Aké zvládate situácie, keď sa musíte stretávať s rodinou, ktorú nemusíte?

25. jún 2020

Ahojte maminky,

prosím, vedeli by ste mi poradiť možno nejaký Váš "trik", ako zvládate situácie, keď sa musíte stretávať s členmi rodiny - manželova strana, kde vždy cítim napätie a nie je mi v ich prítomnosti dobre...resp. ako sa odosobniť, byť viac v pohode, nepúšťať si tie negatívne myšlienky k sebe a tak ;) Snažím sa byť ok, ale aj tak mám vždy nervy, keď ich stretnem, prosím píšte tie, ktoré máte niečo podobné a viete s tým "bojovať" :D ďakujem.
Alebo kľudne aj s inými ľudmi, keď to takto nejako máte, čo Vám pomáha ten stav prekonať?

Pekný deň 🙂

ckocka
25. jún 2020

Čo znamená musím - ak nevyhnutné riešenie nejakých záležitostí tak to nie je dlhý čas a zvládnem to, ak "akože" musím napr. oslavy a rozne stretnutia, tak ak naozaj nechcem predsa nemusím.

nyusika
25. jún 2020

normalne, spravam sa zdvorilo, komunikujem vseobecne.
nemusim byt s kazdym kamaratka.

ninapat
25. jún 2020

Tiez som to tak mala kedysi ze som s tym mala problem. Ale dnes uz nie. Kazdy mame nejake tie svoje muchy. Je to rodina, do ktorej uz patrim tak sa snazim vychadzat. Bavime sa viac menej o malom, o vseobecnych veciach, nic nejako osobne.

anjelik2019
25. jún 2020

Nestretavam sa s nimi, nemienim sa pretvarovať a hrať divadlo.

nelina1
25. jún 2020

nestretávam sa

veronikaszabova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
25. jún 2020

najlepšie sa nestretávať...lenže nie vždy to ide....Takže nedať sa vytočiť a nahodiť úsmev od ucha k uchu....😉

veronikaszabova
25. jún 2020

Nestretavam sa s ludmi, s ktorymi sa necitim v pohode.
Ak sa ti to vsak neda takto vyriesit - bud mila, ustretova. S tym ich najviac naseries. Povznes sa nad to.

simuskaaa123
25. jún 2020

Toto by ma zaujímalo tiež 🙂 s ex sme sa rozišli, ale mame skoro 9mes dcéru. On už má novú snúbenicu. Od Vianoc mňa a malú nezavolali k jeho rodičom ani nič, tento rok tu bol 4x a vždy hovoril, že chce malú zobrať k nim ale od Vianoc k tomu nedošlo.. Ale úprimne ani si neviem predstaviť ako to bude keď tam pôjdeme. Keďže sú v podstate pre ňu cudzí ľudia, musím ísť aj ja.. Bývajú v meste ja vedľa v dedine a popravde, keď idem do mesta mám niekedy fakt obavy, že ich stretnem a co potom, ako sa správať a tak.. Vôbec neviem co by som mala urobiť 🙈

ckocka
25. jún 2020

@simuskaaa123 Tak ako sa správaš i v cudzej spoločnosti, zdvorilo. Nemusíš ich objímať a byť najlepšia kamarátka. Veď v živote sme velakrát nútený jednať s luďmi ku ktorým necítime sympatie. To predsa nevylučuje normálne sociálne správanie.

zuzanka.zuzu
25. jún 2020

max. na vianoce... teraz som povolila, boli sme pred týždňom, lebo svokre som vraj chýbala 🙄 jooooj to zase bolo intríg po tom čo sme odišli, že sa už aj manžel nahneval a týždeň (!!!!) maminke nezavolal 😂 (zakázané to nemá, predsa len je to jeho mamka). no a ja som si akurát vypočula, čo má moja švagriná nové, lepšie, deti múdrejšie a šikovnejšie, pohoda, už to ani nevnímam... tie útoky na nás znášam horšie, ale to som už doma, tak si otvorím čokoládu a celú ju zožeriem 😎

autor
25. jún 2020

U mňa ide o to, že stretávať sa občas "treba", teda riešim situácie pri stretávaní, nie, že nestretnem sa...ďakujem ;) Ide o to, ako to človek asi v hlave zvládne, či si to nejako "uprace" , chápem, ale pomohli by mi konkrétne veci, ktoré napr.Vám pomáhajú,

nyusika
25. jún 2020

neexistuje konkretna rada.
v prvom rade si treba uvedomit, ze nie vsetci ma musia ma5t radi a ze ja sa musim postarat o to, ako sa budem spravat.
necakam ze ma budu vsetci milovat a napriek tomu dokazem komunikovat slusne.

ckocka
25. jún 2020

Dobre, skúsim.
1. Nebyť prednasratá - že si dopredu v hlave vytváram situácie, ktoré vlastne vobec nemusia nastať.
2. Neprenášať svoje pocity na nich - do hlavy nikomu nevidíš a ich duševné pochody sú možno úplne iné ako si ty predstavuješ.
3. Ak voči tebe skutočne chovajú nejaké nesympatie, je to ich problém, ktorý musia spracovať oni.
4. Vždy a všade sa mi osvedčilo správať sa slušne, 99,9% ludí odpovedá rovnako. To neznamená, že všetkých musím milovať - iba sa chovať civilizovane.

karamellova
25. jún 2020

Riesim to takto:
1.poviem si ze je to raz za cas a je to rodina mojho muza/alebo cast mojej rodiny, ktorych nie celkom musim
2 spravam sa slusne, s respektom, ale nepretvarujem sa
3 rozpravam sa o temach, ktore su druhej strane blizke(zaluby, oblubeni clenovia rodiny)
4 ak uplynie vopred dohodnuty cas urceny na navstevu ideme domov, netreba to zasa prehanat
5 nevhodne, ustipacne poznamky si nevsimam popripade ak je toho moc asertivne ale slusne vysvetlim ze mi taky rozhovor neprijemny a dalej v nom nebudem pokracovat
6. Ak si uz neviem nejako pomoct idem za muzom dohodneme sa, rozlucime sa a ideme domov

kocurikpupcek
25. jún 2020

su stretnutia, ktorym sa nevyhnes. aj mne tazko padlo, ze ma nemaju radi. ALe nemusi ta mat kazdy rad. Hlavne je spravat sa zdvorilo a slusne. Ale zas nepretvarovat sa, nepchat sa im do zadku.Vlastne este stastie, ze na tych stretnutiach su deti, lebo by uplne viazla komunikacia. Takze snazim sa venovat hlavne detom. Nech mi ukazu izbicku, ake maju nove hracky, ze maju zajka v klietke, ze svagrinej nakreslili pekny obrazok, aku ma neter prezliekaciu babiku a atd.
Pritom so svagrinou nemame ziadne konflikty, len zial ten chlad je citelny. Hoc zo zaciatku som sa velmi snazila to prekonat. Trapil ma aj nezaujem z jej strany. Najprv som si myslela, ze ked pridu deti, ze sa to zmeni. Ale nie. Vela tam uraduje svokra. A svagrina ju len pocuva na slovo ako psik.Teda vsetci v rodine, lebo svokra je dominantny typ. Iba ja nepocuvam, tak za vsetko zle co sa deje mozem jedine ja. To je ich vnimanie. Nuz aj keby som sa rozliala na kolomaz, tak to nezmenim. Preto stretnutia obmedzujem ako sa len da. A ked sa im uz nevyhnem, radsej si na navsteve viac pokecam s deckami.

marygk
25. jún 2020

Ahoj, ja sa snažím pri každom taktomto človeku, nájsť niečo čo máme spoločné a baviť sa o tom čo nás spája, nie čo nás rozdeľuje. A snažím sa rešpektovať každého názor. Pri komunikácii platí dáš-dostaneš. A samozrejme stretla som aj "vysávačov" energie a tým sa vyhýbam.

marca12
25. jún 2020

Poznam to. Ani ja sa necitim dobre u svokrovcov,su neprijemni. Stretnutiu sa neda vyhnut a nechcem pretat vazby. Castokrat,ked viem,ze tam ideme som aj dva dni predtym nervozna. Snazim sa nepripustat si to,jednym uchom dnu,druhym von.

daganov
25. jún 2020

@zuzanka.zuzu začni v ich prítomnosti básniť o tom, akú má tvoja kolegyňa super svokru, že vôbec pred jednou nevestou nevychvaľuje deti tej druhej....možno jej svitne

sante81
25. jún 2020

Musím iba zomrieť 🤪

akvi
25. jún 2020

ak je to len o tvojich pocitoch, tak tie si musis riesit sama v sebe. Za svoje pocity si kazdy moze sam. Skus ten cas vyuzit na sebareflexiu, ked "to" pride, pozri sa na "to", nebran sa pocitu, len premyslaj, preco sa tak blbo citis. Co ti vadi, co ten pocit vyvolava a pod.. Proste spracuj si to. Nesnaz sa potlacat pocit, nepopieraj ho, pracuj s nim.. Ak zistits, ze ten pocit vyvolavaju napr. "nevinne" poznamky dotycnej osoby, identifikuj ich porozmyslaj, ako dat najavo druhej strane, ze ti to je neprijemne, aj ked to tak na 1-pohlad nevyzera, resp. ak to aj druha strana nemysli zle.. Pouzivaj slova opisne, neutoc, konstatuj..

queen_mary
25. jún 2020

Ja nemam rada niekolko individui v muzovej rodine. Stretavame sa, na oslavach, nedelne obedy. Jednu osobu uplne ignorujem, akurat sa pozdravime. Aj ked sedim nahodou pri nej, tak sa bavim s niekym inym. Druhu ktoru nemusim neignorujem, bavime sa o detoch a inych beznych veciach. Kedysi som tiez mala blbe pocity z tychto stretnuti. Odkedy mi ale zomrel blizky clovek, tak som si nejako uvedomila, ze sa mi nechce pretvarovat a nasilu s niekym bavit. Tak to neriesim. Mozno ma polka rodiny ohovara, ze sa tvarim, ze ta jedna neexistuje, ale je mi to uplne jedno. Proste v ramci moznosti slusne, ale teraz sa snazit nejako prehnane, urcite nie.

amy191011
26. jún 2020

Ja mam toto so svojím vlastnym bratom.ja aj sestra sa mu vyhybame ako sa len da...pre mna je problém byt s nim v jednej miestnosti dlhšie ako 30 sekúnd..

amy191011
26. jún 2020

A v muzovej rodine je to manzelova teta ktoru absolútne nemusím ale kedze zije v zahraničí vidime sa tak raz do roka a to viem zvládnuť a prežiť