Plánuje ma zamestnávateľ prepustiť?

9. mar 2022

Prosím Vás, čo by ste si mysleli o tejto situácii? Minulý mesiac som nastúpila do práce po úspešnom výberovom konaní, postupne sa zaúčam, nikto ku mne nemal žiadne výhrady, snažím sa byť zodpovedná.

Avšak včera ma zarazilo, že na pracovnom portáli bol zverejnený inzerát na moju pracovnú pozíciu s úplne rovnakým znením na aký som sa hlásila ja.

Čo si o tom mám myslieť? Plánuje ma zamestnávateľ po skúšobnej dobe nahradiť niekým iným? Nemal by mi nejaké výhrady adresovať priamo do očí? Som z toho popravde dosť znechutená a neviem čo si o tom mám myslieť.

anjelicek26
9. mar 2022

Ak teda nie su tieto pozicie vo firme 2 - tak priamo oslovit zamestnavatela kvoli tomu inzeratu. Dohady su asi zbytocne, potrebujes vediet, co sa deje.

lucka_ke
9. mar 2022

možno hľadajú druhú osobu na iné miesto s rovnakou pracovnou náplňou, však sa opýtaj s čím môžeš počítať

oli2782
9. mar 2022

Naša firma do dnešného dňa hľadá recepčnú, upratovačku, opatrovateľky, sestry. Na nejaké pozície potrebuješ jednoducho viac ľudí a navyše to zamestnávateľ môže brať tak, že hocikedy môžeš počas skušobnej doby odísť i ty a oni nemôžu ostať bez ľudí. Je dobré mať v zálohe aspoň zopár životopisov.

miminka91
9. mar 2022

Radsej by som sa na to opytala. Predsa len si v skusobnej dobe, tak ta moze poslat prec zo dna na den. Ale teda je mozne aj to, ze proste len hladaju niekoho dalsieho na rovnaku robotu. Tazko povedat.

autor
9. mar 2022

@miminka91 tak je pravda, že preberám časť agendy po kolegyni, ktorá ide na materskú, ale teda nie všetko, že časom mi budú pridelené aj iné agendy ale zatiaľ vôbec nebola reč o tom, že by som mala túto prácu este rozdelenú s niekým iným. od včera nič iné nerobím, len rozmýšľam, či som nespravila nejaký kiks, pre ktorý ma vyhodia, ale tak hadam by mi to povedali do očí. Ale každopádne, musím sa na to spýtať nadriadeného, lebo ako spomínate aj vyššie, potrebujem vedieť na čom som.

sissy27
9. mar 2022

po skúšobnej dobe nie, to už by ti musel dať výpovednú dobu. Ale počas skúšobnej doby to urobiť môže.
Nemusí to nič znamenať, možno len si proste necháva otvorené aj zadné dvierka, možno plánuje dve osoby na rovnakú pozíciu aby sa vedeli navzájom zastúpiť...

dusankomoj
9. mar 2022

A nebude to iba,že nezmazali inzerát? Alebo nejaké opakované zverejnenie?

autor
9. mar 2022

@dusankomoj popis inzerátu je od slova do slova rovnaký, akurát mzda bola minule nižšia, nakoniec mi dali vyššiu a teraz je tam uvedená v hrubom tá reálna moja mzda, ktorú mám teraz

oliolijanka
9. mar 2022

A nemozes sa opytat na personalnom? Povies, ze si to nahodou zahliadla a teda by si rada vedela, na com si.

oli2782
9. mar 2022

Len vieš, videla si to na pracovnom portáli. Môžu si tiež pomyslieť, že hľadáš inú prácu ak teda pozeráš pracovný portál. Samozrejme to nemusí znamenať hneď to, no môžu si to tak vysvetliť.

drzaopica
9. mar 2022

@oli2782 snáď sa nebudú ľudia potajomky pozerať na inzeráty.Je v skúšobnej dobe a, keby aj nie môže zo dňa na deň odísť ona, alebo oni ju vymenia.
Nikoho by som sa nepýtala aj tak nepovedia pravdu

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oliolijanka
9. mar 2022

@oli2782 Povie, ze bola na to upozornena kamaratkou.
Tiez vysvetli, ze ona je spokojna, len ju zneistil ten inzerat.

To je ako ked muz sa dozvie od niekoho, ze ho podvadzam a ja zvalim vinu nanho, ze ma nechava sledovat?😊

flientica
9. mar 2022

no je to zaujimave, ale asi by aj mna zaujimalo keby sa na moju pracovnu poziciu objavi inzerat, treba sa opytat ze ta na to niekto upozornil a co to je.

kormino
9. mar 2022

Ja by som sa normálne opýtala priameho nadriadeného.Ja som menila prácu v lete,plynula mi skúšobná doba ,na začiatku tretieho mesiaca som sa priamo spýtala riaditeľa firmy,či si ma nechajú.Povedal,že áno a hotovo.Ja mám rada priame jednanie.

panelacikova
9. mar 2022

ja to vidím tak, že chcú obsadiť práve to tvoje pracovné miesto. mám takú skúsenosť zo života, bohužiaľ.

mogaa
9. mar 2022

zamestnávateľ ťa môže prepustiť v skúš.dobe zo dňa na deň a bez udania dôvodu....rovnako ako ty môžeš odísť zo dňa na deň bez udania dôvodu....takže by som to nechala tak a hľadala si aj ja inú prácu....ak sa spýtaš, môžu ti hneď povedať že viac chodiť nemusíš....nemusia ti nič vysvetlovať, prečo......

laurikagab
9. mar 2022

Ja keď som nastúpila do prace, tsk tiež bol stále aktualizovaný inzerát na profesii..na začiatku som mala ten istý pocit ako ty, ale časom som zistila, že to tam dávali kvôli tomu, že manažér kvality chcel ďalšieho kolegu do tímu, lebo bolo stále veľa prace..ale nakoniec sme to robili stále my, lebo sa nenašiel ‘vhodny’ kandidát. Bola som tam 2 roky. Po mojom odchode hľadali tiež a našli niekoho až po 1,5 roku..cize ak ta to zaujíma, opytaj sa šéfa.

autor
10. mar 2022

dievčatá, ďakujem vám všetkým za odpovede, nakoniec dnes na porade sám manažér spomenul, že ráta so mnou aj dlhodobejšie a že hľadá ešte niekoho na moju agendu, aby sme sa vedeli zastúpiť plus mi bude pridelená aj iná agenda. čiže mi riadne odľahlo teda