Zlý sen o krvácaní v tehotenstve

9. júl 2023

Ahojte,
v marci tohto roku som mala zamlčaný potrat v 8.týždni. Tehotenstvo od začiatku sprevádzali nepríjemné pocity po psychickej stránke, nervozita, nespavosť, a celkovo aj problémy s bábätkom, brala som i utrogestan. Viackrát som mala i nepríjemné sny o tom že krvácam a potratím. Nakoniec sa tak aj stalo.
Momentálne som opäť tehotná, v 9.týždni, cítim sa psychicky dobre, napriek tomu že mám aj viac tehu príznakov ako v predošlom tehotenstve sa cítim aj fyzicky lepšie. Všetko vyzerá byť ok, no z “konceptu” ma vyhodil opäť zlý sen so silným krvácaním, ktorý sa mi sníval prvý krát počas tohto tehotenstva. Nemôžem si pomôcť ale stále myslím iba na to, mám veľké obavy, som presvedčená že tie sny v minulom tehotenstve boli predtuchou toho, že tehotenstvo nedopadne dobre. Snívalo sa mi napr.aj o implantačnom špinení, ktoré som mala na začiatku tohto tehotenstva atď, jednoducho veľa snov sa mi napokon aj splní. Ako sa mám od toho odpútať a opäť myslieť pozitívne?

janai1
9. júl 2023

Sny sú len premietnuté podvedomie. Prestaň na to myslieť a nebude sa ti o tom snívať

denkabemommy
9. júl 2023

Vyhľadaj psychológa, nemáš vnútorne spravované prvé tehotenstvo

maminkadeticiek
9. júl 2023

Mam uplne tie iste skusenosti ako ty.Aj v beznom zivote som hypersenzitivna na rozne veci...2x v tehotenstve sny o krvacani v case ked plodik uz nezil,vzdy to skocilo zamlc.potratom.2 deti-v tychto tehotenstvach som zle sny nemala.Ak sa ti v tomto tehotenstve nic zle nesnivalo iba si neustale vsugeruvavaj a vtlacaj do hlavy pozitivne myslienky,predstavuj si pri sebe toto babatko ako je uz na svete,zive,zdrave a bude to dobre.

zenulkaaa
10. júl 2023

Tak že si povieš, že to je iba sen a nemysliš na to. Zenám sa počas tehotenstva sníva veľa a velmi živé sny.
Mne sa počas tehotenstva velakrat snívali sny o krvacani, o potrate, o špinavej vode... tiež som bola vyplašená. A tehotenstvo u mna prebehlo bez najmenších komplikácii. A mám tu 8ročneho syna.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre