Duphaston a Norethisteron - vedľajšie účinky

nattalies
4. jún 2017

Ahojte, kocky, chcem sa blizsie spytat k tymto dvom druhom tabletiek na oddialenie menstruacie, ake mate s nimi realne skusenosti, co sa tyka vedlajsich ucinkov pocas ich uzivania. Myslim tym nejake väcsie a dlhsie trvajuce napuchnutie tela, resp. zavodnenie, bolesti v podbrusku, spinenie, zavraty, nervozita a to uz od prveho dna uzivania.. Ide mi o to, ze sa v juli chystame na dovolenku, ktoru som kupovala este davnejsie pocas uzivania HAK, kedy som si vybrala termin tak, aby mi sedel s tabletkami, no kedze som sa nasledne rozhodla HAK zo zdravotnych dovodov vysadit, menstruacia sa mi mierne posunula, ze to zatial vyzera,ze mi vychadza minimalne pocas pol terminu dovolenky.
Tieto tabletky som este nikdy neuzivala a po pravde ani nechcem, nakolko som o tom citala same negativa, co sa vedlajsich moznych ucinkov tyka, ale predsa len sa chcem o tom este uistit, aby som sa rozhodla, ako sa zariadit.. Gynekolog mi predpisal Duphaston, vraj to je pre mna ako este bezdetnu menej skodlive ako Norethisteron, ale aj o nieco slabsie, co sa posunutia tyka (viem, ze je to liek na rôzne ine problemy, co je zvlastne, ze sa pouziva aj na posunutie, ale ok..). Pred menzesom byvam znacne napuchnuta, zavodnena, po vysadeni HAK uz aj vyhadzana a prave preto sa bojim prave tychto vedlajsich ucinkov, ze by sa mi este znasobili a pokazila by som si nimi dovolenku, nehovoriac o tom,ze to moze rozhadzat cely cyklus.. To by som uz asi radsej pretrpela klasicke krvacanie.. Este stale dufam, ze sa mi tie "dni" poposuvaju, ze mi preskocia dovolenku hh, ale tak snazim sa nejak poistit, kym sa este da. Este mam pred sebou jeden mesiac, tak rozmyslam, ze vyskusam radu s pitim citronovej stavy, ze co to urobi, ale pri mojom stasti mi pridu aj skôr 😁 Máte niektorá skúsenosti aj s touto metódou?😄 Teoreticky by sa dalo tabletky pouzit uz vopred tento mesiac, nech si cyklus posuniem teraz a pripadne vedlajsie ucinky si odzijem kym nikam nejdem, ale zas sa bojim mozneho spinenia, resp. inych moznych rozharani cyklu buduci mesiac, ze by to v konecnom dôsledku mohlo dopadnut este horsie. Čo si o tom myslíte? Vopred Vám ďakujem 🙂

adika51
4. jún 2017

Pouzivala som Norethisteron, ale mala som ho predpisany, lebo sa mi osalil cyklus a bola som bezdetna 🙂 ale co mi hovorila kamoska (zdravotna sestra), ze ona aj je kolegyne a xy ludi to bezne berie pred dovolenkami na oddialenie cyklu. Vtedy som o tom počula prvýkrát, že sa niečo také da použiť. a vraj je najspolahlivejsi. A žiadne vedľajšie účinky neboli. Ale predsa sú to hormóny, tak by som sa asi spoliehala na to co Vam povedal gynekológ.

laela
5. jún 2017

Mala som minulý rok Norethisteron a znova by som ho už nebrala. Keď som ho vysadila, začali ma pobolievať nohy, dovtedy nič, tak súdim, že to s tým malo niečo dočinenia. Inak, špinenie žiadne, udržalo to úplne v pohode. Čo sa týka nejakého zavodnenia, alebo niečoho podobného, ani neviem, úprimne povedané. Ale brala som ho až na dovolenke a mohla som si ho dať radšej ten mesiac pred. No, ako hovorím, už nikdy viac.

