Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    astarte123
    4. jún 2018    Čítané 2881x

    Jednoduchý návod ako si nepredražiť nákupy

    Stalo sa to pred pár rokmi, keď sme s mojím drahým chodili ešte len chvíľu. Plesová sezóna bola v plnom prúde a aj my sme sa rozhodli, že sa spolu na jeden ples vyberieme. Chcela som sa pred nim predviesť, však to poznáte - krásny účes, dokonalý mejkap, ale hlavne skvelo padnúce šaty.  A tak začala honba za tými najlepšími šatami.

    Keďže u nás v meste obchodov s takýmto oblečením nie je veľa, vybrala som sa do nákupného centra. Behala som z obchodu do obchodu, prezerala, obliekala a vyzliekala, skúšala niečo stále dookola, ale s ničím som nebola celkom spokojná. Nakoniec som ich našla, jednoduché so zaujímavým detailom. Nadšená som sa vybrala k pokladni, položila šaty na pult a siahla som do kabelky po peňaženku. Nebola tam. Ani peňaženka, ani mobil. Ostali mi len všetky tie ženské zbytočnosti.

    Okradli ma. Už som si ani poriadne nepamätala, do ktorého obchodu som vošla a do ktorého nie. Nájsť zlodeja bolo jednoducho nemožné. Využil moju nepozornosť a mne ostali len oči pre plač. Poviem vám, vybaviť všetky tie doklady ma stálo kopu času a bolo to z celej krádeže najhoršie. V tej dobe som s telefónom prišla len o pár esemesiek a o zoznam čísel na známych.

    Dnes by ma strata telefónu mrzela oveľa viac. V jednom malom zariadení mám uložený celý svoj život. Už dávno v ňom nie sú len telefónne čísla, ale vďaka mobilu mám okamžitý prístup k svojmu bankovému účtu, kartám, sociálnym sieťam, spomienkam v podobe fotografií a videí a dokonca prostredníctvom aplikácií s ním ovládam aj zariadenia vo svojej domácnosti.  

    Keďže si uvedomujem, že sa naše životy čoraz viac presúvajú z reálneho sveta do virtuálneho, dávam si dnes na veci pozor oveľa viac a snažím sa informácie vo svojich zariadeniach chrániť najlepšie ako sa dá. Najdôležitejší je kvalitný bezpečnostný program, ktorý ochráni nielen počítač, smartfón, tablet či smartTV pred útokmi hackerov a škodlivým softvérom, ale zaistí aj bezpečnosť môjho dieťaťa na internete.

    Zamysleli ste sa niekedy nad tým, koľko dôverných informácií o sebe zdieľate na internete a máte uložených vo svojich zariadeniach? Častokrát si povieme, že pri surfovaní internetom sa nám nemôže nič stať. Nenavštevujem predsa pochybné stránky, vyhýbam sa klikaniu na rôzne reklamy, dávam si pozor. Stačí však chvíľka nepozornosti a omyl vo virtuálnom svete negatívne ovplyvní aj ten reálny.

    Technológie sú dokonalejšie každým dňom viac a viac, práve preto treba myslieť aj na ich zabezpečenie a ochranu svojich dát. Poučte sa z chýb druhých, aby ste sa nemuseli učiť z vlastných omylov ako to bolo v mojom prípade a vyhnete sa tak zbytočným komplikáciám.

    Pokiaľ by ste svoje dáta chceli chrániť, ale neviete ako na to, napríklad Orange má pre vás výhodnú ponuku. Pri zakúpení balíka služieb Love získate navyše aj Rodinný bezpečnostný balík od ESET, s ktorým ochránite až 4 vaše ľubovoľné zariadenia. Navyše budete zaradený do súťaže o jeden z troch štýlových telefónov iPhone X.

    A to je naozaj jednoduchý spôsob ako ušetriť – čas aj peniaze.

    -----------------------

    Tento článok vyšiel s podporou Orange Slovensko

    astarte123
    18. sep 2017    Čítané 1890x

    Keď sa stretnú matky - kamarátky

    Určite má každá z vás spriaznenú dušu v podobe kamarátky. Ja mám šťastie, že mám takéto duše hneď tri. Moju sestru a naše dve kolegyne. Vždy, aspoň raz za mesiac, odložíme deti a vyrazíme do ulíc na dámsku jazdu - pohár vínka, kino či večeru. Oveľa častejšie sa však stretávame aj v spoločnosti našich ratolestí. Inak tomu nebolo ani pred nedávnom. Pomaly začínal školský rok a tak sme si spravili babinec u jednej z nás.

