Ako sa robí čokoládové cesto na tortu?

romanelka2
6. aug 2011

Ahojte maminy poradte mi ako sa roby cokoladove cesto na tortu mam srdce formu a chcem prvy krat upiect muzovy k narodeninam tortu budem vdacna aj za plnky take cokoladove Velke Dakujem. 😉

luciferova
6. aug 2011

urob klasicke piskotove cesto a nasyp tam vela kakaa (3-4lyzice podla chuti a mnozstva) a mas, nie? ci ake cokoladove myslis? alebo popozeraj na mimibazare, tam je receptov neurekom, aj na kremy(plnky). a pod receptom mas zvacsa aj recenzie 😉

vefi89
6. aug 2011

alebo sa dá ako písala @luciferova ale by som pridala aj kúsky nalámanej čokolády 😅

veverina
6. aug 2011

Skus mrknut do temy marcipanove torty...tam su skusene maminy-cukrarky tie Ti najlepsie poradia 🙂

estterka
6. aug 2011

ahoj,ja som tento recept robila tento mesiac tiez pre MM,on bol stale nespokojny s kupovanou tortou,nikdy nebola dost cokoladova pre nho a tejto sa nevedel dojest 😅 a je to strasne jednoduche,moja prva torta🙂
120gr cokolady
120gr maslo
160gr cukor
150 gr polohr.muka
6 vajec
3 lyzice mlieka
1 lyzica kakaa
pol prasku do peciva

maslo sa vyslaha s cukrom,pridaju sa zltky a vyslaha sa do peny. rozpusti sa cokolada a spolu s ostatnymi igredien. okrem bielok sa vymiesa s tou penou. nakoniec sa vmiesa sneh z bielkou. pecie sa 45 minut.

ak by si chcela,ja som robila aj coko plnku, tak som uvarila v litry mlieka 4 coko pudingy,pridala 9-12 lyzic cukru(kto ma ako sladke rad),nechala vychladnut a potom vyslahalaa s 250gr masla a jednou nutelou.

usiko
6. aug 2011

cesto klasika piskota: napr. 5 bielkov vyslaham na sneh, zmiesam s 5 lyzicami praskoveho cukru,pridam 5 zltkov , 4 polievkove lyzice polohrubej muky s praskom do peciva a 1 lyzicu kakaa.........a este dam recept na plnku, ale taku,na ktoru uz nejde cesto,lebo je krehka: 3 sladke 33 percentne smotany uvarit so 400 g cokolady na varenie.....smotany musiabyt este s dostatocnou dobou spotreby,lebo sa stava ze ked su blizko konca,tak sa zrazia........dat to vychladit cez noc dochladnicky a na druhy den to vyslahame slahacom.....a natrieme na upecenu piskotu .je neskutocna....prava cokoladova, ked je dobra smotana, a dobre poto preslahana, tak aj pekne stoji a po vyhchladeni kolaca v chladnicke sa krasne kraja........

titkovamiriam
6. aug 2011

Kubanska,,vynikajuca!!!,,:
8 vajec
4 lyžice prášk. cukru
4 lyžice kryšt. cukru
5 lyžíc polohrubej múky
3 lyžice kakaového prášku
kávová lyžička prášku do pečiva

Plnka (parížsky krém):
1 l šľahačky (môže byť aj 1,25 l, torta bude vyššia)
100 g kakaového prášku
50-100 g kryšt. cukru (niekto rád sladšie, niekto menej)

Iné:
cca. 8 banánov
200 g čokolády na varenie
200 g Cery
lekvár (najlepšíe marhuľový)

Deň vopred uvaríme šľahačku s kakaom a cukrom. Udržujeme na bode varu cca 2 minúty, kým sa všetky hrudky kakaa nerozpustia (dobré je vopred zmiešať kakao s cukrom, potom menej hrudkavie). Po vychladnutí na izbovú teplotu dáme ešte do chladničky poriadne schladiť cez noc.

Aj korpus môžeme upiecť vopred. Oddelíme bielka a žĺtka. Bielka vymiešame s kryšt. cukrom do hustej peny, žĺtka s práškovým cukrom. V osobitnej miske zmiešame kakao s múkou a práškom do pečiva. Všetko nakoniec zľahka zmiešame dohromady rukou a vylejeme do formy. Rúru vopred vyhrejeme na teplotu 170 st. a naprv pečieme pri tejto teplote cca 15 minút, kým sa cesto nenafúkne, potom znížime teplotu na cca 130 st. Takto pečieme ešte aspoň 50 minút. Či je cesto upečené sa dá skontrolovať drevenou špajlou - pichneme do cesta a ak na špajli nezostane mokré cesto, tak korpus je upečený.

Po vychladnutí korpus vyklopíme, rozkrojíme na polovicu . Potrieme lekvárom a ukladáme na vrch banány rozkrojené po dĺžke (banány dávam na celý povrch, aby som ich tam nemusel hľadať ako v obchodnej torte). Parížsky krém vyšľaháme na pevnú penu (pozor na prešľahanie - zhrudkavela by a bolo by po paráde). Túto penu rozotrieme po oboch tortách a zahladíme na povrchu a po bokoch.

V osobitnej miske rozpustíme a dôkladne premiešame vo vodnom kúpeli čokoládu a Ceru, necháme vychladnúť tak, aby ešte bola čokoláda ešte tekutá, ale nie horúca. Touto čokoládou potom polejeme toru a dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť.