Veľký pozor na mužov, ktorí nenávidia drámu

akiana
13. apr 2023

Baby, tak pozrela som si posledny diel RpN a udrela mi do oci jedna vec - ked muz povie, ze nenavidi dramu.

Vela z vas sa tu snazi zorientovat vo vztahoch, tak sa s vami o nu podelim;

Co som zazila z vlasnych skusenosti, a nebolo ich malo, su to muzi, ktori v skutocnosti nie su vyzreti na riesenie problemov vo vztahu. Ano, baby si skocili do vlasov a bola hadka, ale Tomas z toho bol uplne zruteny ako keby islo o nejaku hrdelnu zradu a opakoval, ze nie nie dramu, on nie dramu, on nenavidi dramu. Nakoniec, miesto aby sa aspon posnazil o deeskalaciu hadky, utiekol “z bojiska”.

Lenze zivot nie je len romantika pri mori, zivot je aj drama. Vztahy su aj drama. Zivot a vztahy obnasaju narocne a emotivne temy, ludia si prechadzaju zlymi obdobiami, sklamaniami, konfliktami. Narocne a negativne temy si musia partneri odkomunikovat. Ak to nerobia pod zamienkou dramy, ich vztah sa zakonite skor ci neskor rozpadne.

Muzi, ktori “nenavidia dramu” su vacsinou presne ti, ktori v takychto pripadoch utekaju k alkoholu, k milenkam, ku kamaratom, za pracou. A necitia sa zle, lebo vinu ma v ich ociach ich zena - hysterka. Tomas to v RpN dal dnes velmi jasne najavo, ze s nim bude mat jeho zena takuto buducnost.

Od zaciatku mi blika kontrolka ked toto pocujem, ze tento muz este nedozrel na dospely a seriozny vztah. Co si o tom myslite?

thoughtfulweirdo
13. apr 2023

Neviem, čo je rpn 🤭 ale v podstate súhlasím, môj manžel tiež od začiatku vzťahu tvrdil, že neznáša akýkoľvek konflikt a mne to veľmi imponovalo, lebo ja vlastne tiež. Ale postupne som prišla na to, že to je preto, že nevie komunikovať, a teda nazve každú diskusiu konfliktom a "zdrhne" od problému. Vďakabohu, ukázal sa byť učenlivým a robí stabilné pokroky, už aj rozumie, prečo je dôležité problém pomenovať a vyjasniť 😄

tosomja
13. apr 2023

@akiana a teba nenapadlo, že v telke musí aj niečo zahrať, aby to bolo "zaujímavé a napínavé"?

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liljana
13. apr 2023

Ze problemy sa rychlejsie vyriesia v klude nez drama vystupmi. Kym sa dramatikovia dohadaju, kludasi uz maju problem vyrieseny.
Mne by blikali kontrolky, ak by sa niekto riadil v zivote nejakou show v tv.

lindous
13. apr 2023

Chápem point, dáva to zmysel (aj keď teda RnP je zrejme nejaká show, ktorú nepoznám) a vo všeobecnosti asi súhlasím, ale ako vždy nedá sa všetko zovšeobecniť... môj partner je skvelý čo sa týka komunikácie a riešenia problémov, veľa som sa od neho v tomto smere dokonca naučila, ale túto vetu aj tak sem-tam použije, má totižto skúsenosť so skutočne "dramatickou" ženou a myslí tým naozaj extrémne situácie... takže koniec koncov činy sú pre mňa dôležitejšie ako slová, človek toho narozpráva... napr. pri ženách mám skúsenosť, že často tie, ktoré toto tvrdia sa v dráme vyžívajú (samozrejme, opäť to nie je pravidlo) 😅

akiana
autor
13. apr 2023

Aby sme sa chapali, nemyslim konkretne len jeho, skor ako priklad. Toto hovori strasne vela muzov.

tosomja
13. apr 2023

@akiana môj marad zase drámu, nemá rád ticho pred búrkou 🤣🤣

reanda
13. apr 2023

tiez neviem, co je rnp 🙂, ale inak mas pravdu.. ale nie su to len muzi, ale aj zeny.. vacsinou ide o ludi, co v detstve zazivali 'dramy' v rodine a teraz vobec neunasaju akykolvek prejav 'negativnych' emocii.. maju strach z hnevu, zo zvyseneho hlasu, neznasaju konflikty.. nevedia s tym vobec pracovat, lebo to zazivali vo veku, kedy boli bezmocni a sposobom, ktory ich to vobec nenaucil zvladat.. s takymito ludmi sa tazko zije, lebo nevedia riesit problemy.. vsetko radsej popru, zametu pod koberec, len aby 'bol klud'

tosomja
13. apr 2023

@reanda ruža pre nevestu 😃

reanda
13. apr 2023

@tosomja dik 🙂 , ale nepoznam, ja televiziu nesledujem

diewcatqoo
14. apr 2023

Ked to bolo v telke, urcite je to tak

sheila121
14. apr 2023

@thoughtfulweirdo ruža pre nevestu :D

oliva276
14. apr 2023

Nevidela som to - ako mal podľa teba zareagovať? Zapojiť sa do konliktu medzi ženami, robiť im rozhodcu?

Spústa (aj reálnych) konfliktov je nafúknutých, oveľa racionálnejšie je zvoliť odstup a riešiť, keď hlavy vychladnú - častokrát sa ukáže, aký bol spor zveličený.

kaitlin3
14. apr 2023

@akiana akoze ja s ním úplne súhlasím, tiež nenavidim “dramu”. Myslím si že on, rovnako ako ja, vo veku 30 rokov už proste nechce počúvať tieto pubertálne dramatické výlevy, ktoré tam predvádzajú tie “dámy”, veď oni sú úplne zosobnenenie “slepic v kúrine”. Pozerala si to a videla si aké veci tam riesili? Lebo ja hej a vôbec sa mu nečudujem, on nepovedal že nema rad konflikty a ich riešenie ako dospelý a vyzretý človek, ale dramu, akú tam predvádzajú tie “dámy”. Podľa mna by bolo omnoho úbohejšie keby sa do tejto drámy zapojil aj on a snažil sa to vyriesit ich spôsobom 🤷‍♀️ Ja ho teda vôbec nepoznám, chápem že majú nejaký scenár ale teda v 30tke keď si už chcem nájsť partnera na cely život úplne chápem tento jeho postoj že to už nedáva. To či si naozaj chce nájsť ženu na cely život je samozrejme irelevantné, je to šou aby sme mali o com diskutovať 😁

dadis
14. apr 2023

Ja tiez nemam rada dramu. Zazila som si zly rozvod, nastastie len par mesiacov bolo "dramatickych", ale este stale trvaju obvinovacky v pisomnej komunikacii. Ja sa tomu vyslovene vyhybam. Aj vo vztahu k detom, kolegom, rodicom, priatelovi - nad problemami radsej kyvnem rukou a idem dalej. Asi to nie je uplne najstastnejsie riesenie, a viem, ze to moze kdesi vybublat.

beata_k
14. apr 2023

@akiana Kazdy normalny clovek nema rad dramu. Od coho su dobre hystericke vystupy? Ani ja nemam rada dramu a nie som alkoholicka 🤷🏼‍♀️ ( ak sa nebavime o Ruzu pre nevestu. To nesledujem)

u2jana
14. apr 2023

@akiana tak ja, ani moj muz nie sme drsmaticke typy, nevrieskame po sebe pri hadkach, nehystercime v tazkych situaciach, ked nas nieco sere, tak si normalne odkomunikujeme
takze pozor aj na nas 😃

som_realistka
14. apr 2023

@beata_k záleží, co nazýva chlap drámou, môj ex povedal ze som hysterka, lebo som zvýšila hlas keď sme sa hádali počas rozvodového konania, podotýkam, zvýšila, o kriku to nebolo. Hysterie zažil so svojou priateľkou, kvôli ktorej sme sa rozvádzali, ozrata mu rozbila asi pol vybavenia kuchyne, lebo bol so mnou na pohotovosti keď sa dcéra v škole zosypala zo schodov a udrela si hlavu.

beata_k
14. apr 2023

@som_realistka No to ano. Je pravda, ze kazdy to moze vnimat inak

derdia
14. apr 2023

@akiana ja si myslim, ze este horsie a dokonca najhorsie co moze robit manzel, matka, kamaratka, je len tak sa zdut a ostat ticho... Cakat kym ten druhy prilezie a vtiera sa... Nuz len skoda, ze mne osobne to doplo az v 34 rokoch...

toskanka
14. apr 2023

Treba rozlišovať medzi drámou a neochotou / neschopnosťou riešiť problémy a čo je za tým, či nedostatok lásky, rozdielna intelektuálna úroveň partnerov alebo nezlučiteľné povahy. Podľa toho sa treba rozhodnúť, čo ďalej. Dráma u mňa tiež rozhodne nie, zabíja vo mne cit.

elenita
14. apr 2023

@som_realistka sila toto. Aj s tou priatelkou este je? Na to by som len povedala, ze dobre mu tak!

derdia
14. apr 2023

@toskanka ja tiez neznasam dramu, a najradsej mam ked sa da vsetko vydiskutovat a normalne prebrat...

8aslan147
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
som_realistka
14. apr 2023

@elenita jasne že nie, ale aspoň ho to poučilo, že hystéria vyzerá inak

ravador
19. apr 2023

@akiana Muži, ktorí nenávidia drámu, sú presne taký, aký hovoria. Nenávidia drámu. Toto nie je ako s vami ženami, že musí človek mať slovník ženského jazyka, aby vedel čo žena hovorí.
Dráma nie je riešenie problémov vo vzťahu. Dráma je, keď žena začne znenazdajky ziapať, lebo čítala takúto debilinu na koníkovi a vsugerovala si, že jej muž je taký.