Alergia na nikel a intolerancia na laktózu

exina144
1. jan 2024

Ahojte,je tu niekto kto má intoleranciu na laktózu a alergiu na nikel? Keďže určité potraviny obsahujú nikel a nemali by sa jesť (aspoň nie často) ako vyzerá váš jedálniček ❓🙂

luliu
1. jan 2024

@exina144 ako každá alergia či intolerancia - nejes to, čo nesmies

lucik194
1. jan 2024

ktore potraviny obsahujú nikel?

alergia na nikel je prevažne vo forme ,ze nenosis sperky s obsahom niklu (hodinky, prstene, retiazky ....)

ruzasipova
1. jan 2024

Alergia na nikel je, ze sa musis vyhybat mnohym sperkom.

pictbridge
1. jan 2024

Ja mam tuto kombináciu. Nikel mi nakoniec nerobi žiadne problémy akurát náušnice nemôžem žiadne a laktoza ma potrapi ale iba v niektorých potravinách. Alo napr. Smotana. Syry jogurty môžem .

bylinka25
1. jan 2024

@exina144 ahoj, ja som alergička na nikel, aj potravinová.

kacena4
1. jan 2024

potraviny jej takmer vsetky, casom zistis co ti robi zle, mne napr. strukoviny. intolerancia na laktozu je nic to riesis len mlieko a max portraviny/polotovary s miekom. drzim palceky

lenusska87
8. feb 2024

@bylinka25 ahoj, môžem sa spýtať, ktoré potraviny teda vylučujes? Mne z tej kontaktnej alergie vyšlo toho viacej, ale ten nikel najviac aj osobne si myslím, že mi problémy najviac spôsobuje to...ja mám problém hlavne na rukách a prstoch, žiadnu bizu, prstene nič...čiže z toho to nebude, skôr to pripisujem potravinám..

bylinka25
9. feb 2024

@lenusska87 No, vo všetkom je žiaľbohu nikel, dokonca aj v práškoch na pranie, kozmetike, ale z potravín má najvyšší obsah kel, brokolica, špenát, teda všetky tie zelené zeleniny, zemiaky,, mrkva, zeler, konzervy, nápoje v plechovkách, nemala by si jesť s kovovým príborom, variť v hrncoch, radšej používaj smaltované riady.
Tiež aj paradajky majú vysoký obsah niklu.
Presný zoznam si vieš dohľadať na nete, ak zadáš do vyhľadávača potraviny s vysokým obsahom niklu.
Ja som mala zistenú silnú kontaktnú alergiu na nikel, až po niekoľkých rokov sa to takto vyostrilo, pokým som nedostala prvý anafylaktický šok a chronickú žihľavku. Kožná vravela, že to je z toho.
Ja nemôžem nosiť ani striebro, ani zlato, len šperky z chirurgickej ocele, titánu a wolfrámu.