zena so zenou,ved uz nie je male decko..dovolila by som jej prespavat,ale povedala by som jej obavi,presne toto co ty pises teraz tu...

sue
28. jan 2013

@hestiakrona hm no ja by som jej nebránila. Ja som v tom veku už chodievala 🙂

anika159
28. jan 2013

@hestiakrona mne nasi nedovolili a ked som chcla musela som si vymyslat( i ked podla mna takcitak vedeli) tak zvaz ci je lepsie ze ti nehovori pravdu alebo ze vies kde je. Samozrejme neake pravidla by som stanovila. Ak mate v nedelu vzdy spolocny obed tak tam proste musi byt dobre znamky a tak.

snecek.v
28. jan 2013

@hestiakrona ahojte, popíšu svoji zkušenost - ale samozřejmě, každý jsme jiný a já neznám vaši dcerku, ani jejího chalana.. Začala jsem chodit s dnes už manželem ve svých sedmnácti letech - a také u něj i bydlet. Přítel byl starší, ale také si dělal zrovna maturitu. Já jsem byla ve druhém ročníku na střední škole.Rodiče mi v tom, abych spávala u přítele nebránili, protože věděli, že jsem zodpovědná ve všech směrech.. U nás to dopadlo dobře, oba jsme úspěšně odmaturovali, pak vystudovali VŠ, vzali se a máme rodinu.. Myslím si, že pokud víte, že dcera je zodpovědná, šikovná na studium, že by mohla u svého chalana občas přespat. Tatínkové dcer to často těžce nesou, že "jejich holčička" už je skoro dospělá.. Zkuste si stanovit nějaká pravidla, kdy ano, kdy ne.. apod. Také bych samozřejmě asi zjišťovala, jestli to nevadí rodičům chlapce.. Ale jinak v tom nevidím problém.. 🙂

jabadaba
28. jan 2013

Hm, nemam este deti v takom veku. Mozem Ti len ako matka synov povedat, ze by mi to prekazalo a o takom dievcati by som si myslela svoje. Najma o jej rodicoch. No a za seba mozem povedat, ze ja som bola vychovana tak, ze som nemala potrebu u ziadneho chalana prespavat, prislo by mi to nepatricne. Nejak by mi bolo divne stravit noc mimo domu. A to sme pritom mali doma velmi pohodovu vychovu, ziadne tabuizovane temy alebo striktne pravidla. Lenze tak nejak ma nasi viedli k tomu vazit si samu seba, nerozdavat sa, byt obozretnou, vzladom na nasledky ktore teda u dievcat su "fatalnejsie", ze ano. Musis dceru asi vies k tomu, vysvetlovanim, ze ozaj si ma samu seba vazit, ze nema byt tak lahko dostupna a k mani. Len nech sa pekne robi vzacnou, vsak jej nic neutecie a aj chlapec si ju bude povazovat viac. To vies, v puberte som sa aj ja iks krat ofucala, ale vzapati som si uvedomila, ze nasi mi naozaj chcu dobre a s odstupom casu vazne niet co lutovat skor naopak, som stastna, ze ma takto viedli, pretoze sa mi nestalo ze by som siahla po nevhodnom partnerovi. Na vsetko je cas a na vsetko clovek dozreje. To dcere vysvetli. 😉 Ale teda vysvetlenia, ziadne ultimata ci zakazy. Ved ona je isto rozumne dievca a sama si vyberie spravne. A o rok o dva predsa len zas bude inde co sa vyspelosti tyka...vsetko fajn si ju pocka.

ladyka8
28. jan 2013

žijeme v takom svete kde prespávanie u priateľa/priateľky nie je nič výnimočné. ako píšeš, tvoja dcéra má v škole dobrý postrech, snaží sa, preto nevidím dôvod prečo by sa jej prospech mal kaziť len kvôli tomu že má priateľa. buď rada že si priateľa našla až v 18 🙂 je to možno jedna zo 100 ver mi 🙂 preberte si to, porozprávajte a vy ako rodičia hlavne nekombinujte a nemajte mylné predstavy 🙂 to že spolu chodia, majú sa radi a spávajú spolu nemusí znamenať to že každú chvíľu bude svadba a dieťa. zakazovať by som určite nezakazovala, tým by ste to len pokazili. nezabudnite že má 18, je plnoletá aj keď býva pod vašou strechou. ale je to jej život, sú to jej rozhodnutia a vy nemáte právo rozhodovať za ňu. ver mi, že ak si to spolu pekne preberiete a vymyslíte nejaké kompromisy, dosiahnete viac než keby mali na rad prísť zákazy a vyhrážky. stratíte v jej očiach autoritu a hlavne dôveru.

