Zmena mlieka u dvojmesačného syna s refluxom

en4a
13. dec 2021

Prosim o radu.
Syn 2 mesacny ma skryty reflux a v poslednej dobe ma asi koliky, je zaplyneny a akoby sa nevedel vyprdet.
Casto sa puci alebo prehyba a nieco malo poprdi aj cca 1x denne sa sam vykaka ale asi to nestaci. Potom je nepokojny a place.
Do toho ked tlaci mu to mlieko beha hore. Kvapky, coliprev, gastrotuss a pod velmi nepomahaju.

Davala som mu hipp combiotik a ked zacali tieto problemy som presla ma hipp comfort ale nejaku zmenu nevidiet len mozno ma maksiu stolicu. Ma niekto skusenost, zeby hipp sposobilo vacsiu plynatost?

Rozmyslala som nad nutrilonom comfort alebo bebou ale bojim sa zapekania. AR mlieka ho zapiekli okamzite. Prilis riedke mlieko zas mu zhorsuje reflux. Tych mliek je zas tolko vela, ze netusim co by bolo vhodne skusit a akym sposobom alebo ci vobec este menit a vydrzat.

Vdaka.

katarina9593
13. dec 2021

@en4a ahoj pri dcére sme tiež vystriedali mlieka všelijaké.. vôbec není dobre keď sa často striedajú tak malinkemu bábätku mliečka...ono aj. Kvôli trvá kým si zvykne ... Dcéra mala Sunar complex ale ako sme boli na sone a potvrdili reflux hneď sme prechádzali na Sunar AR a musím povedať že sa všetko upravilo či reflux alebo aj stolica dávala som jej aj espumisan a proboroka myslím že probiofix ...a cvičili sme nožičkami ..chce to čas ale určite nestriedaj toľko mliek 🙂

prvosienka88
13. dec 2021

@en4a nám na reflux, koliky a bolesti bruška pomohlo kozie UM

mayka730
13. dec 2021

Sunar ar . Za nás Topka je proti vracaniu a aj proti zápche🙂 skúšali sme aj bebu a pod.

st_277
13. dec 2021

@en4a ja na nutrilon AR nedam dopustiť, absolútne nezapeka a mala konečne nevracka, predtým to bola katastrofa. Skús AR mlieko a k tomu probiotiká bio gaia🙂

en4a
autor
13. dec 2021

Dakujem. Sunar sme mali z nemocnice a skusali sme aj Sunar AR ale ten ho zapekal, ze sa ledva treti den vytoto. Tak som vtedy presla na Hipp combiotik. Tam to bolo ok co sa tyka kakania a skusila som aj Hipp AR ale tiez ho zapekalo.
No ale potom zacala ta plynatost. Tak ci zas skusit AR s tou biogaiou. Teraz davam probiofix.

Ved to, ze velmi mlieka skusat nechcem ale clovek stale zvazuje ci by mu nieco lepsie nesadlo.

en4a
autor
13. dec 2021

A zabudla som, ze pri tom AR som nevidela ani zmenu.

st_277
13. dec 2021

@en4a počula som že sunar celkovo zapeka, tiež sme mali predtým hipp. Doktorka mi predpisuje ten AR nutrilon a vychádza to do 4€ za 800g krabicu..inak skoro 20€. Skús sa s ňou pobaviť, bio gaia by som nasadila hneď, mne to poradila sestra, že je to super, a aj mojej to strasne pomohlo na bruško..🙂

katarina9593
13. dec 2021

@en4a ako dlho ste mali ten Sunar vieš ono neznamená že dáš týždeň mlieko a zapece ho že je hneď zlé...chvíľu to trvá a ako písali skús dať aj tie probiotiká .. ja teda nemôžem povedať na Sunar nič ani obyčajný ani ar ... Sadol malej super ...Beba ju zapekala..ale každé dieťatko je iné a každému pasuje niečo iné 🙂

en4a
autor
13. dec 2021

Biogaiu som zacala davat dnes aj po porade s pediatrickou.

Ten sunar som davala 4 dni len vobec nekakal musela som mu dat hipp aby sa vobec vyprazdnil. A potom som zas este 3 dni davala a to iste.

