Mám poslať fotky dcérky?

30. okt 2023

Narodilo sa mi babo pred 2 tyzdnami.Mam vzdialenejsiu rodinu, vztahy nemame nejake idealne, ale dajme tomu ze sa tolerujeme....Vraj sa na mna stazovali, ze som im neposlala ani jednu fotku malej a su z toho nestastni, lebo sme rodina a ani nevedia ako vyzera moja dcerka. Ja mam sto chuti napisat im, ze vy ste ma ignorovali cele tehotenstvo a teraz chcete vidiet fotku malej? Moja mama hovori nech to nepisem, lebo vraj to pokazi vztahy uz na dobro a ze radsej mam poslat 1 fotku a mat pokoj a neatresovat sa...co robit? Ma mama pravdu?

dominikamacakova
30. okt 2023

Pre boha. Pošli jednu fotku a nerieš

viestta
30. okt 2023

Sprav tak ako to citis ty, ale ja by som ani nepisala ani neposielala fotky. Oni nie su povinni sa zaujimat o tvoje tehotenstvo, ty nie si povinna posielat fotky

autor
30. okt 2023

@dominikamacakova za 9 mesiacov ani jeden telefonat ani jedna sprava ako sa citim ako sa mam. Nic

0silvia0
30. okt 2023

Ja by som to tak neprezivala🙈

thereisabear
30. okt 2023

A oni sa ozvali? Blahoželali k bábätku?

januska12323
30. okt 2023

Žiadne "mama má pravdu". Urob tak ako to vyhovuje tebe. Ja by som žiadnu fotku neposlala, načo?

melanta
30. okt 2023

Dcéra keď sa narodila, tak posielanie fotiek neexistovalo. Ak by áno, neposielala by som ich nikomu okrem rodičov a od nich by som čakala, že ich nikomu posielať nebudú. Ale ja nedávam fotky ani na FB, IG a pod. Ja nevidím dôvod posielať fotky kade tade. Dieťa uvidí ten, kto má s tebou taký vzťah, že sa navštevujete a stretávate pravidelne.

dominikamacakova
30. okt 2023

@autor ok 😂🤦 tak buď urazená

jj298
30. okt 2023

Posli fotku. Ja by som poslala nech mam pokoj. Naco su dobre tieto trucy ze ked oni nie tak ani ja?

salome123
30. okt 2023

ach táto ješitnosť :-/ normalne im posli fotku, nerob z komara somara.

martul
30. okt 2023

nič, nijako by som nereagovala.

diewcatqoo
30. okt 2023

Vraj sa stazovali.. pozri, pokial by sa nestazovali mne osobne na nieco take, tak by som to vobec neriesila. Uplne by som to odignorovala a nepisala nikomu nic, ani neposielala fotky. Mozno sa ani nestazovali na nic, len to bolo prekrutene.
Neprezivaj to tak. Prepac, ale cudzim ludom (co vlastne ta tvoja vzdialena rodina pre teba je) je uplne jedno, ci je niekto tehotny alebo ci uz porodil. Vacsinou su to vsetko len take zdvorilostne kecy.

tamitamitami
30. okt 2023

Ak si fotku pýtali od teba normálne by som im ju poslala a zbytočne nerobila drámu kvôli takejto maličkosti.

mamelka
30. okt 2023

Keďže sa sťažovali niekomu a nie tebe, tak nevidím dôvod im posielať. Veď keby bol co i len troska záujem tak ti napíšu. To ako včera som počula v telefone,,narodil sa im syn, ani sme nevedeli,že čakajú, nikto nám nedal vedieť,, pritom sa nestrtetavaju😁 ja neviem, ale neviem to príde až drzé,že sa nikto nezaujíma a keď sa bábätko narodí, tak sa idu do krvi bit,že majú nárok na fotku/vidieť babo/prísť na návštevu 😂🙈

0silvia0
30. okt 2023

to vraj sa sťažovali mohlo byť aj bežná uličná konverzácia:

-ahoj marka, a tá evička už porodila?
-ná čo ci ja vím, ževraj porodila, ale dzecko nám nikto neukázal ani na fotke, ani nevíme, či sa ponáša na našu fajtu😎

A niekto z toho urobil kauzu že sa sťažovali atď.

gaborka28
30. okt 2023

ja viem, že mnoho ľudí robí veci, lebo "mama má pravdu" alebo "veď pošli jednu a budeš mať pokoj", čo na tom, že sa nestretávate a nekomunikujete. mňa ale presne toto akurát tak vytáča. prečo by som ja mala niečo robiť, keď sa niekto vraj niekomu sťažoval na moje správanie? a nemal toľko chochmesu, aby sa ozval mne? zavolali tebe, že ako sa máš po pôrode resp. či pošleš foto? nie? tak potom by som sa zvysoka na to vytoto... prečo niekto musí robiť všetko pre pokoj v rodine a niekto nemusí nič. myslím, že túto dobu už by sme mohli mať za sebou.

