Ako by ste sa zachovali vy?

15. feb 2024

Moje dieťa malo ísť s babkou s mojou sestrou a jej priateľom do mesta prejsť sa na nákupy a najesť sa
Ale počula som ako sa sestra hada so svojím mužom že ona nebude behať po nákupoch ešte aj s mojim synom že ho neberú tak som povedala svojej mame že ho nepustím že nech si ide sama s nimi
Tak sa moja mama povadila so sestrou že čo sa tak správa keď je ešte aj jeho krstná a nikam ho neberu
Tak hadka sa strhla ze som si povedala svoje mala som teda čušať ?

unicornlady
15. feb 2024

Vyslovene hádka nemusela byť. Mohla si ísť povedať sestre, že ak nechce malého so sebou, že je to v poriadku. Že mohla povedať narovinu.
Alebo, že ak nechce malého po obchodoch, tak tvoja mamina by bola s chlapcom inde (napr. na ihrisku) a tvoja sestra s manželom nech si nakupujú.

bursika
15. feb 2024

Prečo by si mala čušať? Nevidím dôvod. Podľa mňa si spravila dobre. A je to tvoje dieťa v prvom rade, takže máš právo sa vyjadriť. Zrejme by som sa zachovala úplne rovnako. Ak sa jej nechcelo ísť s tvojím dieťaťom, tak potom logicky povieš, že teda nepôjde a hotovo. Ale hádať ste sa preto nemuseli, no, dá sa to rozhodne aj normálne povedať.

lia2022
15. feb 2024

Celkom tomu nerozumiem keď si písala že mala ísť aj tvoja mama..veď sestru by v nákupoch a ani celkovo tvoj syn nijako neobmedzoval keďže by bol s tvojou maminou. V tomto prípade by ma to na tvojom mieste nahnevalo..iné by bolo keď by chcela ísť tvoja sestra na nákupy a ma za zadkom malé dieťa na ktoré musí dávať neustále pozor lebo tak sa nakupovať proste nedá ale to by nemusela, keďže pozor by naň dala tvoja mamina 🤔..takže je to čudné.

h2
15. feb 2024

Ak tam malo byť tvoje dieťa s babkou, tak by som nič nerušila, nech si sestra rozpráva, čo chce.

cyberk
15. feb 2024

kolko ma tvoje dieta rokov? aj mne by zavadzalo dieta pri nakupoch, ale vsak dobre si sa ozvala. Tiez by som svoje dieta niekam nedala, kde by zavadzalo. Krstna-nekrstna, vsak su zabavnejsie veci ,co robit s dietatom ako tahanie sa po nakupoch

viestta
15. feb 2024

Krstna mama asi ma ine predstavy o svojej "funkcii" ako mas ty. Mala rovno povedat, ze ho neberie. Mam pocit, ze to mama zorganizovala a nikoho sa napytala. A vlacit dieta po nakupoch? No to je uzasna zabava pre to dieta a aj vsetkych zucastnenych. Ked si chce babka s vnucatom uzivat, tak nech zvoli ine aktivity, ak chce chodit po nakupoch, nech neberie vnuca.

januska12323
15. feb 2024

Takže ty si si vypočula debatu sestry s mužom a išla si za mamou namiesto za sestrou? Načo ju do toho ťaháš? Mala si ísť za sestrou, že ak nechce nech ho neberie nemusí sa o tom vadiť.

dskjhfdlkdjhl
15. feb 2024

Mas jednat ako dospela. Ak si to pocula, mala si sa ist so sestrou porozpravat a nie poza chrbat to zalovat mame ako 5-rocna. Uplne zbytocne urobeny bordel v rodine, lebo neviete ani jedna priamo komunikovat. Sestra tiez mohla priamo povedat, ze sa jej s dietatom nechce tarat po obchodoch. Proste blba vychova, no.

miadi
15. feb 2024

Ak mà tvoje dieta 2r da sa pochopit aj druha strana. Ak mà 10r hnet je to ine. Ja by som 0-5r dieta neposlala s babkou a tetou do shopping mall Lebo to je nuda jedine ze sli do bory mall kde sa moze vyhrat v buppi .. ze babka bude varovat a sestra s muzom nech si nakupuju. Keby bolo dieta vacsie a shopping ho bavi tak by som sestre povedala nech sa netrapi ze moje dieta tam bude mat na starosti nasa mama.

colsami
15. feb 2024

Ak potrebujem alebo chcem ist nakupovat, netaham zo sebou dieta (cudzie a navyse ak je male) ak vyslovene nie som nutena situaciou. Takze chapem aj druhu stranu.