siskaca
28. jan 2013

moj nazor:cim viac sa bude zakazovat,tym horsie,viem podla seba:Dked som chcela s nim byt,len so vymyslala a utekala z domu,klamala rodicom...aj keby ste neviem ako zakazovali,oni si k sebe najdu cestu,ked chcu.
@hestiakrona

luciina
28. jan 2013

Já bych jí pustila od pátku do neděle a to prokazatelně za výsledky ve škole. Dusno by neprospělo nikomu, ale nějaký mantinel ať je, alespoň do maturity. Vyhrožování tím, že ať se sbalí rozhodně není dobrá cesta.

trish31
28. jan 2013

@jabadaba nesuhlasim vobec s tebou,ze by si si o takom dievcati myslela svoje.Preco?Ma 18 rokov.Je to dospela baba.Nase matky nas mali v 18 a nikto z toho problem nerobil.Dievca je sikovne,uci sa dobre,syn tiez,preco by si si o takej slecne myslela zlu vec?Radsej by si vazila dievca,s ktorym by tvoj syn praktizoval sex niekde v parku na lavicke?

JA poviem z vlastnej skusenosti,ked som mala 19 a svoju prvu velku lasku,matka mi tiez zakazovala mojho priatela,otec mi stopol vsetky financie,cize som nemala pomaly ani na autobus do ineho mesta na vysoku skolu.Ako to dopadlo?Nakoniec som z vysky odisla a isla som pracovat,aj ked som uz s tym chlapcom nebola ale ono sa to potom zacne nabalovat vsetko.Takze opatrne s tymi zakazmi aby Vam plnoleta dcera jedneho dna neodisla z domu.

smileym
28. jan 2013

ANi se mi to nechce celé číst :D .. já u přítele spala od 15 let 🙂) .. rodiče asi taky byli proti ale co .. je dospělá, a určitě se i dospěle chová .. nechte jí se rozhodovat podle svého nebo vám jednou uteče z baráku 🙂)

hestiakrona
autor
28. jan 2013

@jabadaba pises uplne tak, ako to citim aj ja. A keby som mala syna, prislo by mi take dievca "velmi lahko" pristupne.
Len problem je, ze z nasej rozumnej dcery sa stalo absolutne nerozumne dievca. Vzdy sme sa otvorene o vsetkom rozpravali, napriek tomu to teraz vidi inak.

@ladyka8 praveze ta svadba by ani nehrozila. Napriek tomu, ze on je zalubeny,, to na nom vidno, uz hovoril nasej dcere, ze on sa nikdy neozeni, lebo jeho rodicia su rozvedeni a on by to nechcel zazivat na sebe. Podla neho je svadba prezitok.

ladyka8
28. jan 2013

@hestiakrona má len 18 rokov, jeho názor sa určite zmení 🙂

digysa
28. jan 2013

@hestiakrona V prvom rade by mali suhlasit aj rodicia chlapca. Ty nie si "hlavna osoba" ktora dava zelenu na prespanie. Na taketo rozhodnute treba rodicov z oboch stran...... Vidim, ze nikto tu na tych druhych rodicov ani nemyslel.

Ako matka syna by som bola velmi rada, keby mi matka synovej frajerky zavolala a oboznamila ma s tym, co maju "nasi dvaja" zalubom. Tym, ze by sme sa o tom porozpravali ako dospeli ludia, by som urcite pristupila na vikendove prespanie..... kedze vyspat sa mozu aj niekde v aute (mladi nepotrebuju na to prilis velke pohodlie 😅 ).