sabina_es
5. jún 2017

@nattalies Mne to odporucila sestricka nakolko som mala mat v den operacie menstruaciu. Keby mozem tak vratim cas spat a prelozim si operaciu na iny termin. Mne norethisteron nespravil dobre. Je to samozrejme individualne ale uplne som pocitovala hormonalne zmeny na svojom tele. Aj som pribrala,resp. ma zavodnovalo neustale. A najhorsie bolo ze som sa horko tazko zbavila tych kil co som pribrala. A po tejto skusenosti som si precitala aj na inych strankach recenzie a dost zien pisalo ze pribralo,rozhadzalo im to cyklus atd. Je to bordel a keby si mam vybrat tak idem na dovolenku aj napriek menstruacii. Vsak v dnesnej dobe si zena vie dat aj tampon a ani nevie ze ma nejaku menstruaciu.

nattalies
autor
5. jún 2017

@laela Ďakujem za skúsenosť, stále viac a viac zvažujem to posunutie o mesiac skôr, čiže už tento mesiac a pomocou Duphastonu, keďže by mal byť vraj "šetrnejší". Zajtra si o tom pre istotu zavolám ešte s gynekológom,lebo tu mám zas obavu, že by mi to mohlo rozhaprovať ten cyklus v mesiac dovolenky, ale zas mám z toho lepší pocit, než risknúť to tesne pred ňou.

nattalies
autor
5. jún 2017

@sabina_es Veď toto. Obdivujem ženy,s ktorými to vôbec nič nerobí.. Tiež som si povedala, že radšej pretrpieť trošku krvi, ale ako som písala v odpovedi vyššie, stále viac a viac zvažujem posunutie už tento mesiac, uvidíme, čo mi na to povie gynekológ, sama som zvedavá ako to nakoniec zaúčinkuje. Ale vybrala som si ten Duphaston, aj keď vraj nemusí byť až taký účinný, no o to menej, snáď, bude mať vedlajších účinkov.

adika51
6. jún 2017

@sabina_es tiez sa cudujem ze kamoska hovorila, ze v pohode. A vidim, ze nie som jedina, ktora pribrala, ale uz som to dole nedala, lebo o par mesiacov som otehotnela 😀 takze opatrne s tymi liekmi a drzat sa toho, co odporucil asi lekar.

nattalies
autor
23. jún 2017

@adika51
@sabina_es
@laela
Ahojte, tak ja len k môjmu doterajšiemu priebehu užívania Duphastonu na posunutie dní - Začala som ho užívať 3 dni pred menzesom, pekne zabral, vybrala som 17 tabliet z 20, nakoľko mi to už včera tie tabletky neudržali a menzes mi prišiel, tak aby som telo netrápila, zvyšné 3 tabletky som si viac nedala a pekne mi nastúpil akokeby sa ani nič nedialo, farba, pocity všetko ok. Čo som bola veľmi milo prekvapená, tak nemala som žiadne vedľajšie účinky, jediné, čo bolo, tak že mi každé druhé ráno prišlo také jednorazové mini špinenie a to bolo všetko. Telo nebolo ani trochu napuchnuté, zavodnené, nič ma nebolelo, iba prsia boli trošku pevnejšie, čo bolo fajn hh, takže som veľmi milo prekvapená. Dnes už teda nechávam voľný priebeh menzesu, tak uvidíme, či bude ako má byť normálne, koľko dní bude trvať a hlavne som zvedavá na môj ďalší cyklus, keďže idem v polovici júla na dovolenku a teraz mi podľa kalendára vychádza, že by mi mali prísť dni tesne po príchode z dovolenky, tak som zvedavá, či to pekne preskočí, resp. či to bude bez problémov alebo či sa niečo vyskytne. Ale som rada, že som si to posunula takto mesiac vopred, lebo keby mi takto prídu skôr než by mali počas dovolenky, naštvalo by ma to :D uvidíme teda, ako sa to zachová budúci mesiac.

Čo sa týka Norethisteronu, kamoška ide teraz na dovču a včera si dala prvú tabletku a hneď začala špiniť, telo jej celé opuchlo, bolesti vo vaječníku, tak sme zvedavé, čo to urobí o pár dní a počas dovolenky a ako jej vôbec zaúčinkuje, potom napíšem tiež skúsenosť.

ettie
1. jan 2018

@nattalies prosim cyklus ostal potom ako? Uz pravidelne od toho posunutia, ale som nejako vratil na povodny?

Mne sa kvoli spontannu potratu posunul cyklus o viac ako tyzden, teraz ms dosla konecne prva, ale cele zle to vychadza na snazenie kvoli manzelovej robote.... ms by mi trebalo posunut aspon o tyzden a pol.. a aby to tak i ostalo.. 24 sice idem na kontrolu ale zistujem si uz teraz ze ake su moznosti
Duphaston mi aj tak chcel predpisat kvoli udrzaniu, a kedze sa o par mesiacov znovu chceme zacat snazit no mam z toho stres ;) vdaka za odpoved

nattalies
autor
1. jan 2018

@ettie Ahoj, opíšem to postupne, lebo v konečnom dôsledku mi tie tabletky - Norethisteron cyklus celý pomenili. Hneď ako som prestala brať Norethisteron, dni prišli ako mali, t.j. cca do 3-4 dní bez nejakých vedľajších účinkov, boli ako inokedy. Myslela som si, že super, obstála som celkom fajn. No potom, nasledujúce 3 menštruácie sa mi posunuli, resp. vždy meškali až 2 týždne s tým, že počas tých 2 týždňov som mala všetky ostatné príznaky, akoby som menzes mala, že som počas tej dlhej doby každú chvíľu myslela, že už prídu, no stále nič. Dokonca som si už urobila aj tehotenský test. Podľa dní som si nastavila aj deň operácie, ktorá ma čakala a samozrejme, došli mi v tej deň, lebo tuto sa stal presne opačný prípad, prišli o týždeň skôr 🙂 irónia ako šlak, naozaj :D čiže 3x po sebe meškali 2 týždne a potom 2x po sebe prišli o týždeň skôr. Uvidím, ako to bude tento mesiac, majú mi prísť cca o týždeň. Všimla som si, že čím viac som ich chcela privolať, že som bola v strese, o to viac sa posúvali.. a keď som ich zrazu potrebovala ešte predĺžiť, že stres bol ešte väčší, hlavne pri tej operácii, tak vtedy bum a prišli nevhod.

Čo sa týka Duphastonu, ten mi bol odporúčaný preto, lebo som ešte nerodila, že by mi mal stačiť, no nestačil, "udržal" mi dni max 4 dni aj keď som ho brala pravidelne a potom sa mi spustili, takže ak chceš posúvať, určite daj Norethisteron aj keď to môže takto rozhádzať cyklus, treba si povedať, či to chceš riskovať a ak áno, tak potom uvidíš, ako to zaberie u teba, každá sme iná.

ettie
1. jan 2018

Vdaka krasne sa rozsiahlu odpoved ,)
Praveze riskovat velmi nechcem :( uz som prisla o 2 babatka a cakat navyse dalsie.mesiace ako mame cakat s rozhadzanym cyklom si neviem predstavit :( ale zase pri yakychto cykloch mi ovulka bude vzdy vychadzat ked bude mm na turnuse :( no nic asi vyckam kym a kedy pride dalsia ms, resp. Sa s dr. Dohodnem tento mesiac na kontrole ze co by bolo naj ;)

nattalies
autor
4. jan 2018

@ettie vôbec nie je zač 🙂 Fúha, to mi je veľmi ľúto, že to máš takéto zložité :( a zároveň, že k tomuto sa ti ani neviem poriadne vyjadriť, keďže som k téme tehotenstva ešte ani nepričuchla.. Viem, že Duphaston sa dá použiť aj v takýchto prípadoch, keď sa snažia o bábo tak dlhšie a nedarí sa, resp. aby si bábo "udržala" v sebe, každý "cieľ" má iný spôsob dávkovania, takže keď tak na toto sa skôr skúsiť spýtať..ja som sa vtedy veľmi bála, aby som počas neho neotehotnela, ale tak snažila som sa veriť tomu dávkovaniu hh..a keďže to máš také ako píšeš, určite by som neposúvala dni, lebo teraz ma aj napadlo, že mne to úúplne že mega posunulo ovuláciu, lebo to ako som bola na to zvyknutá dovtedy bolo zrazu tak divno rozhádzané...ale na henten Duphaston v zmysle udržania plodu sa skús spýtať 🙂

