Starí rodičia sa hádajú pred vnúčatami.

25. dec 2019

Starká a starkí (moji rodičia) zbožňujú vnúčatá, chodíme k nim pomerne často ale keď sú obaja doma, je to väčšinou problém. Stále sa hádajú. Aj pred nami. Aj pred našimi deťmi. Aj na verejnosti. Aj teraz cez sviatky... Žiadala som ich veľa krát aby to nerobili ale neúspešne. Má niekto podobnú skúsenosť? Ako ste to riešili?

pininka1
25. dec 2019

Áno mám, hádali sa aj pred nami, a hádajú sa aj pred vnúčatami, keďže ja som kategoricky proti tomu, chodíme tam minimálne.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadkovaz
25. dec 2019

Aj ja mám. Je to hrozné, deti mi už aj povedia; pustam ich tam co najmenej. Ja tam uz nechodím takmer vôbec. U nas ale mama je taka, otec nie.

autor
25. dec 2019

Ďakujem za každú odpoveď. Aj dnes sme tam boli a som z toho totálne vyšťavená. Aj deti... potom sa hádame s manželom alebo kričím na deti lebo sú ako vymenené... a ja nervózna. Cítim že tieto návštevy nám kazia našu harmóniu... Čiastočne obmedzujem kontakt (keby sa nehádali vidíme sa určite častejšie). Úplne sa odstrihnúť si neviem celkom predstaviť lebo medzi sebou nemáme konflikty, pomáhame si. Len oni dvaja medzi sebou 😭 to je čistá katastrofa, ponorka... a stále je to horšie. A stále to vnímam citlivejšie lebo deti rastú a už to začali vnímať. Mám svoju novú rodinku ale chýba mi také to rodinné teplo domova kam sa môže človek vždy vrátiť.

andyh20
25. dec 2019

Aj u našich je to tak, nie úplne ako si napísala, ale nepáči sa mi ich spôsob komunikácie...robia to aj pred mojimi detmi. Už som ich aj upozornila...ale neriešim zatiaľ. Až tak negatívne ti nepociťujem ako ty,ale keby som,tak by som im to na rovinu povedala,že obmedzim kontakt.

ovaaa
26. dec 2019

Kedze sa tvoji rodicia nevedia chovat a hadky nerobia nikomu potesenie travila by som s nimi cas individualne.Rozhovor si s nimi uz mala ako ich spravanie na vsetkych vplyva, tak je skoda, ze sa nesnazia vytvorit pokojnu atmosferu v rodine a nezaujima ich, ze si kvôli tomu obmedzila navstevy.

pieksamaki
26. dec 2019

Moji rodicia boli na tom rovnako....su vasi zdravotne ok? Ak maju zdravotne tazkosti...mozno ti ani nepovedali ...moze sa to odzrkadlovat na ich vztahu.. Aky maju vek?...nie je to asi iba ponorkou....v tom veku je jasne ze si lezu na nervy v istom zmysle...ale mne nikdy neslo do hlavy....preco uz aj pred navstevou.....

autor
26. dec 2019

@pieksamaki zdravotné ťažkosti nemajú, myslím si že by som o tom vedela, mama mi všetko hovorí, aj to čo netreba 🙂 Nieje to iba ponorkou, najväčší problém je alkohol, otec pije a mama to nedokáže ukončiť. Nieje agresívny ale čo je to za život... mama je z neho nervózna, začne náňho ziapať a už je hádka.

autor
26. dec 2019

@andyh20 ja im to hovorím stále že nebudeme tam chodiť keď sa budú hádať. Chvíľu sa krotia ale časom to zas skĺzne do starých koľají.

autor
26. dec 2019

@ovaaa veru, už som im dohovárala. Dokonca aj môj manžel. Mám pocit akoby sa nevedia ovládať... pre nich je už asi normálny tento spôsob komunikácie ale ostatným to nieje príjemné.

juliet86
26. dec 2019

daj razne ultimatum. aj k alkoholu. toto nie je ok. precitaj si o spoluzavislosti