Je ok nemať záujem o vztahy?

5. dec 2022

Ahojte mam 24 rokov. Presla som si zlym vztahom kde mi chalan vkuse klamal. Dala som mu vela sanci a stale som ho pristihla pri dalsom klamstve. Od zaciatku ku mne nebol uprimny. Boli sme spolu 4 roky a psychicky ma to znicilo. Davam vinu sebe. Ze ja som nebola dost na to aby prestal klamat, ze pri inej by bol mozno iny. Niesme spolu skoro rok no neviem ako si dat ziskat nazad sebavedomie a lubit sa. Po tomto vztahu uz nemam vobec zaujem o novy vztah. Neviem ci som sa zablokovala ale chcem zit sama, cestovat, riesit karieru. Vsetky kamaratky naokolo mna maju vztahy na figu kde su klamstva a podvadzanie no aj tak su vraj stastne. Moji rodicia takisto nemaju dobry vztah. Uz aj pochybujem ze v dnesnej dobe su ludia co maju krasny vztah.

bloger
5. dec 2022

Je to úplne v poriadku. Potom čo si prežila je to pochopiteľné. Ale sú ľudia čo majú krásny vzťah. Neboj sa aj ty raz taký budeš mať. Ja tomu verím a prajem ti to. Niekoho kto ťa bude naozaj ľúbiť.

anjelicek26
5. dec 2022

Ano, nastastie su ludia, ktori maju krasny vztah. Ked sa momentalne na vztah necitis, nechaj tak, mas kopu casu na vsetko, ak to budes hrotit mozes padnut do rovnako blbeho vztahu ako teraz. Neexistuje nic horsieho, ako byt v blbom vztahu len s pocitu, ze nechcem byt sam/sama...

gertrudaosem
5. dec 2022

Tak, určite ťa to poznačilo. Ale vieš čo je super? Že vieš čo chces!!! Cestovať, kariéra a venovať sa sebe. To je super!!! Uvidíš, že časom sa pozbieras a je iba na tebe čo chces a ako chces. Uvidíš časom, čo v tebe dozrie. Nebudeš chcieť partnera? No a? Kde je napísané že ho musíš chcieť? Že je to takto správne? Každý z nás sme iny, každý z nás sme výnimočny, mali by sme byť sami sebou... Nenájdeš dvoch rovnakých ľudí... Nemusíš chcieť to, čo sa tvári že je normálne a tak to má byť. Nemusíš žiť podľa iných... Cestuj, ries kariéru a venuj sa sebe ❤️ to je super nápad!!!!! Držím palce 🤗 uvidíš, všetko sa utrasie 😉

Ja napríklad môžem povedať, že nemám kamarátky. Mám kolegyne, dobre kolegyne ale nie sú to takzvané kamarátstva. Roky som sa tlačila nasilu do toho že musím mať niekoho, vždy ma nejaká kamoška sklamala, ja som dosť citlivá na takéto veci... Vždy znova a znova som skúšala. A teraz? Mám 46 a už asi 10 rokov kamošku nemám ani jednu. Zistila som, že ich nepotrebujem a jednoducho mi nerobí dobre sa s niekým takým stretavat alebo niečo riešiť. Takto to je, takto to vo mne dozrelo životom. Takto mi to robí dobre. Som s tým fajn.