Keby som sa to ako matka syna dozvedela nahodne, tak by som bola neskutocne nasrata, ze ja platim synovi podnajom a on to vyuziva na "sexovanie"....tiez by som si urobila hned zly obraz o dievcati a pritom by mohla byt kludne slusna a z dobrej rodiny, ako sama pises.

Ale- ak by jeho rodicia nesuhlasili, tak by som urcite svoju dceru nepustala prespavat za frajerom "za ich chrbatom"...moze to narusit buduci vztah. To by si mal presadit uz ich syn.

Definitivne by som vsak nedovolila, aby prespavala dcera u frajera kazdy den..... ee

ladyka8
28. jan 2013

@hestiakrona viem ťa pochopiť ako matku, máš o dcéru strach. aj keď už je dospelá, stále je to tvoje dieťa a je pochopiteľné že ti nie je jedno čo sa s ňou deje ale skús sa vžiť aj do jej kože. je mladá, má pred sebou celý život... ja som si tiež všetkým možným s mojimi rodičmi prešla. môjho muža mi dodnes neschvaľujú, zakazovali mi ho och toľko hádok čo u nás bolo... a čo dosiahli? nič, len som ešte viac rebelovala a musela som im klabať. aj tak som si šla za svojou hlavou. píšeš že chalan má rád tvoju dcéru, to je super! buď šťastná! po ulici behá milión chrapúňov ktorí majú na dievčatách radi len to čo majú medzi nohami...

jabadaba
28. jan 2013

@hestiakrona jejda, ako tak premyslam, spomenula som si na jednu "zaujimavu" prihodicku, ktora mozno hovori za vela, co sa chalanov v takom veku tyka. Teda, zavisi od vychovy, ze ano. Mala som napadnika, obom nam bolo devatnast, cerstvo prijimacky na VS za sebou. No a mladik po mojom odmietnuti sa vyjavil, doslova na mna na ulici najacal, ze ako on k tomu pride, ze ho odmietam, ze ako sa ma zaucat v sexe a aj dedko mu hovoril, ze ma opacit co najviac bab a aka som teda hnusna, ze nemam zaujem. Ty vole! Som cumela ako puk, pekne sa vyfarbil. Este mi vynadal, ze som ako Scarlet O´Harova 😀 , neviem co za asociaciu mal s toutou romanovou hrdinkou, no pre mna to bola teda cenna informacia ako to chlapci podaktori, ak nie mnohi, beru - tak zaucat by sa radi! No tak som si povedala, ze holt smola, na mne si nezacvici!

Samozejme, ze tento mladik tvojej dcery taky byt nemusi, jasne, mozno je to slusny chlapec akeho by som vychovala rada aj ja. Ale kto vie. Su aj taki ako pisem vyssie a to teda nie je nic moc, aby baba bola len jednym zo skalpov do zbierky lebo on, aby do buducna nasiel tu pravu, tak sa potrebuje najprv zacvicit! 😝

hestiakrona
autor
28. jan 2013

@snecek.v ja som tiez zacala chodit so svojim teraz uz manzelom velmi skoro a brali sme sa mladi, aj ked sme nemuseli, ale neprespavala som u neho. Hoci u kamosiek som to brala ako nieco normalne, sama som to nechcela. Asi ani preto v tomto nechapem dcerin postoj.

luciaaak
28. jan 2013

@hestiakrona ja ti to skor napisem z pohladu dietata ako z pohladu rodica, kedze dieta v jej veku nemam. dceru od sklamania z nestastnej lasky neuchranis, nech spravis cokolvek a velmi tazko sa da povedat ci jej vztah vydrzi alebo sa rozpadne. ja osobne by som trvala na tom, aby o dcerinom prespavani vedeli aj priatelovi rodicia. a s dcerou by som si stanovila pravidla, dovolila by som jej tak spat pod podmienkou, ze sa nezhorsi v skole. viem ze sa bojis aby zmaturovala, ale aj tak by sa cele dni neucila, potrebuje aj oddych a ten nachadza u priatela. predpokladam ze nerobia nic zle a aj ked je to pre teba ako matku asi tazke pocut, sex k zivotu patri. kym nie je promiskuitna tak by som sa do toho nemontovala. ale o tom som nechcela. zakazmi nic s muzom nevyriesite, teraz je bezne, ze 15-16 rocne deti sa tulaju kade tade este s podorou rodicov (neschvalujem to) a ona co sa dobre uci nemoze ani u priatela prespat. to ze ju zivite je pravda, dokonca to uklada sud, ze pokial dieta studuje, tak ho maju rodicia zivit a ak by ju muz vyhodil, tak moze od vas vymahat vyzivne. a hlavne ak bude mat po maturite, tak sa bude moct rozhodnut, ci zostane doma, kde jej nieco stale niekto vycita alebo pojde brigadovat a byvat k priatelovi, kde ma klud. to ze ma chlapca je normalne a ty ako matka mozes byt rada, ze je to niekto mily, kto sa dobre uci. akurat by som sa s nou mozno dohodla, ze az do prijimaciek na vysoku tam bude moct spat len z piatka na sobotu a zo soboty na nedelu.