Nechapem vsak preco si to nevyriesia sestra s mamou, ak teda ma babka na varovku Tvoje dieta, nech sa venuje dietatu a netaha ho po nakupoch s Tvojou sestrou.
Akosi mi unika logika celej situacie.

autor
15. feb 2024

@bursika ja som sa nehadala len som povedala rázne ze ho s nimi nepustim

autor
15. feb 2024

@cyberk 4 roky ma

autor
15. feb 2024

@januska12323 tak nechcela som sa hádať so sestrou keďže je tehotná a spôsobiť jej nejaký stres alebo ju ešte viac rozčuľovat

autor
15. feb 2024

@miadi tak on ma 4 roky mali ísť len do supermarketu

autor
15. feb 2024

@colsami tak oni boli dohodnute včera že pôjdu na nákup a dnes mali ísť a zobrať aj môjho syna navrhla to moja mama že mu niečo kúpi lebo dostala výplatu a sestre sa nepáčila predstava že by mal ísť aj môj syn
Nepovedala to mne ale hadala sa s svojim mužom ten jej ešte povedal čo robí drámu že tak maleho zoberu ale nie ona bola ako nejaka hysterka

lubinkap
15. feb 2024

stacilo povedat priamo sestre ze kedze ma s tym problem tak maly nepojde....takto sa strhla vojna medzi sestrami a v strede je chudak mama.

januska12323
16. feb 2024

Prečo by si sa mala hádať? Počuj, Zuza, počula som vašu debatu ak nechceš neber ho mne to vadiť nebude.

sense
16. feb 2024

A načo si vyvolala toto všetko. Kto chcel aby išlo tvoje dieťa? Ty, babka ci sestra? Ak sestra mala si to povedať jej, ak babka mala si to nechať tak ved babka by sa postarala a ak ty mala. Si si najprv overiť u oboch strán ci im to nevadi

belaaaaaaaaa
16. feb 2024

Ahoj. My ľudia do komunikácie zapájame svoje emócie. Je to jedna s najčastejších príčin, keď z rozhovoru vznikne hádka. Žiaľ, u nás Slovákov je to viac ako samozrejmosť. Aj v našej rodine sa to takto riešilo a vlastne len ku hádkam to spelo. Nič pozitívne to neprinieslo. Ak Ti môžem poradiť aj kôli malému vyhýbajte sa tomu. Mňa to veľmi negatívne ovplyvňovalo celý život. Naozaj veľmi. Oveľa lepší je konštruktívny rozhovor dospelých ľudí. No a sestra sa tiež zachovala ako...

trisha_r
16. feb 2024

Dobrá krstná 😂 odo mňa by ešte aj po papuli dostala krava hnusná egoisticka sebecka

cukroska
17. feb 2024

Určite by som to riešila so sestrou a nie s mamou. To je prvá vec. Teda dost záleží aj na veku syna tom či sa malý tešil,alebo nie. Každý sám najlepšie vie..a v tvojom pripade si to ty.

autor
17. feb 2024

@lubinkap s ňou sa neda rozprávať

autor
17. feb 2024

@sense tak starka volala ale sestra ho nechcela zobrať do auta

autor
17. feb 2024

@trisha_r za celý čas ako malý je tu a tak ho niekam zobrala asi 3x

zuzanockamt
17. feb 2024

Mama sa mala najskôr dohodnúť s tvojou sestrou a až potom ti niečo sľubovať. Tiež by som neskála od radosti, že musím na nákup ťahať 4-ročné dieťa a nemôžem si v pokoji prebehnúť obchody.

natiblaskova
6. apr 2024

Myslím, že tvoja mama dobre reagovala nech sa sestra uvedomi