Má tento vzťah zmysel?

14. apr 2021

Ahojte, rada by som pocula niekoho nazor na moj vztah.
Mam 27 a partner je mladsi o 4 roky. Sme spolu uz skoro 3 roky. On na svoj vek vobec nevyzera, je to kus chlapa, studuje externe skolu a do toho podnika s jeho otcom. Proste financne je velmi dobre zabezpeceny. Ja tiez pracujem. Ide o to, ze nie som si ista, ci nas vztah ma zmysel. Milujem ho ako nikoho predtym. Mala som pred nim par kratsich vztahov a jeden vztah 3 rocny.
Problem je v tom, ze mi rozprava obcas o tom, ze jeho rodine bude prekazat moj vek, moja vyska. Ze oni su vsetci vysoki a ja som nizka. Dalej mi obcas vytkne ked ma vypite mojich ex. Ze som mala sediet doma a cakat na toho praveho -ako seba mysli.
Celkom sa bojim, ci nebude z neho casom alkoholik (jeho otec dost pije a dedo tiez pil). Proste ked zacne pit s kamosmi, tak nevie si povedat dost, pije kym je co pit (v momentalnej situacii nepiju v baroch ale u kamarata). Niekedy pije aj do rana. Potom spi u toho kamosa a ja rano ked idem do prace, on nie je doma. Potom sa mi ospravedlnuje, donesie kvety. Ked som mu vravela, ze sa mi to pitie nepaci, povedal, ze on ma lubi a ak ho lubim, musim sa s tym zmierit a prijat aky je....Raz sme boli vonku s kamosmi, lebo sme oslavovali. On takto pil dlho do noci a ja som rano potrebovala aby ma odviezol na stanicu, lebo som cestovala prec. Ja som si vtedy tiez vypila. Vedel dobre, ze ma rano soferovat. Rano mi povedal, ze mam soferovat ja, lebo keby nas chytia a nafuka, ze by mal problem u otca. Ze mne keby zoberu vodicak, tak to vybavi...Velmi som sa hnevala vtedy. Stalo sa uz aj to, ze mi pri hadke povedal, ze mi j*be, alebo ze som j*bnuta. Ale vzdy ked spravi nejaky takyto preslap, tak sa na daksi den ospravedlni a prinesie mi kvety.
Musim vam vsak povedst aj to, ze vie robit nadherne gesta, ze ma prekvapi kvetmi, darcekom, zoberie na veceru (ked sa dalo samozrejme).
Casto sme chodili na vylety, do kina, na dovolenku (ked sa to dalo). Cize cas spolu vieme travit. Momentalne sme v podnajme este ale on kupil byt a zaciname ho zariadovat.
Ma tento vztah s nim zmysel? Dakujem vam za kazdu odpoved🙏

mondolina
14. apr 2021

nie

ivkazba
14. apr 2021

Už by som dávno s takýmto chlapom nebola. A že vie robiť gestá? Správny chlap nepotrebuje robiť pekné gestá, pretože sa vie pekne správať celý čas.

makova333
14. apr 2021

Uz vcera tento vztah nemal zmysel (dovodov v prispevku je milion a pri slovach na J si sa mala zbalit a uz nikdy sa nevratit). Ale tak my nie sme ty, rozhodnutie je na tebe.

pribinak
14. apr 2021

Už teraz si nespokojná s to sa budeš časom zbierat. Nájdi si niekoho iného

karhu
14. apr 2021

uz len za tie blbe recy nie...bez respektu, ucty..a este chlasce a klame

avril299
14. apr 2021

fu, len hlavne s nim neotehotni, to budes mat este len peklo s takym chlapom, ked sa uz teraz takto k Tebe chova a vobec si Ta nevazi... si este mlada a bez zavezkov, najdes lepsieho ;)

modrava
14. apr 2021

za kvety, darceky a vecere sa chces nechat ukecat na zivot s chlapom co si ta nevazi a chlasta? pre par eur obetovat hrdost, znasat ponizovanie a zivot s alkoholikom?
na viac nemas?

stevvvka
14. apr 2021

A ked ti donesie tie kvety, uz sa necitis zranena, ze ta nazval jebnutou?
Si jedinecna a zasluzis si kvety aj bez nadavok. Plus alkohol... Tento vztah nema zmysel. Utekaj.

suve99
14. apr 2021

Uffff, píšeš, že máš 27... ale uvažuješ, ako keby si mala 15... prepáč, ale toto má byť naozajstný chlap pre život ? Na celý život ?? Tvoja otázka je úplne zbytočná. UTEKAJ kade ľahšie!

nika898
14. apr 2021

Ja sa vyjadrím k tomu pitiu. Nie je to ospravedlnenie má 24 rokov ja keď som mala 24 rokov a teda teraz už aj môj manžel chalani v partii vždy pili tak ako píšeš ty že pijú kým je čo. Či to boli spolubývajúci na intraku, kamaráti doma alebo proste daka oslava. Teraz už manžel ide mat 33 a už mu piť nechuti a to majú v rodine alkoholizmus. Horšie je že ti povedal že si j... neospravedlňujem ale tiež záleží od toho v akej situácii a tiež cely kontex a aký má normálne slovník (či veľa nadáva a tak). Poznám chlapov ktorý nadávajú pri všetkom a aj ženy a pritom sú to dobrý partneri a otcovia. Možno keby ti povedal že si blbá by si to tak nebrala. Vieš ono je ťažko hodnotiť vzťah niekto iného. Máš chlapov ktorý ti znesú aj modré z neba a pritom skôr idu do prace idu za milenkou a ženy často o tom ani nevedia lebo však doma je ukážkový manžel a otec. Ty musíš vedieť aký je v skutočnosti a hlavne či je úprimný. A ešte by som si dala pozor nato čo si o tebe mysli jeho rodina a ako ta berú tu by mohol byt problém. Toto čo píšeš ty ja ako problém vôbec nevidím a nevnímam.

zuzpap
14. apr 2021

už teraz o ňom pochybuješ...čo bude o ďalšie 3 roky?....nechala by som ho

halienka
14. apr 2021

to všetko čo ti robí a hovorí naznačuje už teraz, že si ťa príliš neváži, a ver ked príde dieťa bude to ešte horšie. Ak tam nie je vzájomná úcta, tak spokojná nebudeš, ponižovanie sa časom bude stupňovať aj keby si sa rozkrájala. je evidentne ešte nevyzretý, aj ked vo svojom veku má na to ešte trochu právo, ale určite by som si rodinu s takýmto chlapom nezakladala. Hlavne ak ti naznačuje, že jeho rodina bude mať s tebou problém, tak by som mu rovno povedala, nuž ak si ma nevieš pred rodinou obhájiť ako svoju vyvolenú ženu, tak potom nie je o čom. Či čo čaká, že podrastieš kvôli nemu 20 cm teraz? No proste vyzretý chlap by takéto veci manželke ani nevešal na nos a rovno si to s rodinou vydiskutoval sám a hotovo. Takže sa nečudujem, že cítiš pochybnosti o vašom vzťahu, toto fakt ako základ do manželstva nie je bohviečo.

casavina
14. apr 2021

Určite nie...ak sa nevie správať k žene nech si ostane sám...

komplikovana
14. apr 2021

Ty mas akceptovat jeho pitie, ale on neakceptuje tvoju minulost a ma milion pripomienok na teba. Toto nieje rovnocenny vztah. Ak uz teraz pochybujes, daj na svoje pocity. To, ze sa ospravedlni a kupi kvety nic neznamena, iba sa ti snazi zalepit usta a oci. Co z toho, ked sa to stava casto a nic sa mezditym nezmeni? To je iba take divadlo. Teba to okuzli, a on si moze znova ist to svoje.