a nakoniec možno ich to ani nezaujíma a ani nič také nepovedali, len mama má pocit, že by si mala poslať, lebo sa to patrí.. ale veď ty máš vlastnú hlavu a vlastné cítenie. to, ako sa to dotkne niekoho iného, je len jeho problém 🙂

sona272
30. okt 2023

Rob to čo cítiš ty, nie čo povie mama alebo rodina.
Ja som napríklad na svoju svadbu nepozvala pól rodiny a nezaujímalo ma kto si čo povie, vždy dám na seba

irusa
30. okt 2023

prepáč mne mama celých 9 mesiacov nezavolala a nie to vzdialená rodina...asi to veľmi prežívaš

janikovaanicka7
30. okt 2023

Mama má pravdu? Veď už ja ty si mama. Rozhoduješ o vlastnom živote a aj o tom, komu fotku pošleš. Stojíš na vlastných nohách, tak zaujmi stanovisko a stoj si za ním. Buď fotku pošleš, alebo nepošleš. Hádam ako dospelá si vieš obhájiť čo a prečo urobíš.

226lenka
30. okt 2023

Urob tak ako cítiš a nenechaj sa podriadiť mamou. Inak ja by som fotku neposlala

selest
30. okt 2023

Neprezivaj to tak. Ty im pisala ako sa maju? Ocividne nemate vztah tak naco riesit co si myslia. Bud by som poslala jednu fotku aby som mala pokoj alebo vobec neriesila.

mirkam3
30. okt 2023

Príliš to prežívaš, ale možno sú to hormóny. Ak by sa ozvali priamo tebe, na tvojom mieste by som slušne odpísala a 1 foto by som poslala. Take že “jedna baba povedala” u mna neexistuje, neriešim. Kebyže mi to mama vytýka tak jedným uchom dnu a druhým von. Ak chcú nech sa ozvú.

luccija
30. okt 2023

Sme rodina....a zavolali Ti po pôrode ako sa máte?ak to povedala niekomu len medzi rečou a neozvala sa mesiace nič by som neposielala

tetaandulkova
30. okt 2023

Prečo sa sťažujú keď sa sami nezaujímali ? Nech prídu pogratulovať a môžu vidieť naživo.

colsami
30. okt 2023

Mozno ich iba zamrzelo ze nedostali oznamenie o narodeni babatka, skor mi pride smiesne ze Ti nikto cez tehotenstvo nevolal ako sa mas... To vacsinou (ak vobec) robia iba uplne najblizsi a ti, s ktorymi si v dennom kontakte.
Inak nevidim dovod volat vzdialenym rodinam a sesternicam aby som sa ich opytala ci sa citia dobre, ak sa bavime len priebezne. Zato info o narodeni prip fotka vzdy potesi a zablahozelam.

isis234
30. okt 2023

Len im pošli SMS meno dcéry, váhu, dátum narodenia,, že ste obe zdravé a tešíte sa na nich.
Načo foto?

cookie29
30. okt 2023

Fotku by som urcite neposielala, ale ja posielam len velmi zriedkavo, pretoze nevies kde to skonci. A netrap sa nad tym a urob ako citis Ty. Ale teda neprijemne sms tiez posielat nemusis, aj ked je pravdive 😉

maminkadeticiek
30. okt 2023

Pytali si vyslovene aby si im poslala fotku?Pytam sa preto,ze keby ti zablahozelali a povedali ze by ich potesila fotka dietatka tak by som nerobila ziadne teatra a poslala.Ale ak sa sami neozvali a za chrbtom niekomu hovoria ze si ani fotku neposlala tak by som ani neposlala.Preco by si musela?

nicoletta98
30. okt 2023

Je to len fotka, netreba preháňať...
@cookie29 kde by mala fotka dieťaťa skončiť? zas pokiaľ matka nie je blbá a nevešá fotky nahého dieťaťa po internete a nerozposiela - to je už ďalší extrém, tak nechápem asi veľmi to haló okolo toho..

macekovam
30. okt 2023

To si to fakt potrebovala? Aby som ja po rodine vyvolávala ako sa kto cíti... A potom aby som sa sťažovala ze sa ma nikto nepýtal ako sa mam.. No tak im neposli.. Svet sa im asi nezruti