Som zúfalá, chcem zomrieť

31. mar 2024

Ahojte.. som zúfalá mam chuť zomrieť.. Pred rokom som si nasla priateľa, začali sme spolu žiť, pred par týždňami som zistila ze som tehotná, a ostala som v depresii, nemáme svoje bývanie žijeme v prenájme (prácu mame,mne zmluvu nepredlzia keďže som tehotná) tým pádom nedostaneme ani hypotéku, bojím sa strašne o budúcnosť, s priateľom som mala chuť sa rozísť keďže mi v domácnosti nepomáhal ale inak je to dobrý chlap, bojím sa ci finančné všetko zvládneme s dieťaťom, mam záchvaty plaču a potom krce v bruchu , až sa bojím ze ubližujem dieťaťu... na dieťaťa som sa ešte necítila ale bohužiaľ stalo sa , strašne ma to ničí všetko.. neviem ako sa dat dokopy všetci naokolo sa tešia len ja nie bojím sa ze skončím na psychiatrii kvôli dietatu

anjelicek26
31. mar 2024

Tak psychológ ti treba urcite. V podnájme vám bude dobre, ty nemusíš byť doma tri roky, po roku môžeš ísť do práce,ked by vám chýbali peniaze. Ale materská,rodicak,zasa tak málo peňazí to nie nie,keď sa partner stará. Prosím hlavu hore.. budeš mať babatko, to nie je koniec sveta,len nový začiatok. Ale dovoľ okoliu,nech ti pomôžu. Tiež som otehu neplánovane, 21 rocna,uprostred výšky... dnes to nevidíš,ani ja som si to nevedela predstaviť.. dnes mam takmer 18 ročnú dcéru...všetko sme zvládli. Aj vy zvládnete.

nikpa
31. mar 2024

Nič nie je také zlé ako sa môže na prvý pohľad zdať. Tiež som nemala zmluvu na dobu určitú keď sme brali úver a ani muž a dali nám. Akurát možno za horších podmienok. No aj keby nedali, zostali by sme v podnajme, veľa ľudí býva v podnájme. Nie je na tom nič zlé. Vyhľadaj pomoc, či už z okolia alebo u psychológa. Situáciu ktorú si opísala, nie je žiadna katastrofa, je to len uhol pohľadu. Hlavu hore, čaká ta ten najkrajší pocit, keď budeš držať svoje dieťa v náručí...

joesvk
31. mar 2024

Hmmm...tehotenské hormóny sú "sviňa".
Je to prirodzené, že sa tak teraz cítiš. Lebo potrebuješ dieťa priviesť do nejakej istoty...Ale celý život je v podstate jedna neistota za druhou.
A určite aj so ženami,ktoré majú zabezpečené veci a istotu v partnerovi, tehotenská hormonálna smršť dokáže poriadne zamávať.

Držím palce. Nech si zdravá ty a dieťa. Ostatné je menej dôležité - ako sa ti teraz zdá.

dzulli1980
31. mar 2024

Mám kolegyňu, tiež žili s priateľom v podnájme, ona otehotnela, aj keď sa maličký narodil, žili v podnájme, v podstate žili v podnájme, až kým druhýkrát neotehotnela, cca tri mal ten malý ... vtedy zobrali hypotéku ... zrejme si teraz kus precitlivená, hormóny robia svoje, no ja by som v tom nejaký brutálny problém nevidela ... a nepíš, že "bohužiaľ si otehotnela" ... dieťa je dar, mnohé ho nedostanú ... všetko je riešiteľné, pokiaľ nejde o život, nejde o nič.

milka1988
31. mar 2024

Tiež sme v podnájme s dieťaťom, dom a vlastne bývanie v nedohľadne ale neriešim. Dieťa je malé potom to budeme riešiť. Podľa mňa tebou skôr lomcujú tehu hormóny. Daj si magnézium každý deň, dobre ti to ukľudní nervovu sústavu, neublíži to ani dieťaťu.
Ak máš pocit že to nebude stačiť smer psychológ uškodiť ti to nemôže len pomôcť ;)

marianarem
31. mar 2024

Vyhladaj urcite psychologa. Si proste v soku, lebo si na toto nebola pripravena, na taku zodpovednost. Kamoska otehotnela neplanovane ako 20rocna, obidvaja nedostudovani, zacinali na intraku v 1 izbe so zdielanou kuchynou, wc, kupelkou. Nejaky cas po porode mi povedala, ze je super, ze zena ma k dispozicii tych 9 mesiacov, ze to je akurat tak cas na to, ze sa zzije s tym, co ju caka. Aj ty to budes po par mesiacoch mozno vidiet svetlejsie. Ona presla na zaciatku takou fazou, ze to akoby popierala, nikto to.nevedel, k lekarovi nesla, chodila s nami dalej po podnikoch a veru ani neabstinovala. Potom neskor to uz bolo lepsie a ako sa maly narodil, tak od zaciatku super mamina, naozaj super, lubiaca, oddana, zodpovedna, pekny vztah maju s malym doteraz, hoci teda "maly" je uz dospelak.

pralinka25
31. mar 2024

nie toto nie je katastrofa. to ze ti nepredlzia zmluvu vobec nevadi. ani nevies kam ta osud zaveje. najdes nieco nove mozno omnoho lepsie, mozno stretnes omnoho zaujimavejsich ludi. vies ako sa hovori jedni dvere sa zavru ine sa otvoria. a podnajom? no a co. uvidis ako vam to pojde. zit v podnajme nie je zle. vo svete je to uplne bezne to len na slovensku sa na to divame divne. a nikde nie je napisane ze raz nebudes mat vlastny hrad. vsetko sa da. teraz s tebou vazne lomcuju hormony. neboj. vzdy vsetko nakoniec nejako dopadne.

vanilkovazmrzka
31. mar 2024

Unpopular opinion: stale mas moznost ist na interupciu.

simona20201309
31. mar 2024

So mnou tiež tak hormóny zametali. A dosť dlho....
Tvoje obavy sú prirodzene. Stanes sa mamou, budes zodpovedna za nový zivot. Ale neboj sa! Mas aspon ten podnajom, mas priatela ktory pracuje, budeš mat materskú,.rodičak....
Bude to dobre, uvidis. Všetko sa deje pre niečo a asi to tak malo byt. Hypotéku si vezmete keď sa znovu vrátiš do práce. Začni sa radšej tešiť. Ver mi, že všetky starosti stoja za to male šťastie.

eliska13
31. mar 2024

Kedy ti končí zmluva?aj po ukončení zmluvy sa dá ísť v ochrannej lehote na PN nie?ak nie, opravte ma.Budes mať aspoň nejaký príjem.Toto nie je dôvod na zomretie skôr šok.Urcite aj rodičia a svokrovci pomôžu.Kolko máš rokov?

jaass
31. mar 2024

Autorka asi to budú hormóny take myslienky. Už to je super, že si sem napísala, zdoverila sa a tým pádom chceš/potrebuješ zmenu. Ako píšu baby vyššie, nemusíš byť 3 roky doma. Všetko sa dá zvládnuť 💪 všetko.

sevrin
31. mar 2024

Tvoj priateľ by sa mal začať viac snažiť. Nakoniec je to celé jeho zodpovednosť a ty nemáš sa dôvod vešať.
Tohto som sa vždy stránil, nemiesiť si potomka, pokým nie som zabezpečený.

taga
31. mar 2024

Srdiecko, to su hormony, ber teraz aj samu seba 's rezervou'... poviem ti tak, byvanie v podnajme je v mnohych vyspelych krajinach sveta uplny standard, cely zivot platia najom a nepride im na tom nic zvlastne. Ze nepomaha, na to sa vykakaj,dolezitejsie je, ci sa lubite.. nasad si magnezko,vitaminy,chod sa denne prejst a snaz sa mysliet pozitivne...

sheila121
31. mar 2024

@sevrin no tak hádam je to aj jej zodpovednosť nie?

sevrin
31. mar 2024

@sheila121 no tak týmito rečami jej fakt teraz pomôžeš 🤦

sheila121
1. apr 2024

@sevrin ja som odpísala tebe nie jej.

juliet86
1. apr 2024

poradna alexis

vikes
1. apr 2024

Tak hlavu hore! To, že Vám nevychádzajú plány podľa predstáv neznamená, že je to všetko stratené. Je to len trochu posunuté, kým sa znovu vrátite do práce. Jedno dieťa vás finančne nezruinuje, ale prinesie Vám veľmi veľa radosti a šťastia. Držím Vám palce a želám pevné zdravie.

angela85
1. apr 2024

Pozri sa, není povinnosť mát svoju nehnuteľnosť keď majú byť deti. My sme začali pozemok riešiť keď som bola tehotná. A pred ďalším tehotenstvom sme sa sťahovali. Trvalo to trochu kvôli peniazom,dlho sme bývali u svokry,ale zvládli sme to a tiež som prišla o robotu kvôli tehotenstvu,ale do roboty som išla keď mal malý 2,5 roka,kvôli tomu že sa vhodná naskytla. Vôbec nevieš ako sa to všetko vyvinie.

zuzanockamt
1. apr 2024

Budem nepopulárna, prolifky prekľajú mňa aj moje budúce generácie určite - ale podmienky ozaj nie sú ideálne. Počítaj s tým, že môžeš ostať aj sama na dieťa. V priateľovi nemáš istotu, chcela si sa s ním rozísť. Ak raz toto skrsne v hlave, v budúcnosti to dobré nebude. Psychicky ťa to ničí, to nie je sranda. Zišla by som z kratšej cesty - upt, ak ešte stíhaš, priateľa zvážila a išla by som si po svojej ceste, aby som dokázala fungovať sama.

zuzanockamt
1. apr 2024

A ešte si treba uvedomiť, že ten život budeš žiť sama za seba, nikto nebude žiť za teba. Tu vždy je plno omáčok, rečičiek a slovnej vaty, ale žiadna anonynmná matka z MK ti nezaplatí bývanie, nebude robiť opatrovateľku pri chorom dieťati, atď. Takže zvážiť možnosti tak, aby si to zvládla s minimálnou pomocou. A určite navštív psychológa/psychiatra.

ahhola
1. apr 2024

No koniec sveta, tehu v podnajme s debilom... to sa este nikomu nestalo a ked, tak sa rovno zmarnil. 💥

sevrin
1. apr 2024

@sheila121 ja som tiež odpísal tebe. Evidentne psychológia nie je tvoja silná stránka.

sheila121
1. apr 2024

@sevrin no ani nie, ale tebe idú medové motúze jedna radosť.

lili1313
1. apr 2024

Kedy ti konci zmluva? Ak teraz niekedy, nemas povinnost oznámiť tehotenstvo, môžeš ešte kľudne odrobiť do 36 tt. Ak zmluva konci neskor že to už bude viditeľné, tak rýchlo dovtedy vybavit hypo. Ak zostanete v podnájme tak si zistite či je majitel OK aj s dieťaťom. Ak nie tak hladat nový podnájom, nebudete prvi ani posledni ktori budu pár rokov s dieťaťom v podnájme.

sevrin
1. apr 2024

@sheila121 o akých medových motúzoch to tu splietaš?

trema
1. apr 2024

Robotu nemas, priatel je naprd, na dieta sa necitis, byvanie vlastne nemas, mas depresie... Vies o tom, ze existuje aj potrat, ze ano?

rorino
1. apr 2024

Ak skončíš na psychiatrii,tak určite nie kvôli dieťaťu.Dieta za nič nemoze.Co na celú situáciu vraví partner.Vie,že to nezvladas?

domkakvet
1. apr 2024

Budu za tym asi hormony, neries to co si napisala a tes sa z tehotenstva. Pracu si mozes najst potom aj lepsiu a mozno ta zoberu aj naspat do tej ci si v nej pracovala.

kiki68
2. apr 2024

Joj rovno Psychiater a dat napisat lieky