kittykat22
14. apr 2021

Vek ani vyska urcite rodine prekazat nebudu. Ale on to hovori preto, lebo to prekaza jemu - a asi si to ani neuvedomuje. Nepriamo ti dava najavo ze pre neho niesi dost dobra. Pravda je, ze ak uz teraz niesi dost dobra, nebudes dost dobra nikdy. Pretoze na zaciatku vztahu sa chyby nevidia a odpustaju - a on ich vidi uz teraz 😐 Z pitia moze vyrast - mladi chalani piju. Ale vyrast myslim v 33.ke? ked ho to prestane bavit. Je to nevyburene dieta. Blbe reci by si mal nechat - ale to ho treba korigovat. Nema skusenosti, niekedy sa do toho ako sa spravat vo vztahu treba dostat. Nemyslim si ze je nieco zle s tebou alebo s nim. Podla mna sa k sebe len nehodite. Ty si pomaly vo veku kedy budes chciet zavazok, rodinu a dieta. Ale on na to vobec nevypada. Bavila si sa s nim o buducnosti? O svojich predstavach, snoch a planoch? Nemyslim si, ze budete na rovnakej vlne.

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bronik89
14. apr 2021

osobne by som s nim asi nebola, nevyzera to, ze by ste mali tie zakladne veci proste spolocne a casom sa tie rozdiely podla mna prejavia este viac

tuppuk
14. apr 2021

A to teba za tie tri roky vôbec jeho rodina nepozná? Fúha, s takýmto chlapcom by som už dávno nebola. Bude to už len horšie, keď už teraz je takýto.

hankm
14. apr 2021

Problem je v tom, ze teraz si nevie vykupit tie svoje excesy, ak by bola situacia normalna vobec by si to neriesila, vecere, vyletiky....by pokracovali. A “zrazu” vidis realitu. Poviem to aj inac, u nas v praci je extra silny tlak na proaktivitu, tz. predchadzat problemom. Pretoze je lepsie problemu predist ako ho potom riesit. Ten tvoj robi presny opak, problem riesi gestami. Len raz tie gesta pravdepodobne prestanu alebo sa aspon zredukuju na obcasny “pausalny”.

oliolijanka
14. apr 2021

Mne sa najviac pacila veta "on kupil byt a zaciname ho zariadovat"😀
Najdi si seberovneho, nealkoholika, dospeleho, spolu si kupte byt a spolu si ho zariadte. Alebo si kup byt sama. Ale tento model spoluzitia, do ktoreho mienis vstupit, nefunguje. Skoncis na ulici (v horsom pripade aj s detmi) a ako vysluzku si budes moct zobrat vylezane matrace, alebo porozbijane riady, co si ty kupila... Este lepsia varianta je, ze on bude platit hypo a ty budes kupovat jedlo a varit a robit mu sluzku, lebo vsak byvas "zadara".
A najlepsie bude ak ti vyfakturuje aj "najomne"😀

landsmanka
14. apr 2021

keby ta naozaj tak miluje, tak ti tieto urcite nevycita, ty nemozes za svoju vysku a to ze si mala exfrajerov je len tvoja vec. on nebodaj cakal na teba? predtym ziadnu nemal? nemyslim. odid, bude to len horise, casom ti zacne vycitat este aj nos medzi ocami

katarina9593
14. apr 2021

Prepáč ale môj názor na to je taký že aboslutne NIE len si s ním neurob dieťa prosím ťa ... Lebo keď už dáva mladý takéto ultimáta a musíš sa zmieriť ??haloo to kde sme zrejme este veľmi nevyspely nevybureny myslím si..a to si za 3roky nebola z ich rodinou či čo keď budú mať problém ... Z výškou vekom a podobne ... Raz by toto urobil a už by som bola prec ... Žena máj sebaúctu... Nepotrebuješ pubertálne decko z alkoholický rodinou ....

jaskolka
14. apr 2021

Nie, ani náhodou a omylom. Toto nie... Pozri si nejaké príspevky tu, ako po rokoch ženy plaču, že majú doma debila, čo pije, im nadáva a uráža ich a ze tak to bolo aj na začiatku, ale zatvárali si oči "z lásky".

hopsadobrandejsa
14. apr 2021

"Ked som mu vravela, ze sa mi to pitie nepaci, povedal, ze on ma lubi a ak ho lubim, musim sa s tym zmierit a prijat aky je."