jabadaba
28. jan 2013

@trish31 vies, ale ja som nezazila take zakazy o akych Ty pises, mne nasi vysvetlovali nie zakazovali a podali mi to tak, ze som si sama to spravne vybrala. Neviem ako to robili, ale slo im to dobre. 😀 Cize ja som sa burit nepotrebovala, zo skoly kvoli chalanovi by som ja teda neodisla ani bohovi, natolko som bola poucena, ze za to nikto nestoji, ze som taku kravinu nespravila. Co ako by som si dokazala? Ze som vyhupala s rodicmi? Ved by som vyhupala akurat tak so sebou, ze by som nemala vzdelanie! A za to vazne ziaden chlap nestoji. Nuz, to vies, s takymito postojmi som aj pretriedila tych nepravych, ti co mali nieco proti mojim postojom, odkracali sami. Ti co im to imponovalo, dost dlho sa snazili ma ziskat. A o tom to je. Naucit sa postupne co v zivote chceme, kvoli komu to chceme a pod. 😉

Este k tym rodicom dievcata, o ktorych by som si myslela svoje - vies, ja som mala skusenosti s kamoskami, ze doma rodicom nechybali. Odisli na noc, no a co? Nikto sa po nich nepidil. Preto by som si asi o takychto rodicoch mysela, ze im doma dcera nechyba a ze im je fuk kde je co je. Hoci, jasne, mylila by som sa, pretoze zas do kazdej rodiny clovek nevidi, ze ano.

adelkav
28. jan 2013

@hestiakrona Ahoj, nečetla jsem všechny odpovědi, ale z vlastní zkušenosti vím, že nemá cenu cokoliv zakazovat. Mě mamka poučila o antikoncepci už v 16 a před 18 jsem spávala u svého tehdejšího přítele (v bytě jeho rodičů) a i přesto jsem odmaturovala nejlíp ze třídy🙂 Kdyby mi to naši tenkrát nedovolili, tak bych si hledala jinou cestu. Vím, že když jsem tušila, že mi něco nedovolí, tak jsem si radši vymyslela nějaký jiný důvod proto proč nejsem doma, všichni jsme byli spokojení, ale zpětně si říkám, že to bylo hodně nezodpovědné.

hradnapani
28. jan 2013

@hestiakrona ja som asi z ineho sveta ako vacsina bab tu predo mnou,ale ja by som pred maturitou proste nedovolila. Proste su to stredoskolaci a hotovo. Jasne, ze mladi si tu prilezitost byt spolu najdu, ale prenocovanie proste nie. A ved co je na tom, ze nebudu spolu prespavat v noci vedla seba, maju cely zivot pred sebou a teraz je tych par mesiacov do matury velmi dolezitych.
asi posudzujem podla seba a svojich spoluziakov a aj ked sme mali niekolko silne zamilovanych parikov (niektori to dotiahli az do svadby), tak vsetci 40-ti sme byvali do matury u rodicov...

hestiakrona
autor
28. jan 2013

@digysa dcera hovorila, ze sa pytal rodicov, ci tam ona moze niekedy prespat, ked by si napr.robili spolu veci do skoly a zevraj suhlasili. Ale kto vie.

