Prečo sa kamarátky takto správajú?

20. apr 2024

Ahojte zeny 🙂
V poslednej dobe sa zamyslam nad tym ci som divna, alebo preco to ludia robia.
Tyka sa to dvoch novych kamosiek . Tie dve nove nazvime Ema a Nela.
S Emou som sa spoznala v detskom centre, videli sme sa dokopy 3x, vzdy nahodne, mala som pocit,ze sme si vzdy dobre pokecali. Pytala som ju cislo,ona ze bude rada ked sa niekedy stretneme. Po mesiaci som jej napisala ci by mala cas. Raz, druhykrat, odozva ziadna, uz som viackrat nepisala. Nebudem sa vnucovat.
Dalsia Nela, vzdy si so mnou dohaduje stretko,( boli sme spolu von 2x a raz bola u mna) ona je iniciator, ale nabrhla,ze jej mam ja vzdy napisat, ked budem mat cas. Prvykrat som jej napisala, dohodli sme sa miesto a cas, neprisla, nedala vediet. Az o tyzden,ze mala toho vela ...
Potom som jej pisala druhykrat, odpisala po troch tyzdnoch, vraj sa jej m9ja sprava stratila medzi inymi..bla bla,ze sa musime dohodnut uz na stretku, uz som jej viac nepisala. Ani nenapisem.
Preco to ludia robia,ze sa tvaria nadsene a ze chcu ,ked podla toho,ako sa spravaju ,tak nemaju zaujem o priatelatvo? Ja som zas priamy typ. Rozmyslala som,ze ked sa nahodne stretneme spytam sa ich nato, no neviem ci mam, kedze sa pozname malo... Nerozumiem tomu,ze na co si dohaduju stretko, ktore vlastne nechcu??

zuzinka888
20. apr 2024

Lebo nevedia povedat nie, dakujem nemam zaujem.

anjelicek26
20. apr 2024

Ak má "Ema a Nela" deti,tak bohužiaľ.. ja mam takto vyse polovicu kamošiek nespolahlive,,ked majú malé deti.. nevedia si absolútne zorganizovať čas. Cest výnimkám. Ideálny výkvet mama dcérinej najlepšej kamošky.. dohodnutý 9:45 dnes ráno pred múzeom, lebo neskôr nával. Prišli o jednej!!! Keď sme my už odchádzali.. a ani sa jej to nezdalo divne a vzdy sa s muzom rehoceme,ci prijde neskor hodinu,dve,tri🫢

gelifil
20. apr 2024

@anjelicek26 coooooooooooo???tak to ina vadna

anjelicek26
20. apr 2024

@gelifil úplne vazne🫣 ako ma "malé" dieta rozumej jej deti majú 4,8,12 rokov.. ale ja deti nemám? Autom to ma 12 minút, ja 20 minút...

deti95060810
20. apr 2024
reanda
20. apr 2024

si pre ne cudzia.. ani nevedia, ci sa chcu s tebou stretnut, ale nepovedia hned nie, lebo vsak mozno ano.. ked sa potom dohadujete a im sa to zrovna nehodi, alebo do toho nieco pride, alebo cokolvek, tak je to take - keby to bola dobra kamoska, tak si to vysvetlite a ty to pochopis... ked je to cudzia baba, tak aj ked ti to vysvetli, tak o tom pochybujes a myslis si ktovieco.. ked nemas trpezlivost na to, zacinat si vztahy s cudzimi ludmi, tak sa na to radsej vykasli.. zvlast, ked su to mamicky s malymi detmi.. ty mas vzdy cas na stretko? nikdy ti do toho nic nepride? a vzdy mas chut dopodrobna vsetko vysvetlovat uplne cudziemu cloveku, ze preco nie?

0silvia0
20. apr 2024

Podla mna nadsenie, ktore prejde, ked uz sa ma niekam vychystat a realizovat stretnutie.
Ja to tak mam, ze niekam sa tesim a ked uz mam niekam ist, sa mi nechce. Ale kedze som zodpovedny clovek, ked sa s niekym na niecom dohodnem, vzdy to dodrzim a idem aj ked sa mi nechce.

autor
20. apr 2024

@zuzinka888 ale rozumies,ze ony su iniciativne,ze navrhnu stretnutie same od seba.

autor
20. apr 2024

@anjelicek26 jedna ma male dieta vo veku mojho, druha nema muza ani deti. Na takych kamosov mat,ako ty, tak to by som penila😅och. Ze tri hodiny na nich cakat.

autor
20. apr 2024

@anjelicek26 ale chapem aj to,ze ak ma clovek male dieta,tak sa mu neda, ale tak aspon odpisem 🙂 chapes. Aj tak je 90% ludi na mobile nalepeny h,tak neverim,ze si to sj neprecitaju :D

autor
20. apr 2024

@reanda ano som pre ne cudzia, beriem. Keby sme boli dobre kamosky, opytam sa narovinu. Jedna ma dieta, druha ziadne,alo som pisala a ja vobec nechcem,aby dopodrobna cosi odpisovali. Staci mi,ze nemam cas alebo sa mi to nehodi. Nie hrat mrtveho chrobaka. Ja odpisem vzdy aj pri malom dietati ci mozem ci nie, chapes. Nech toho cloveka neodigmorujem.

autor
20. apr 2024

@0silvia0 suhlas 🙂 mne sa niekedy tiez nechce, ale dam vopred vediet,ze som unavena ci to mozme prehodit na iny den. Ale zas nenecham niekogo cakat na mieste a tvarim sa,ze neexistujem :D Ta Zodpovednost ako si to nazvala sa mi paci.

0silvia0
20. apr 2024

Ja som toto tiez nikdy nechapala. Ako niekto nema kusok ucty k tomu druhemu cloveku. Ze dohodnem sa a seriem na teba. Ale ja nastastie take kamaratky nemam, u nas vzdy stretnutie plati a rusime len ked je na to vazny dovod.
Ja to vidim skor u synovych kamaratov (22 rokov). Dohodnu sa, a hodinu pred akciou to rusia, ze nechce sa im. No uzasne. Syn to kedysi tazko zvladal, lebo sme mu asi vstepili tu zodpovednost v tomto. Ale uz to berie tak ako to je a tych nezodovednych berie tak, ze su nespolahlivi.

aeruginosa
20. apr 2024

Tazko povedat. Mozno je pre nich „Musime sa niekedy stretnut!” len taka fraza do vetra. Mas v tom ocividne ine zmyslanie, tak sa im uz radsej nevnucuj. Travit cas ma zmysel len s ludmi, ktori ho chcu s tebou travit tiez. Ony tak z opisu teda vobec neposobia. A ked by aj chceli a nieco im do toho pride, vzdy sa da normalne napisat a odlozit to, nie ignorovat a robit sa, ze nic. To je take infantilne. Kasli na ne.🙂

lucka_ke
20. apr 2024

tiež si myslím, že je to len formálne "výjdeme si niekedy von" a v skutočnosti to ani nechcú... neozývala by som sa vôbec

autor
20. apr 2024

@0silvia0 nuz to je smutne, co to je za generaciu a chaoem,ze je sklamany z toho tvoj syn, ked v tomto inak zmysla. Ja som tiez sklamana z toho no. Ano, je to take,ze clovek na teba sere a je mu jedno, ako sa citis ty.

autor
20. apr 2024

@aeruginosa je to mozne, ze to hovoria len tak. A mas pravdu, vnucovat sa nebudem. Skusila som, chcela som, no nevydalo.

autor
20. apr 2024

@lucka_ke tiez mi to pride,ze to nechcu. Vsak keby chceli, cislo maju.. a aj soc.siete

cyberk
20. apr 2024

A pre toto, ked sa s niekym dohodnem, tak to robim skor tak, ze na to miesto tak ci tak s dcerkou planujem ist, ci uz tam bude dotycna osoba alebo nie. Tak aspon nemam ocakavania a beriem to s nadhladom ak meskaju / necakane nemozu prist.
No, ale ak sa dohodnete a ona nepride vobec a neda vediet, to je uz retardacia :D
S jednou som sa takto tiez dohodla, neprisla, nedala vediet. Kedze byvala oproti hned, tak ked som sla domov, som ju nahodou stretla.. jej slova boli ze stretla kamosku, ze "sorry" :D vtedy som si ju skrtla zo zoznamu :D aj tak jej sposob zivota bol total protipol mojho

doriiis
20. apr 2024

Mne toto ,,naháňanie" kamarátok v dospelom veku príde absurdné a trapne

autor
20. apr 2024

@doriiis ale ved ja nikoho nenahanam 🙂 podla mna priatelstva vznikaju v kazdom veku a nezda sa mi to trapne. Ked som mala 28 a (uz teraz)naj kamoska 39,tak sme ai sadli,ze doteraz to tahame 🙂 a to som si myslela,ze po 25tke lepsie kamosky ako mam tie z detstva nenajdem.

autor
20. apr 2024

@cyberk no zbohom :Dbtak to mohla mat aspon tolko chochmesu ze ti mohla dat vediet..no ale aj tak by to bolo blbe,ze stretla inu a preto za tebou neprisla.

danyelia
20. apr 2024

Ahoj, podľa mňa dospelé ženy majú už svoje rodiny, deti, mužov, domácnosť, prácu, záujmy...a jednoducho ten čas a chuť na kamošky a kávičkovanie či rôzne stretká už nie je. Tiež sa mi to občas stáva, že sa s kamoškou stretnem a povieme si, že ,,dáme stretko,, ale akosi sa k tomu nedostaneme- popravde po úvodnom nadšení na to nie je potom v reále ani nálada či čas...takže to neber osobne, len ľudia majú iné priority v živote

liz_lemon
20. apr 2024

jedna vec je, ze si nevedia zorganizovat cas, alebo im to nevyjde, ale slusnost kaze napisat, ze nepridem, s takymi ludmi sa ani viac nebav

autor
20. apr 2024

@danyelia ako som uz pisala ,jedna rodinu ma,druha nema. Tym prioritam uplne rozumiem. Len ako pise
@liz_lemon , aspon zo slusnosti napisat - nemam cas alebo take cosi.

egonsk
20. apr 2024

napis niektorej z nich, ze si objavila super obchod s detskym oblecenim a maju tam akciu za polovicu ceny a ci by tiez nesli tam mrknut a uvidis, ze ti do hodiny zaklopu u dveri 😁 ... potom im mozes pozriet do oci a s kludom pokerface anglicana im povedat: na nakupy cas mate, ale reagovat na stretko v parku nie? to vam dakujem! Ten obchod zbankrotoval ako nase priatelstvo a vas zaujem omna, prepacte. 😉

denithestrange1993
20. apr 2024

Zbytocne to riesis,proste bud im to fakt nevychadzalo a mali blbe obdobie,alebo skratka im cas s tebou nestal za to. Nejde o tebe blizke kamosky co mate spolu zazitych xyz rokov,ale o zname z kruzkov. Zivot ide dalej.

autor
20. apr 2024

@denithestrange1993 ano, zbytocne, ale mne ide o to,ze ked aj nechcem, priste napisem, dakujem ale memam cas, proste, nejaka spatna vazba chyba. Viac by sa mi pacilo, keby napisali,ze sa so mnou nechcu bavit z takeho a takeho dovodu :D

autor
20. apr 2024

@egonsk
@egonsk ha ha, ako napad pobavil :D ale ani jedna by sa ho nechytila. Jedna chodi v znackovych veciach hilfiger a podobne, takze podla mna by som ju nenalakala do hocijakeho detskeho obchodu :D a druha nema muza a ani deti, tak to uz vobec.

stanulienkat
20. apr 2024

Pretoze ludia su nevychovani. Zvlast v dnesnej dobe sa nenosi otvorenost, slusnost, dochvilnost.. Normalnemu cloveku by nemal robit problem slusne odmietnut. Resp. nerobit mrtveho chrobaka.