Uspávanie mesačného synčeka

martina772
25. aug 2017

Ahojte, synček má mesiac a poslednú dobu mám problém s jeho uspavanim. Nakojim ho, zaspi, no akonáhle ho preložím do postieľky alebo kočíka, zobudí sa. Niekedy hned, niekedy desať minút vydrží. A takto dookola. Uspavam ho v nosiči aby som ho nemusela pol hodinu natriasat na rukách, keďže mám ešte dvojročnu dcérku. Cumel nechce žiadny, absolútne. V nosiči ho mať nechcem, lebo sa na to naučí, a potom nebude chcieť v postieľke spat vobec,( dcérku som tak nosila.) a obmedzuje má to aj pri hre s malou. Kedy si zvykne? A naučí sa vôbec? Ako ste to robili vy? Alebo je ešte skoro na učenie v postieľke? Dakujem sa rady alebo skúsenosti.

khiarka
25. aug 2017

Ahoj da sa robit vela veci ako uspavat ale dolezite je co si ochotna preto spravit. Ak kojis je normalne ze ti dietatko nechce spat samo v postielke. Akoby mohli. Deti do 3mesiacov si este neuvedomuju ze su uz von z maminho bruska a ked necitia mamu tlkot srdca ci jej vonu tak tazko budu spinkat spokojne v chladnej postielke. Hovorim z vlastnej skusenosti. Mam rocneho synceka kojeneho co cumel odmieta a mal rovnake problemy so spankom.
1. Mozes ho nechat v postielke nech si pomrnci a napokon zaspi. To robia mnohi ale ja NEODPORUCAM
2. Je vela roznych pomocok babik manusiek atd co vydavaju rozne zvuky a medzi inym aj tlkot srdca ci sustanie. Mnoho babatiek sa vie pri tom upokojit
3. Maj ho polozeneho pri sebe ked sa hrajes so svojim druhym dietatom. Nech pocuje tvoj hlas. Mnohym babatkam nevadia zvuky z okolia a vedia pri tom pekne spinkat.
4. Nos ho nie v nosici ale v satke. To som praktizovala ja. Tam sa bude citim uplne najlepsie. A neboj nebude si zvykat iba na satku. Moj po 2mesiacoch uz chcel
Spinkat v postielke. Potreboval sa vystriet. Tym babatkam to napokon dojde.
Vela stastia a gratulujem. My sa uz snazime tiez o druhe babo. Dufam ze to klapne

jessy8911
25. aug 2017

Ja mam a tym problemy do teraz,mala ma dva mesiace,a uspavam zhruba kazde dve hodiny,alebo ked vidim ze je unavena,a niekedy to chce vela trpezlivost,kolisem na rukach ked vidim ze ma stale oci dosiroka otvorene skusim dat p

jessy8911
25. aug 2017

@jessy8911 prso a potom bud zaspi alebo znova kolisem a tak sa tocime 🙂 ked ideme von v kociari zaspi ked zastavime tak je hned hore.vacsinou ale kolisem popri tom chodim po byte a polozim do postielky nech trochu sa porozculuje to ju unavi kusok a zase kolisem a tak skusam rozne finty,ale je to zaberak kedze mala ma uz cez 5 kil.prajem vela sil.

kp7333
25. aug 2017

Starsia dcera mi do 3 mesiacov spavala len v kociku, aj to len kym sa hybal. Mladsia mala v kociku kratke spanky, zato v nosici spala aj 3 hodiny vkuse. Obidve sa naucili zaspavat same v postielke v 3. mesiaci. Skor to podla mna nema zmysel skusat. Do troch mesiacov treba skusat vsetko mozne, len nech spi.

1988majka
25. aug 2017

U nas dost pomohlo to uspavanie v satke. Neboj sa casom sa nauci aj inak zaspavat. A tiez sme pouzivali a pouzivame doteraz biely sum (nemame tu hracku len stiahnutu mp3 a to funguje doteraz). Problem preco netoleruje horizontalnu polohu v postielke ale moze byt aj reflux - ak grcka a vracia sa mu mlieco. Mozno by pomohlo vyvysenie postielky/matraca na skusku.

maykaaa1122
25. aug 2017

Starsia dcera mi do 3 mesiacov spavala len v kociku, aj to len kym sa hybal. Mladsia mala v kociku kratke spanky, zato v nosici spala aj 3 hodiny vkuse.

pininka
25. aug 2017

Tiez mam tento problem. Ale nastastie, nasa mala sa necha v nosici uspat a potom ju prekladam do postielky, resp do kocika podla toho kde sme. Vecer vacsinou zaspi na prsniku. Niesom velmi zastancom nasilneho detskeho uspavania, resp nechat dieta vyrevat. Mne zacal maly spat sam v piatich mesiacoch, nechcel byt ani na rukach ani v nosici, proste som ho polozila a spal. Ale to je jedn pripad z miliona. Starsieho sme uspavali do dvoch rokov.