    Najstaršie dieťa, kamáratkin syn, je typický puberťák. Našim spoločným stretnutiam sa vyhýba a radšej sa fláka po vonku so spolužiakmi alebo sedí za počítačom a hrá sa. Jeho mladší brat, tohto roku už tretiak a zodpovedná druháčka, dcéra ďalšej z nás, sú zase vynikajúci parťáci a vždy sa spolu radi hrajú. Moja malá dcérka všade behá za nimi a sa ich snaží napodobniť. Naše stretnutia sú vďaka nim veselé a plné smiechu. Teda väčšinou.

    Hitom celého leta bola trampolína. Aj teraz naposledy, sme sa museli povinne v skákaní na nej všetky vystriedať a deti si z nás robili žarty, potom nám názorne ukázali, ako sa skáče správne. Moja Žofka nechcela za veľkáčmi zaostávať a tak som ju k nim na trampolínu vyložila. Po chvíli ju to prestalo baviť a pýtala sa von. A potom zase na trampolínu. A znova dole. A takto dookola.

    Keď som si po stýkrát sadla k babám za stôl, povzdychla som si: "Kedy už konečne, bude aj to moje dieťa také veľké ako tie vaše. Hneď by som si to s vami vymenila!"

    "Žartuješ? Užívaj si, kým ťa trápi len to, aby nespadla, keď niekam beží alebo aby nezjedla niečo nevhodné." zasmiala sa jedna z nich.

    "Presne, Maťa má pravdu. Len si zober mojich chlapcov. Z každej strany počuješ, ako deti nechcú chodiť von a radšej sedia celé dni za počítačom a tak to je aj u nás. Aj starší sa teraz hrá doma hru, aspoň to viem naisto. Pred chvíľou mi poslal správu, či sa môže hrať dlhšie. Aspoň na niečo sú tieto moderné technológie dobré. Vďaka jednej aplikácii som mu nastavila vhodné a nevhodné stránky na internete a dokonca aj čas na hranie, mám tak istotu, že nerobí nič, čo by mu mohlo ublížiť."

    Napila sa z kávy a pokračovala: "...a keď už konečne von idú, máš problém dostať ich domov načas. Hodinky nosiť nebudú, lebo je to nemoderné, najlepšie ti čas predsa ukáže mobil.  Ťažko vysvetlíš dieťaťu, že mu mobil nekúpiš, hoci ho všetci spolužiaci a starší brat už dávno majú. Tak sme kúpili mobil aj jemu, veď ide aj o bezpečnosť, nemá ho len na hranie. Zašli sme do Orange a tam nám poradili. Dovolá sa nás, aj keď už nemá kredit a nemusím myslieť na to, že mu ho mám dobíjať. Nastavila som si pravidelnú sumu, ktorá sa mi započíta do faktúry a mám pokoj. Takto viem koľko moje pretelefonujú a keď treba sumu si jednoducho jednorazovo navýšim."

    "Super, že si s tým začala. Tento rok začne tá moja chodiť do hudobnej a bude tam musieť dochádzať autobusom, takže sa kúpe telefónu nevyhneme, aspoň mi budeš vedieť poradiť." skočila jej Maťa do reči.

    Tie dve sa pustili do debaty a my sme s mojou bezdetnou sestrou len nechápavo pozreli na seba, sestra pokrčila plecami a ja som si povzdychla. Chvalabohu, že moja dcérka má zatiaľ len rok a pol, ale už teraz viem, že keď príde ten čas, kedy budem musieť riešiť, či svojej dcérke kúpim vlastný mobilný telefón, nebudem klásť dôraz na technické vymoženosti telefónu, ale na program, vďaka ktorému budem mať istotu, že spolu budeme v spojení vždy, keď to budeme obe potrebovať.

    A čo vy, ako zvládate samostatnosť svojich detí?  

    -------

    Viac informácií o Orange Prima Kids nájdete na tejto stránke.

    Tento článok vyšiel s podporou Orange Slovensko.

    Tak toto ma dnes pobavilo 😀 Buchta má len rok a pol a už som sa v niektorých prípadoch našla a čo vy? 😀

    astarte123
    4. júl 2017    Čítané 255x

    Aktívne leto s dm

    S dcérkou sme mali možnosť otestovať letný výber produktov, ktoré nájdete v dm drogerie markt. Za túto možnosť ďakujeme @konik_testuje a dm drogérii. Prečítajte si, čo sme pri skúšaní jednotlivých vecí zistili.

    Plienky na kúpanie Babylove

    Jednorazové plienkové nohavičky na kúpanie Babylove sa jednoducho obliekajú. Vďaka gumičkám všitým v páse a okolo otvorov na nohy sa dobre prispôsobia a držia. Absorbujú veľa vody a preto sa trochu ťažšie vyzliekajú. Zabránia kúpaliskovým nehodám, určite odporúčam. Majú pekný dizajn vhodný pre dievčatká aj pre chlapcov. V balení veľkosti M (7  - 13 kg) sa nachádza 11 kusov plienok.

