Externá maturita

12. jan 2024

Dobrý deň, chcela by som sa informovať ako je to so strednými školami, ktoré ponúkajú externú maturitu, napr. súkromné slovanské gymnázium alebo ip gymnázium na kremnickej. Je tento typ maturity na až takej nízkej úrovni, že na vysokú školu študenta nepríjmu? Už asi rok sa samostatne venujem matematike, no strednú školu som z rodinných problémov nedokončila.

guudy
12. jan 2024

Gymn. na Kremnickej je povazovane za najhorsie gymn. v Ba. Kamoska aj svokra tam chodili na maturity ako predseda komisie. O tom druhom gymnaziu nemam ziadne info.
Kludne si ale sprav maturitu, urcite je lepsie ju mat ako nemat….ale nepocitaj, ze sa s tymi vedomostami dostanes na VS. Musela by si sa intenzivne doucovat mimo skoly. Ak budes vytrvala, kludne mozes ist na VS😊. Drzim palce😊

ibatanecnica
12. jan 2024

@guudy tak podľa toho na akú VŠ chce ísť. Niektoré berú bez prijímačiek a potom robia sitá na skúškach. Záleží na tom, na akú chce ísť. Ale ak niekto hľadá čo najľahšiu cestu, tak podľa mňa na tú VŠ radšej nech ani nechodí. Ak by to mala byť zase nejaká light VŠ len pre titul.