TPP, predĺžený rodičák platený, druhá robota súbežne, prípadne PN a materská

vladimiraj
9. okt 2019

Zdravim,
poprosim iba o relevantne rady a info, lebo mam v tom vsetkom gulas :D
Situacia
Som na predlzenej rodicovskej dovolenke platenej, dcerka v 9/2019 nastupila do MS, ja som v TPP na neurcito, ale od cca 10/2015 som bola v tehu na PN a odvtedy som pokracovala na matersku a RD.
V sucasnosti som nenastupila do TPP, nakolko je plny stav a zamestnavatel ma neriesi skrz predlzeny rodicak. Chcem sa zamestnat, mozno dohoda, ci skrateny TPP. Vzhladom na urcite okolnosti je mozne, ze ak budem znova tehu, pojdem rovno na PN.
A tu nastava otazka, teda otazky ;)
Ak nastupim do prace a zostanem tehu a PN od buduceho roka, budem mat narok na vyplacanie PN a v akej vyske? A budem mat potom narok na matersku? Som stale vlastne v TPP, len aktivne som nenastupila, ale je mozne, ze budem znova pracovat...
Kolko musim pracovat, aby som mala narok na PN ci materske a v akej vyske, resp z coho sa mi bude vypocitavat PN a materska?
V novom zamestnani je lepsie dohoda ci skrateny PP? A chcem samozrejme, aby zamestnavatel odvadzal nemocenske do socialky..
Je mozne, ze by som po PN nastupila uplne do noveho zamestnania na 90 dni pred nastupom na matersku a bude sa mi materska pocitat odtial? A musim dat vypoved z povodnej TPP na neurcito, ci mozem tam zostat a zacat pracovat na 90 dni pred materskou inde?

Len neviem co a ako presne, aby som si nepohorsila a mala narok na PN ci matersku a akej vyske...

Dakujem, ak ste to docitali a uplne najviac, ak mate dobre rady ;)

V

evittam
9. okt 2019

@vladimiraj Vid nielen jedna diskusia na fore o tom istom. Tam nájdeš odpovede.
Maa narok aj na MD aj na PN. Nemusis odpracovat ani den.

vladimiraj
autor
9. okt 2019

a aspon datum, alebo nejake nasmerovanie...celkom sa to zle hlada...
dakujem

evittam
9. okt 2019

@vladimiraj Všetky diskusie o materských.