Hádky medzi deťmi, stále len krik

martabubu
7. okt 2023

Moji synovia sa vkuse provokujú, hrajú sa tak 10minut a už je hádka ... kričia, strkajú do seba
Majú 3 a 6 rokov
Snažím sa aby si to vysvetlili medzi sebou
Najhoršie je že mám ešte ročnú dcéru ktorá potrebuje ešte spať a teraz napríklad ako sú chlapci už týždeň chorí musím sa veľmi snažiť aby sa kvôli nim cez deň vyspala. V škôlke sú vraj v pohode,sú spolu v triede.
Druhý problém že total ma ignorujú keď treba upratať, väčšinou po viacnásobnom prosení poprace starší.
Už ma to fakt nebaví, normálne mávam bolesti hlavy aj hrude keď musím 100 raz denne prosiť aby sa stišili (aj kvôli susedom nemôžu vrieskať) . Už som sa aj rozplakala a vtedy im dačo docvaklo a ospravedlňovali sa. Som vyčerpaná...
Nechcem ich biť,vyhrážať sa , vrieskať ale toto čo robia tento týždeň čo sú doma chorí je hrôza
V lete sa aspoň vybláznili na ihrisku... Starší má aj ADHD a autistické črty takže občas je problém že je citlivý príliš a niekedy arogantný,odvracať, zjednáva
Manžel je doma len víkendy a je to podobné aj keď on len zvýši hlas a je kľud.

zmrzlinka2021
7. okt 2023

@martabubu
Nie je spravne, ze cez tyzden manzel nechava vsetky deti len na teba, prirodzene si vycerpana a nevzladas to. 3 deti na 1rodica je blaznovstvo.

Nech si manzel zariadi pracu tak, aby vedel fugnovat aj v rodine a starat sa o svoje vlastne deti.

nikha2809
7. okt 2023

Mám doma to isté, aj keď mám len dve deti.7 dcéra, syn o mesiac 4.Najsprostejsi vekový rozdiel podľa mňa.Nonstop len vrieskaju, bijú sa a provokujú jeden druhého.U nás zaberajú jedine tvrdé tresty, na starsiu nezaberá nič iné, len keď jej zakážeme ísť na ihrisko, na mladšieho zákaz akejkoľvek sladkosti a telka.Vtedy sa vedia ukľudniť a správajú sa k sebe normálne.

martabubu
autor
7. okt 2023

@zmrzlinka2021 žiaľ pracuje na živnosť a aby sme si mohli dovoliť hypotéku,auto musí pracovať takto
Predtým bol doma raz za 3-4 týždne
S malou nieje žiaden problém , pekne spinká, papá
Keď potrebujem ísť na nechty zaplatím opatrovateľku ,viem aj oddýchnuť
Len proste chlapci ako náhle sú doma zavretý je to hrôza

petulda333
7. okt 2023

@nikha2809 boze,u nas to iste,syn 7r a dcera 4,fakt otras. Ja mam obcas take chvile,ze mam chut sadnut do auta a ist prec a byt sama 🙈

zmrzlinka2021
7. okt 2023

@martabubu

Prepac, ale ake je povolanie tvojho muza?
Neverim, ze neviete nejako prezit, keby mal bezny slovensky plat. Ved mate spolu uz tretie dietatko, takze asi ste neboli na tom financne zle.
Ved deti ma male iba raz. V rodine je muzska ruka, muzsky vzor, muzske vedenie ZAKLAD , a to najma pre chlapcov, a toto tie deti potrebuju.

Deti potrebuju pritomneho otca

sheila121
7. okt 2023

@zmrzlinka2021 keby mal bežný slovenský plat nemajú tri deti.

zmrzlinka2021
7. okt 2023

@sheila121
Preco myslis? Poznam vela ludi, ktori maju tie "priemerove" povolania, manzelky doma a nielen tri, ale aj viacej deti. Vsetko je to o nastavenych hdonotach - ak raz sa rozhodnem mat dieta, som pre neho pritomna a nie vikendovym rodicom. Hlavne ak ide o relativne male deti.

amelie2017
7. okt 2023

Akurat dnes som na ihrisku rozmyslala, preco zeny vzdy pisu - jasne, chod do dalsieho dietata, najkrajsi dar co mozes dat dietata je surodenec, uvidis, ako sa spolu zahraju a bla bla bla, ked realita je taka, ze 90% casu sa tie decka nedzi sebou vadia, biju, ziarlia,..

sheila121
7. okt 2023

@zmrzlinka2021 a to mi chces povedať že z jedného priemerného platu sa da uživiť 5-členna rodina?

zmrzlinka2021
7. okt 2023

@sheila121
Ano da a je kopec takých rodin. Vsetko je to standarde, ktorý si nastavís. Nepotrebujes dom, drahe auta, drahe dovolenky, predrazene kruzky - toto su veci len individualnych rozhodnutí ludí. Ale skutocne nic nenahradi clvoeku cas s vlastnym dietatom.
Uprimne: ty by si sla do toho vidiet svoju rodinu len cez vikend?
Ja som mala tolko pracovnych lukrativnych ponuk, ale to by som bola stale mimo, na cestach..ale o com je taky zivot? Dieta bolo rozhodnutim mojim, nepytalo sa na svet.

sheila121
7. okt 2023

@zmrzlinka2021 to nie je len o drahých autách, dovolenkach a krúžkoch. Tu stačí aj hypotéka a ceny potravín a služieb. Nie nešla by som do toho. Nemám dieťa na to aby som ho videla len cez víkend. Na druhej strane tie deti potrebujú aj jesť a obliekať.

ivangeline
7. okt 2023

@amelie2017 absolutne nie.. 80% sa hraju.. tie nase ano.

zmrzlinka2021
7. okt 2023

@sheila121 Tak zas, ak mas hypo ne bezny byt, tak ta to az tolko nezrujnuje.
Ale pytala som sa na jeho povolanie.

amelie2017
7. okt 2023

@ivangeline tak to mas stastie, ja dufam, ze ked drobec trosku podrastie a prejde ho toto skvele obdobie vzdoru, tak sa to zlepsi.

ivangeline
7. okt 2023

@amelie2017 ...velmi v tomto spolocnom hrani pomaha manzel. Zahra sa s nimi. Najde cinnosti. A oni to uz automsticky robia aj spolu,ked nie je. Suhlasim s zmrzlinkou...ze ozaj muz doma,muz s detmi,je velmi dolezity.

simca06022011
7. okt 2023

Tak od 3r nemôžeš čakať to od 6 ročného a už vôbec nemôžeš rátať s tým ze keď budu spolu nebudú sa vadiť. 6r ma inú predstavu o veciach, 3r inú. O upratovaní ani nehovorím. Treba im dat každému inú prácu, iný program a nech sú osve, keď ma 1r späť. Ak nebudú ticho sa hrať napr, zavelila by som ze budú spat tiež. Choré dieťa.patri predsa do postele zdravé do skolky ;) sú chorí nemajú sa co vadiť. V škole si myslím nerobia obaja to iste a spolu...

slavomira236
7. okt 2023

@nikha2809 u nas tiez syn 9vat a dcera 6..stale sa hadaju skriepia robia si napriek raz reve jeden raz druhy....

martabubu
autor
7. okt 2023

@zmrzlinka2021 lešenár je
U nás práca tak akurát sezónne
Stále striehnem na ponuky
Dohoda je že akonáhle pôjdem do práce ja bude stačiť pre neho aj to ,ale nechcem dávať malú do jaslí aspoň ešte rok nie

luccija
7. okt 2023

@martabubu daj im skladať puzzle, kresliť, stavať Lego niečo čo ich zaujme aspoň chvíľku.ked mala potrebuje spat zapni rozprávku, alebo 3 r nech tiež spí v škôlke asi spáva nie?A, keď nič nepomáha jeden bude v jednej izbe druhý v druhej.To je súrodenecka rivalita obdivujem Ťa 3 malé deti musí to byť náročné.Musis si štát za svojím čo povieš to platí...krik nepomôže len sa budes zbytočne nervovat nič si z toho nerobia už to poznajú🙂

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
optame
7. okt 2023

@martabubu zeny u nas obdobne 5,5 r. a 3r. Niekedy ma ide vyniest od nervov... ale dnes je asi nieco vo vzduchu,lebo extremne su vystrajajuci a ja som zrela odist na dovolenku....🙈🙈🙈

nikha2809
7. okt 2023

@petulda333
@slavomira236 baby a u vás je tiež cesta autom peklo?Lebo u nás masaker, ešte horšie ako doma, ja mám sto chutí vyskočiť za jazdy ako sa oni vzadu nonstop hádajú a vrieskaju a provokujú, veď toto není normálne

petulda333
7. okt 2023

@nikha2809 ako kedy,niekedy je klud a niekedy katastrofa

nikha2809
7. okt 2023

@petulda333 u nás vreskot aj za to, keď sa náhodou jeden pozerá von cez okno, toho druhého 🙈

zuzanagab
8. okt 2023

@petulda333 detto. 4 dcera a 8.5 syn. Guľku a streliť. Nevladzem

petulda333
8. okt 2023

@zuzanagab aj ja tak 🙈

zuzanagab
8. okt 2023

@luccija toto nezaberá. Ja to tak robím,ale oni sa ešte aj pri tom hádajú. Každý chce skladať po svojom,hrať svojimi pravidlami,držať to isté v ruke ako ten druhy. Proste to je psycho zq každých okolností. Ja tomu fakt ze nerozumiem. Stále je krik,rev,mala hneď spusti ako siréna. No poviem vám aká som hola šťastná,že máme dve deti a ešte aj do páru,tak mam okamihy,že ich dam do auta a vysadim pred decaku 😂

petulda333
8. okt 2023

@zuzanagab presneeee jak u nas 🙏🙏

nikha2809
8. okt 2023

@zuzanagab u nás detto.S tým rozdielom teda, že staršia je dcéra, mladší syn.

mikadooo
8. okt 2023

@martabubu ach no, ja ti prajem pevné nervy... môj najmladší spával na balkóne v kočíku, aby ho tie dve nezobudili, aj tak koľkokrát sa im to podarilo... 🤷🙄. Neboj sa, je to len obdobie, vyrastie aj to najmladšie, nebude potrebovať už spať a bude sa radšej biť s nimi 😂. Drž sa. Pevné nervy, fakt. Oni tie deti žijú v inom svete - povieš, nech sú ticho, oni aj chcú biť ticho, akurát, že tak do 5 sekúnd zabudnú 🤪. Drž sa, je to psychiatria.