Dvojročný syn sa na ihrisku vždy upne na jednu hračku

janapeterjana
26. mar 2021

Maminy, môj syn už niekoľko týždňov robí takú vec - vždy keď príde na ihrisko, vyhliadne si tam nejakú hračku a za nič na svete sa jej aj hodinu nechce vzdať. Väčšinou je to auto. Problém je, že keď chceme odísť, až sa trasie, keď mu to chcem zobrať a kričí od hnevu. Viete, nechcem to preháňať, ale občas mi to príde divné, lebo on aj hodinu vie behať s tou jednou hračkou a je na ňu extrémne citlivý, akoby bola celým jeho svetom. Odmieta ju pustiť, vymeniť, vzdať sa jej. Občas to robí aj doma, znenazdajky sa mu niečo zapáči, väčšinou auto, a aj celý deň s tým behá, nepustí to, furt to má pevne v ruke a do tej ruky nič iné nechce zobrať. Je to v poriadku alebo mám nejako viac pracovať na tom, aby sa tých vecí vedel aj vzdať?

luccija
26. mar 2021

@janapeterjana veď je maličký buď rada, že má taký vzťah k hračke.Ci by si chcela, aby behal od hracky k hračke s ničím sa nepohral a nakoniec povie ideme domov?

lenka2813
26. mar 2021

@janapeterjana aj moj je taky, mal nedavno 2 roky.. Najnovsie sa upol na autobus, ktory uz bol v dezolatnom stave, cely zniceny, odtrhnuty podvozok.. Ale musel ist s nim von 🐵😅 za ziadnu cenu ho nechcel pustit z ruky.. A na ihrisku detto, ked mame ist domov a ma tam nechat auticka, co nie su jeho..no vresky ine 😅

gabika128
26. mar 2021

Nám pomáha dať všetkému pa pa. Občas aj s plačom dáva papa, ale prejde ho to rýchlejšie ako keby sme iba odišli. To je potom horor, plač, hádzanie o zem. Pekne mu poviem, že už ideme domov, autíčko ide spinkať, nech mu dá papa. Potom sa ho cestou snažím na iné myšlienky doviesť.

euka210
26. mar 2021

@janapeterjana to je taky vek, doma nech si beha ked chce. Pokial je to vonku a je to hracka niekoho ineho, tak musi respektovat to, ze jemu nepatri a treba ju vratit, aj za cenu kriku, placu atd....nauci sa a pochopi...casom.

janapeterjana
autor
26. mar 2021

@gabika128 aj my dávame papá, ale hneď ako poviem, že dáme hračke papá, tak sa roztrasie a kričí.. A to pri každej návšteve ihriska. Vždy je tam niečo také, čo si vyhliadne a pri vlastní si 🙂

engynka
27. mar 2021

@janapeterjana odporuca sa dieta nachystat na to co bude nalsedovat a nie sokovo vziat a ide sa. U nas to celkom funguje. Moj je hojdack typ a vobec nechce ist dole. Tak si ho zastavim, cupnem si k nemu, poviem nech sa pozera na mna a poviem: este dve minutky a pojdeme domov, dam ti kluce a otvoris dvere a pozrieme do schranky. Potom to iste urobim ale poviem ze este minuta....blabla a potom ked je cas tak mu iba poviem ze sme sa dohodli a je cas ist, tu mas kluce a otvoris dvere, pohrieme do schranky.
Moj ma 21m a celkom to zabera. Ale robime to uz dlho. Nornalne ritual odchodu z ihriska. Tesi sa ze mohe pipnut dvere a tiez otvorit schranku. A tiez niekedy pohafzem do schranky letaky aby bol rad ze nieco tam je. Nehovorim ze vzdy je to bez placu ale castokrat je to v pohode.
Na blogu Ina mama v chorvatsku je aj taky navod ako na to. Skus mrknut