😀😀😀

No nie, praveze nemusis. To je cela pointa slobodnej vole. Ty sa rozhodnes ci chces s takymto chlapom zit alebo nie.

Nehnevaj sa, ale tolerovat doma alkoholika len preto, ze ti na druhy den donesie kvety ci bonbonieru tak to je teda pekna sprostost.

To je doslova ako sa nechat opit rozkom. Druhy zasadny problem je, ze nevie kedy prestat a to s tym soferovanim tak to uz je fakt klinec do rakvy.

Nenahovaraj si, ze on sa z lasky k tebe zmeni. Takych pripadov je na MK neurekom a maloktory ak nejaky sa konci happyendom.

Za mna nie.

konikkon
14. apr 2021

Tvoj frajer je povolaním syn, ktorý má financie vďaka tatkovmu podnikaniu. Inak je nesamostatny, neschopný a namyslený. Tie,, pekne gesta" ako ich ty nazývas sú úplne smiešne. Lebo keď mám veľa peňazí nie je nič ľahšie ako hlupani kúpiť kvety a zalepit jej tak oči. Neviem vďaka čomu ho ľubis, ale tvoj popis vlastnosti tvojho frajera je plný negatív, žiadne pozitíva tu nevidieť.

lilitela
14. apr 2021

Nie nema. Cukor a bic? Mas ho prijat aky je? To sa ti doteraz nepodarilo a ani nepodari, trenic bude tym padom este viac. Kedze mam podobnu rodinnu situaciu, (prachaty podnikateksy tatko, alkohol, dokonca este aj tu vysku a vek, atd), tak ti rovno vravim, ze to lepsie nebude. A jeho rodicom nie ze "bude vadit vyska a vek", im to uz vadi teraz. Inak by nebol dovod to spominat. A ked im vadia take hluposti, tak co im bude vadit casom? Ked budu deti? mam ti povedat dalsi scenar? Ty budes sediet doma a starat sa, on bude "podnikat". Bude robit gesta a zabezpecovat vsetko, byvanie a pod. ale vsetko bude napisane nanho ci niekoho z jeho rodiny, lebo tak je to "podnikatelksy" najvyhodnejsie. A vsetko bude mat pod kontrolou vratane teba a deti.

lilitela
14. apr 2021

@konikkon Presne, ked sa spravi pruser, vzdy sa to v tej rodine zaliepa "gestom". Nove auto, prachy na satstvo ci ine zahalky... (za neveru a pod.)

hviera81
14. apr 2021

to rozhodnutie je na tebe... ty s nim budes zit. a kazdy mame tu hranicu inde, velakrat sa to podobne pribehy opakuju, ale naozaj je kazdeho hranica inde.
napriklad moja hranica konci pri piti, ked nevie kedy je koniec. videla som ako to moze skoncit, a ja to zazit veru nechcem (stacilo mi vidiet u otca). cize moja hranica je tu.
moj byvaly si schovaval doma alkohol a potajomky pil. vodku, lebo ju vraj necitit. ale citit, a na nom bolo velmi vidno, aj malo. a zapieral, nie preco by pil (a uz sa mu plietol jazyk). bol to jeden z dovodov rozchodu.
drzim palce k spravnemu rozhodnutiu, nezabudaj, zmenit ho nedokazes, ak on nechce....

domka555
14. apr 2021

Keď máš pochybnosti už teraz, radšej vycúvaj. Vieš kým nemáte deti, nie ste zosobášení je to vždy ľahšie. Treba počúvať svoj vnútorný hlas

malva123
14. apr 2021

NIE..a myslim,ze on to vie...ked pride ta jeho ..tak si na teba nespomenie...mimochodom byt je jeho..pojdes kade lahsie....