Od doby ako štvormesačný syn spí cez deň lepšie, tak sa v noci viac budí

9. sep 2021

Ahojte maminy. Nemáte skúsenosť? Mám 4. mesačneho synčeka a cez deň sme sa do troch mesiacov trapili s denným spaním, mal skôr také kratšie spánky aj po 20 - 30 minút. V noci sa mi ale budil len raz okolo tretej a potom okolo 6:30 a este sme pospali do tej 8.
Teraz cca tri týždne mi cez den pekne spinká, aj dve hodinky, ráno sa zobudíme okolo 7:00 - 7:30, vzdy vydrží tak do dvoch hodín bdieť, potom spinká cca 2 h, potom je väčšinou hodinku a pol hore, zase spinká tak 2 hodinky, zase je dve hodinky hore, potom pospi tak hodinku a pol a už ideme na večerný rituál okolo 19:00 - 20:00, kúpanie a ostatné. Uspavam ho tak okolo 20:00 - 21:00. Ale noci začali byť náročnejšie. Už okolo pol 1 je hore, papá a potom pekne zaspi. Zase okolo pol 4 je hore, to má niekedy problém aj zaspať, taký je prebratý ale vždy ho dako uspím a už zase okolo 6 sa začína preberať tak si ho dám väčšinou k sebe a cca hodinku ešte driemkame ale už nemá taký tvrdý spánok.
Myslíte, že je to tým, že cez deň dosť pospí? Ale teda neviem čo je málo a čo veľa, ako sú na tom vaše štvormesačné deti?
Čo mám zmeniť aby tú noc trošku lepšie prespal? Alebo je to normálne, že je to teraz takto?
Nesťažujem sa, viem, že sú na tom aj horšie, len ma zaujíma, či sa s tým dá niečo robiť.

amelie2017
9. sep 2021

V 4 mesiacoch zvykne byvat prva velka regresia spanku. Takze ta nocna zmena spania je uplne normalna. Za mna bud rada, ze sa ti aspon cez den vyspi. A ak nemas ine dietatko, sup pospat si s nim, alebo aspon oddychnut. Nasa v 4 mesiacoch v noci prestala spavat od 1 do 4. A to od 6 tyzdnov spavala celu noc. Cca od 21 do 6. Aby spala aspon nieco, musela byt v kociku alebo v satke. A cez den pokracovala v 20 minutovkach.

mabenn
9. sep 2021

je to normalne...syn od cca 3,5-4mesiaca zacal horsie v noci spavat (cez den uz nepamatam, ale spal pomerne rovnako vzdy, nemalo to suvis na noc)...dietatko po tom 3.mesiaci zacina intenzivny vyvoj mozgu, a teda myslim si, ze to bola hlavna pricina preco sa moj syn dost budil, chodilo to po obdobiach, videla som suvis, zle noci - nasledne pokrok vo vyvoji...plus dieta ma rezervu melatoninu od matky prve 3 mesiace cca

medeaa
10. sep 2021

Babatko by vraj malo spavat okolo 15 hod denne (nie cez den, ale dokopy za 24 hod). Na nasho to sedi, pyta sa tak spat plus minus pol hodina. Tie zmeny a budenie je teraz prirodzene. Prijemne to pre rodica nie je, ale nie je to ani ziadna chyba v systeme 🙂. Na odsledovanie kolko kedy babo spi pouzivam appku Baby daybook, tam si zaznamenavam kedy mi kolko spal, aby som v tom nasla nejaky vzorec a vedela sa v tom orientovat.