Otec môjho syna chce na neho telefónny kontakt

maminuska
29. máj 2013

Otec mojich prvých dvoch detí sa o ne nezaujíma už štvrtým rokom. Žiadne návštevy, žiadne darčeky, proste nič ak nerátam jeden pozdrav k narodeninám .
Dostala som sms že aby som mu poslala číslo na syna.Lenže háčik je v tom že ked som sa syna na to opýtala ( 13,5 roka ) kategoricky to zamietol . On sám telefon na otca má , takže keby chcel zavolá mu.
Nechcem íst proti synovi , ale mám z toho taký blbý pocit že čo keď by sa vzťahy utriasli.Dali by ste alebo nie ?

anjelicek26
29. máj 2013

@maminuska - dala by som. Rovnako syn nemusi zdvihnut, ked nebude chciet ;) Mozno otec konecne chce nieco zmenit... ono v zivote treba dat aj druhu sancu.

sissy27
29. máj 2013

@maminuska ak si to syn neželá, tak nedala, ja si tiež neprajem, aby moje číslo niekto posúval ďalej bez môjho súhlasu...

kveta
29. máj 2013

@maminuska Nedala by som. respektovala by som rozbodnutie syna o svojom sukromi. Dieta sa da kontaktovat aj inak ako cez mobil.

mata1001
29. máj 2013

ja by som nedala...syn si to nepraje...mozno sa na neho hneva ze si 4 roky ani len nespomenul na nich...ak sa s nim chce stretnut tak nech zavola tebe a dohodnite sa medzi sebou...popripade by som sla na stretko so synom...

lucia78
29. máj 2013

Syn to uz zamietol, nie je co riesit. Iba ak jeho, mozno by si mohol zalozit novy email specialne pre "otecka", ktory bude moct zacat kedykolvek ignorovat...

maminuska
autor
29. máj 2013

@anjelicek26 exmanžel dostal veľa šancí , skutočne som sa na začiatku snažila aby mal s deťmi nejaký vzťah, dokonca som mu bola ochotná deti aj doviesť na prázdniny alebo na víkend ked som mala cesu okolo . Moja snaha trvala dva roky a zlomilo sa to vtedy v deťoch ked sme boli v " jeho" meste a som mu písala sms či nechce aspoň deti vidieť a že mu ich aj priveziem , úplne to odignoroval .
Aj tak sa to nakoniec zvrtlo voči mne na súde tak že mi povedal že sa chcem detí zbaviť lebo sa o ne neviem postarať a preto mu ich tlačím. Ak mu ho dám bez synového súhlasu , tak ked mu syn nezdvihne ( a on mu určite nezdvihne natolko ho poznám ) alebo mu zavolá z iného čísla tak mu to jednoducho položí . Tak či tak sa to otočí proti mne že ho hucká proti nemu.
Teraz mám tri možnosti - ignorovať tu sms, napísať že si to syn neželá alebo mu ju poslať.

@kveta ano môže ho kontaktovať aj cez facebook alebo konečne sa rozhýbať a navštíviť deti.

sisaha
29. máj 2013

@maminuska nedala a respektovala želanie. Ak mu chce zavolat, tak môže predsa cez teba, resp. ak syn bude chciet, ozve sa mu sam. Môže sa ľahko stať, že ak mu ho poskytneš, tak vaše vzťahy sa môžu naštrbiť.

materina_duska
29. máj 2013

@maminuska Navrhla by som, že môže zavolať hocikedy na tvoj mobil a dáš mu ho k slúchadlu. Na začiatok ako "kompromis" stačí.

maminuska
autor
29. máj 2013

@materina_duska vieš ale toto je nerealizovatelné. Tento rok volal na môj mobil zrejme chcel synovi popriať po 4 rokoch k narodeninám , zdvihla som to a volala syna k telefonu , a ten mi nadrzovku povedal že nejde. Tak chcel najstaršiu dcéru ( mentálne postihnutú ) , nechcela s ním ani hovoriť.
To čo nasledovalo ( vulgarizmi) ma donutilo zložiť telefon bez slova. Odvtedy nezavolal , až teraz som dostala sms.

materina_duska
29. máj 2013

@maminuska To je druhá vec, že ako to dopadne. Každopádne budeš tým "filtrom" na jeho emócie ty, nie tvoje deti. A možno budete mať po tomto telefonáte zase dlhší čas "pokoj". To zvládneš 😉

klincek
29. máj 2013

@maminuska nedala by som. jednak syn si to nezela (asi vie preco, 13r. chalan uz ma rozum), a jednak by som zvazovala aj v pripade, ak by syn suhlasil. ty si matka a mas dieta chranit pred kazdym vratane vlastneho otca, pokial treba..ak by otec to cislo mal, vies s istotou povedat, ze by syna neobtazoval nevhodnymi spravami alebo telefonatmi?zvlast ked citam tvoj prispevok z 15.01.. 😒 naco riskovat, ze syn bude vystaveny akejkolvek psychickej nepohode, pripadne natlaku?

fifafi
29. máj 2013

Nedala, je to na synovi

digysa
29. máj 2013

@maminuska V ziadnom pripade!......ak si to syn nezela, tak nie je o com..... na to aby sa skontaktoval so synom nepotrebuje jeho mobil. Urobila by som presne to, co navrhla @materina_duska

barbora01
29. máj 2013

@maminuska nedala by som. Syn je uz dost velky a mohol by to brat ako zradu od teba, ze ti povedal aby si nedala a ty si aj tak dala jeho cislo. Ty sa s nim trapis den co den, tvoj ex si uziva zivot a uz roky kasle na deti tak co je teba do toho? Preco si robit problem tym, ze by si sla proti voli svojho dietata? Exov problem, on si to u deti posral, tak nech sa snazi. Tiez sa ta nepytal na radu, ked na deti kaslal. By som ho ignorovala. A ze ta obvini, ze deti huckas proti nemu? No a? Ty vies kde je pravda.