sissy27
28. jan 2013

@hestiakrona dovolila by som, prekonala všetky svoje pochybnosti a obavy a verila sama sebe, že som dcéru dobre vychovala a nespraví nič, čo by ju neskôr malo nejak zásadne mrzieť (napr. nedokončená škola)... sú zamilovaní, čo môže byť krajšie? 😉 že to možno nevydrží do konca života - no a čo, aj zlomené srdiečko patrí k životu, každá sme si tým prešli, a možno budeš sama prekvapená, že bude on pre ňu ten pravý... nie je žiadny flákač, sama píšeš, že je dobrý študent, ak budú mať podporu v rodičoch, tak nebude dôvod poľaviť v škole, naopak, zákazy môžu viesť k nejakej rebélii a budú sa stretávať tajne na úkor školy... a že ho finančne podporujú rodičia - buď rada, že si nenašla nejakého asociála, ktorý by vám chodil vyžierať chladničku 😎
porozprávaj sa s dcérou o vhodnej antikoncepcii, o tom, že trváš na dobrých výsledkoch v škole, o svojich pocitoch, že aj keď je z nej pomaly dospelá žena, pre teba bude navždy malé dievčatko a vždy budeš mať o ňu strach...ale nechaj ju dýchať, dopraj jej aj nejaké to sklamanie, aj to posúva človeka vpred 😉 nech si užijú tú bezstarostnú prvú lásku 😉

jabadaba
28. jan 2013

@hestiakrona hm, asi je momentalne v riadnom osiali zalubenosti, kedze upustila zo svojej obvyklej rozumnosti. Ale to polavi, neboj a potom sa bude schopna divat na veci triezvejsie a tvoje vysvetlenia a rady jej pridu v pohode a v jej prospech, nie proti nej. Tak jej to musis vysvetlit. Ved stretavat sa mozu do pohody, len si stanovte, uz ako vam to bude vyhovovat, ze s prespavanim nech sa neponahla. A v rozumnom case ak bude doma tak sa jej nemoze nic stat ani cestou domov. Vsak uvidis nakolko bude dcerka ochotna vas vypocut a aj prijat vase argumenty. Zasa, ano, nema 15 rokov, predsa len je starsia uz, ale tak do maturit by to hadam zvladla aj doma, bez prespavania.

jabadaba
28. jan 2013

@hradnapani detto.

evaviki
28. jan 2013

@hestiakrona z pohladu dcery - uvitala by som nejaku rozumnu dohodu, komrpomis.. Ako pisali baby, prespavat cez vikend.. Skus jej vyjst v ustrety..mne rodicia nie ze zakazovali, ale bol problem mat priatela v 17tich, dostala som zaracha a bolo.. Takze som doma nic nehovorila, nikoho nevodila.. Doviedla som az (uz) terajsieho manzela..🙂
Z pohladu matky syna - asi by som chcela vediet, ze u neho prespava priatelka, keby som platila podnajom.. Nemyslela by somsi o nej nic zle.. Ak mu platia podnajom, asi mu aj veria a nechavaju na nom, kto tam bude spat..
Takze za mna suhlas, vikendy a prazdniny.. Ale trvat na tom, aby to on oznamil rodicom..

ladyka8
28. jan 2013

@hestiakrona a ako dlho sú vlastne spolu?

sariel
28. jan 2013

Má maminka mi dovolila přespat u přítele už mnohem dříve. Také se o mě bála, ale důvěřovala mi a tímto mi to dala najevo. 😉 A 18let už přeci není tak nízký věk. Aspoň z mého pohledu. Z pohledu 22leté, která má dlouholetý velmi spokojený vztah a půlroční dcerku. Dovol dceři, aby u přítele mohla přespat, prosím. Dokážu se vcítit do její kůže, jakožto já jako mladice. 🙂 Zároveň se dokážu vcítit i do tebe, jakožto já jako maminka, ale jistě jí máš ráda, tak jí dovol přespání a ukaž jí to. Klidně si dej podmínky - přespání v pátek, aby ti psala SMS... Ale dovol jí to. Dej jí i trochu volnosti..

slniecko154
28. jan 2013

@hestiakrona nie si ty ta dcera sama nahodou? 🙂 neber to v zlom ale z pisania mam jednoducho taky pocit