Môžem ešte jesť ryžu, ktorá je už 3 dni uvarená?

sandra49
12. máj 2024

Ahojte. Môže sa jesť 3 dní uvarená ryza? Robila som ju v piatok večer. Dakujem 😅

belasy_motylik
12. máj 2024

Ak bola celý čas v chladničke tak jej nie je nič.

sandra49
autor
12. máj 2024

@belasy_motylik hej bola. Dakujem

januska12323
12. máj 2024

Prečo by sa nemohla? Pozri, ochutnaj a budeš vedieť.

prasiatko30
12. máj 2024

Podla najnovsieho co mi vyskakuje po kadejakych profiloch je, ze ryza a pasta starsie ako 24h by sa nemali jest - po 24h sa zacina rozmnozovat nejaka bakteria, ktora moze byt dost skodliva.

mia_von_prag
12. máj 2024

Nejedla by som, sprav si novu

pribinak
12. máj 2024

3 dni stará ryža ….to už chutne nebude

Uvar si novú, veď tomu venuješ 5 min a potom sa to už vari samé

x_mery_x
12. máj 2024

My jeme aj tyzden staru :D kedze ja vzdy vsetko varim na tyzden. 🙂

zuzinka888
12. máj 2024

Uplne v pohode.

dannieja
12. máj 2024

Úplne v pohode. Ak bola celý čas v chladničke nemôžu sa tam množiť žiadne baktérie. Veď tam nebola dva týždne takto.

veltraud
12. máj 2024

Ryza je velmi nachylna na mnozenie bakterii. Ja ryzu neodkladam vobec, max par hodin od uvarenia. 3 dni je podla mna dost. Ok, mam histaminku, tak to riesim trocha viac, ale 3 dni mi pridu vela aj na "zdraveho" cloveka

zorkahorka
12. máj 2024

Uz sme jedli aj starsiu. Ak nesmrdi alebo nechuti inak, v pohode ju zjedz

zuzana76
12. máj 2024

ja nejem uz ani na druhy den ryzu, presne, rozmnozuju sa tam bakterie, uvarim tolko, kolko sa akurat skonzumuje

zuzana76
12. máj 2024

@veltraud presne, my celiatik, zle travenie, tak ja neriskujem s jedenim starsich potravin

chrumka333
12. máj 2024

@x_mery_x týždeň je masaker, ja varím na 2 dni

diewcatqoo
12. máj 2024

To fakt niektore jete tyzdnove jedlo?

sandra49
autor
12. máj 2024

@prasiatko30 hej hej je to pravda, toto som už dávnejšie čítala. Ani ohrievat ju nieje spravne. Mnohí to tak robíme ale pre telo to není dobre. Nič, uvarila som novu.

sandra49
autor
12. máj 2024

@x_mery_x tak po týždni by som nedala do úst žiadne jedlo. To je extrém a koledujete si o zdravotné problémy 😏 ešte 2 dní okej. Guláš, kapusta, vývar väčšinou sa je 3 dní.

pribinak
12. máj 2024

@x_mery_x ufff týždeň staré jedlo 😳😳😳😳 neverim že to ešte niekomu chuti ….vsak hocikedy uvarim rýchle ľahké jedlo a nie že týždeň staré 😳😳😳😳😳

ruzovakrava
12. máj 2024

@x_mery_x asi som strašne fajnová ale nejem ani trojdňové jedlo, nech bolo skladované kdekoľvek. Ryžu max na druhý deň z chladničky, veď to potom nemá ani chuť.

zoja1234
12. máj 2024

Po 24 hodinach v uvarenej ryzi zacina bujniet plesen, ktoru volnym okom nieje vidiet. Treba varit kazdy den cerstvu ryzu

x_mery_x
12. máj 2024

@sandra49 tak ja som uz asi odolna, my to tak mame zauzivane uz od detstva, mama tak stale vari, tak to mam po nej. :D

onedaynick
12. máj 2024

@x_mery_x napis jedla, ktore jes tyzdnove..

jozko_z_lesa
12. máj 2024

@sandra49 to je ako ked Jezis vstal z mrtvych na treti den.
Lebo ak si ju robila v piatok vecer tak tri dni stara bude zajtra vecer, aktualne nema ani 2 dni. Takze problem nie je v ryzi ale v matematike prveho rocnika 😂🤷

jozko_z_lesa
12. máj 2024

@zoja1234 ja som pocul ze kazdu hodinu treba varit novu ryzu.
Koniec ironie.
Je rozdiel nechat ju na sporaku v lete ked mas doma 26 - to je ozaj nepouzitelna po 24hod cca, a je rozdiel mat ju v chladnicke pri piatich. Ozaj sa to zasadne inak sprava.

sandra49
autor
12. máj 2024

@jozko_z_lesa inac máš pravdu 🤣🤣🤣👍 keď to človek prepočíta na hodiny..🙂

lakebabe
12. máj 2024

@x_mery_x no neviem z tohto bývajú histaminove intolerancie týždeň staré jedlo je masaker. To vám ani týždeň vkuse nemôže chutiť.
Každý deň varím čerstvé a zabere mi to 30 - 40 minút, len minimum veci tak na 2 dní

jaskolka
12. máj 2024

Co viem, tak varená ryža by sa nemala jest po viac ako 24 hodinách. A vlastne už by mi ani nechutila, ryžu robím fakt "na posedenie". Teda neostáva do druhého dňa

domkakvet
12. máj 2024

@sandra49 ryza vydrzi viac ako tri dni, som zaskocena z komentarov.

zuzanaam
12. máj 2024

@prasiatko30 Bacillus cereus. Ryža je na jeho množenie extrémne náchylná, preto ju treba po uvarení čo najrýchlejšie schladiť a dať do chladničky. Vylučuje toxín, tzn. opätovné ohriatie nepomôže a človek sa môže veľmi ľahko otráviť.