Kde zistím, či je pozemok stavebný?

mika20
8. máj 2015

Baby viete mi poradit kde by som sa dozvedela ak by sme chceli stavat dom a mam cisl parcely ci sa na nej da stavat teda ci sa jena o stavebny pozemok?Za rady vopred dakujem 🙂

nikawero12
8. máj 2015

@mika20 ak chceš zistiť, či je tvoja parcela stavebným pozemkom, treba nahliadnuť / máš na to zákonné právo/ do územného plánu tej obce ,do katastra ktorej patrí tvoj pozemok. Na príslušnom obecnom úrade by ti mali dať presné a najaktuálnejšie informácie.

katarinamarkova
8. máj 2015

@mika20 o pozemku info vytiahnes z katastra. ale to ze to nie je stavebny pozemok aktualne vobec nemusi vadit, ak to uzemny plan obce, mesta dovoluje nie je problem na pozemkovom urade poziadat o vynatie napr. zahrady na stavebny pozemok.
len este pozor pred tym treba zistit na katastri ci na obci ako to je s pristupom k danemu pozemku - ci je k nemu pristupova cesta - oficialna - papierova - ak nie, ci sa da spravit -papierovo.

ukulela
8. máj 2015

treba pozriet do uzemneho planu obce/mesta - tam je urcene, kde mesto planuje/povoluje stavat. pojem "stavebny pozemok" tam vsak nenajdes. to je viac laicke pomenovanie.my staviame teraz na pozemkoch, ktore boli byvalym obecnym sportoviskom, obec preto menila kvoli tejto lokalite uzemny plan, a z rekreacnych ploch a sportovisk tuto lokalitu prekvalifikovala na plochu urcenu na IBV. takze aj to je cesta. v zasade, ak je pozemok v intravilane obce, je v zastavanej lokalite a nie je tam nejaky problem so sietami (vedia tade vysoke napatie, alebo pod 🙂 tak by ti tam mali povolit stavat. ,