ettie
4. jan 2018

@nattalies vdaka ;) sama som zvedava ako to cele bude. Manzel chodi fixne na 14dnovky a jak ratam tak ratam ovulka aj tak vychadza dost blbo... uvidime co povie dr, zase posuvat to 10 dni je i tak dost a kym sa to cele posunie a opravi :D mozno da stane este daky zazrak ;)

adika51
4. jan 2018

@ettie ja som brala Norethisteron a predtým som mala pravidelnú MS, aj po nom som mala pravidelnú MS, takže v tomto mi neublížil, ale ovuláciu som určite nemala, tak ako pred jeho používaním, lebo ani s mojím tehotenstvom mi to nejak nevychádzalo a aj som prenášala podľa ich výpočtov, kebyže je všetko ideálne mala som rodiť začiatkom decembra a rodila som o dva týždne neskor, čo mi vychádza presne tak, ako som používala Norethisteron. Takže s týmto by som sa veľmi nebabrala, ked sa snažite o otehotnenie, skor by som ten Duphaston, ten je taky spoľahlivejší v tomto smere aj kamošky ho užívali a pomohlo.

ettie
4. jan 2018

@adika51 vďaka, a cykly ostali 28, resp.?
určite potom napíšem ako som dopadla a či som vôbec niečo brala, resp. čo povie lekár.

adika51
4. jan 2018

@ettie cyklus krasa, 28 +- 2dni, a to som sa bala, ale stale ako hodinky presny

vaska001
10. júl 2018

Norethisteron (liek na oddialenie menstruacie)
Nemate na predaj moj gynekolog ma dovolenku a zastupujucemu nechcem ist ....dakujem

katarinapb
6. aug 2018

Ahojte aj ja by som potrebovala norethisteron nemate niekto na predaj

kendys
8. aug 2018

Ajojte zienky nemate niektora suuuurne na predaj cele balenie tbl.NORETHISTERON?Surne kupim.hned

julka31111
12. aug 2018

potrebujem mensiu radu oddialila som si ms s duphaston lebo sme slisa na dovolenku no vcera som ho uz vysadila asi do kolkych dni mi prde ms? Dakujem vam pekne za odpovede

kikuska717
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eva8
17. sep 2018

užívala som, v plavkách som mala nemierne veľké bruško - navyzeralo to dobre. Po vysadení mi pišiel menzes, po tom som ho mala asi cykly npravidelný, ale napravil sa mi. Užívala som ho viackrát, naposledytento rok a bez nejakých nálad či iných vedľajších účinkov, okrem tých, ktoré som popísala

eva8
17. sep 2018

@kikuska717 mám viac ako pol balenia - zvyšok po tomto lete, uložený bol v chladničke

marina24
19. sep 2018

aj ja zháňam norethisteron, aspon 10 tabletiek by bodlo, kvôli dovolenke a odd. menzesu,kupim za výhodnú cenu,prosim kontaktujte ma.dohodneme sa.dakujem

kendys
1. okt 2018

Ajojte zienky nemate niektora suuuurne na predaj cele balenie tbl.NORETHISTERON?Surne kupim.hnedDost mi suri prosim zienky najde sa nejaka zaplatim aj viac

kendys
11. okt 2018

Ajojte zienky nemate niektora suuuurne na predaj cele balenie tbl.NORETHISTERON?Surne kupim.hnedDost mi suri prosim zienky najde sa nejaka zaplatim aj viac
Moj kontakt 0904220323

nattalies
autor
11. okt 2018

Baby, kašlite na to posúvanie, ja už mám vyše rok a pol po posúvaní tým svinstvom a také neskutočné bolesti mávam každý mesiac, vkuse mi minimálne týždeň meškajú dni, no hrôza, napr. dnes som ich konečne dostala po týždni a od 3 rána som hore čo mám také neskutočné bolesti, že ani viacero liekov poriadne nezaberá, takže mám dnes texaský masaker v priamom prenose.. už si viac nebudem posúvať dni, kašlať na ne, zas mám rozhádzaný cyklus ako pred HAK.