Ok. Skusim sa s pediatrickou este poradit aby to aj ona schvalila. Dakujem baby.

en4a
autor
13. dec 2021

@st_277 a s hippkom ste neboli ok?

st_277
15. dec 2021

@en4a veľmi z toho vrackala, nemala nejaké koliky ale mám pocit že teraz je oveľa spokojnejsia

anina2326
16. dec 2021

@en4a ahoj … my mame 10 mesiacov a stále si občas grcne .. aspoň minimálne 1 x za deň .. mliečka veľmi striedať neni dobre .. ono sa to nezmení s tým že zmeníš mlieko fakt ten reflux musí doznieť a babo z toho vyrásť … dávaš aj nejakú vodičku ? Alebo čaj ? Lebo do predu tá upozorňujem žiadny cajik … lebo ten nejak napomáha tomu refluxu iba voda aj to mi vypije iba keď je tepla tak dávam na radiátor aby som nemusela furt zohrievať .. ako neverila som tomu .. ale bolo to tak .. môj grckal po každom jedle minimálne 7x a furt som prezliekala prala .. ľutovala ho plakala … ach viem aké to je .. a ako sme mali AR mliecko nepomohlo vôbec ale vôbec .. grckal tak či tak . Mali sme predpísaný sunar AR ktorý ho zapekal .. nekakaval … potom moja mamina mi odporučila dať k normálnej dávke dajme tomu 150vody ml .. do toho 5 naberaciek sunaru a + 10-20 ml vody .. inak .. a tým pádom že som dala viac vody začal kakat krajšie 😊 každodenne aj 3x denne a aj v noci 1x … mali sme predtým nutrilon AR ale z Toho ho veľmi bolelo bruško a ani kus kakat nevedel musela som mu hadickou pomáhať .. a ešte som zabudla pripomenúť že ja som ako blbá keď mal 2 mes behala k doktorke že prdi puci sa .. reval mi od 19:00 do 23:00 taký neutisitelny plač nepomohol nosic fit lopta nič .. doktorka odporučila biogayu .. dávala som ju nevidela som zmenu iba plakal a plakal .. potom má napadlo že tá kyselinka môže páliť .. (mna v tehu. Začala páliť po večeroch ) tak som googlila .. našla som ten gastrotus . dala som mu ho ráno po mliecku večer pred spanim po mliecku po odgrgnuti 2ml .. proti grckaniu nepomohlo ale záha ho pravdepodobne prestala páliť a prestal sa pucit 😊 v priebehu týždňa … držím Vám pršteky 🙏🏻 Aby to odznelo čím skôr 🙏🏻🙏🏻

en4a
autor
17. dec 2021

Nakoniec som mu znovu zacala davat ten sunar AR. Pediatricka nam ho predpisala davnejsie tak som este jednu tubu mala. A nezapeka ho nastastie. Tak aspon s tym mam klud.

Ucinok mlieka na reflux by mal nastat hned? Ci az casom? A tak isto probiotik biogaia? Zda sa mi, ze uz nema tolko bubliniek v ustach tak mozno trosku mu to utlmilo. Nie je uz tak nafuknuty ale stale bojuje s prdenim. Ale to sa mozno upravi tym casom len. Nastastie pomaha trochu aj poloha tigrik.
Mlieko uz nechcem zmenit.

Vdaka za rady. Vyskusam aj ten gastrotuss.

nastenka13
1. jan 2022

@prvosienka88 aj nám pomohlo kozie, konkrétne Loulouka , dočítala som sa o nej tu na modrom koníkov a nevieme si vynachváliť

prvosienka88
1. jan 2022

@nastenka13 presne, aj my používame Loulouku, akurát dnes som chcela objednať ale je žiaľ vypredaná. Odkiaľ objednávate Vy?

en4a
autor
2. jan 2022

Tych mliek je tolko.

Zacala som teda pouzivat ten Sunar AR a biogaiu a dala som sem tam baby calm ci espumisan a pravidelne coliprev. Espumisan som uz uplne vynechala. Mala som pocit, ze po nom reval a nevedel sa doprdet.

A musim povedat, ze sa to postupne zlepsovalo a teraz uz bolesti mava vynimocne a ani sa nepuci alebo neprehyba a nereve pri kazdom prde 😄

Jedime co ma stve, ze zo zaciatku sa vykakal aj sam a mal normalnu horcicovu stolicu a zrazu je stolica hustejsia a zelenkava a rurkujem, nechapem z coho je zelena. Skusala som pridat aj vodicku alebo mu dat pat lyziciek za den medzi UM ale co som citala resp. sa bavila s pediatrami tak ziadny vodu ani caje neodporucaju tak ho tym nechcem nalievat.

Nema s tym niekto skusenosti? Dakujem.

nastenka13
2. jan 2022

@prvosienka88 my na baculik.sk ☺️

nastenka13
2. jan 2022

@prvosienka88 áno 1 majú vypredané, my sme našťastie už na 2. Už som sa zľakla že sme bez mlieka 😁 majú aj inde to mlieko ale na Baculik sú najlepšie ceny a na 2 mlieka majú aj výhodné balenia tak sa to oplatí oveľa viac. Ale mlieko je fakt super.