    Opaľovací krém v spreji Sun dance

    Krém má žltú farbu, vďaka sprejovému aplikátoru sa dá jednoducho naniesť na pokožku. Sprej však krém nedokáže dôkladne rozprestrieť po pokožke a je potrebné ho ešte rozotrieť. Je tekutejší ako krém na opaľovanie, ktorý bol taktiež v balení. Krém má ochranný faktor 30.

    Krém na opaľovanie Sun dance

    Krém na opaľovanie s ochranným faktorom 50, chráni pred UVA a UVB slnečným žiarením. Je určený pre citlivú detskú pokožku. Balenie obsahuje 200 ml. Vo fľaške sa nachádza hustý biely krém, ktorý sa dobre rozotiera. Vďaka svojej hustote sa dá dobre naniesť v hrubšej vrstve a poskytne tak lepšiu ochranu detskej pokožke.

    Sušené ovocie Babylove Bio ovocné čipsy

    V ovocnom mixe sa nachádzajú tri druhy ovocia: mango, banán a jablko.  Ovocie je sušené mrazom a nakrájané na drobné kúsky. Je chrumkavé a má skvelú chuť. Balenie obsahuje 17g, čo predstavuje dve porcie ovocia. Oceňujem lepiaci pásik, ktorým balenie zatvoríte, aby ovocie nezmäklo a ostalo aj naďalej chrumkavé, hoci sme ho nevyužili, lebo po ovocí sa len tak zaprášilo. Mňam. Vhodné od 4 rokov.

    Detské sušienky  Babylove

    Babylove bio maslové špaldové keksy

    Sušienky sú vyrobené zo špaldovej múky a majú príjemnú maslovú chuť. Deti určite potešia veselé tvary zvieratiek. Jedna sušienka má primeranú veľkosť, nedrobí sa a v ústach sa dobre rozpúšťa. Dcérke veľmi chutili. Balenie obsahuje 125 gramov sušienok a je vhodné pre deti od jedného roka. 

    Detská športová fľaša Babylove

    Fľaša má objem 330 ml. Je plastová, s pekným dizajnom. Má držiak, ktorý sa dá oddeliť od fľaše. Vrchnák je možné použiť aj ako malý pohárik. Fľaša má push-pull systém. Dcérku som ešte nenaučila tento systém využívať samú, preto jej "sosáčik" vyťahujem vždy ja. Otvorený "sosáčik" vodu nezadržuje, ale zo zatvoreného voda nepreteká. Sosáčik  je z tvrdšieho plastu. V jednej časti má fľaša zúžený tvar aby dobre sedela v detskej rúčke. Keďže dcérka rada pije z fľaše, aj túto si rýchlo obľúbila. Výrobca uvádza vhodnosť od 18 mesiacov.

    Ovocná šťava Babylove

    Babylove Bio Jablko - Čierne ríbezle - Baza

    Obsahuje ovocnú šťavu v bio kvalite zmiešanú s neperlivou minerálnou vodou, nie je teda potrebné ju pre deti riediť. Má jemnú chuť, nie veľmi sladkú. Jablko, čierne ríbezle a baza určite osviežia v týchto letných dňoch a dodajú deťom potrebnú hydratáciu. Balenie má obsah 750 ml. Vhodné od 4 mesiacov.

    Ovocný nápoj Babylove

    Babylove šípky a ovocné šťavy

    V krabičke s objemom 200 ml sa nachádza ovocný nápoj s príchuťou šípok a ďalších ovocných štiav, ktorými je ochutená pramenitá voda. Má takmer číru farbu a jemnú chuť. V nápoji najviac cítiť príchuť jabĺk. Malé balenie je vhodné na rýchle doplnenie a spestrenie pitného režimu detí. Vďaka úzkemu tvaru krabičky nebudú mať deti problém si nápoj sami držať a pohodlne sa tak napiť pomocou slamky. Vhodné od jedného roka.

    Vlhčené obrúsky v boxe

    Babylove sensitive

    V plastovej dóze sa nachádza balenie 80 kusov vlhčených obrúskov sensitive - neparfémovaných s obsahom panthenolu. Sú vhodné pre citlivú detskú pokožku. Vlhčené obrúsky sú mojim veľkým pomocníkom, používam ich na všetko, pretože aj vďaka praktickému baleniu, sú vždy po ruke. Plastová krabička zabezpečí, že obrúsky nevyschnú a udržia si svoju vlhkosť, jednoducho sa otvára - stačí na to jeden prst. V prebalovacej taške so sebou nosievam menšie 30 kusové balenie, pretože zaberá menej miesta.

    Dóza na dojčenské mlieko Babylove

    V balíku sú tri dózy. Každá má samostatný uzáver  a tak sa nemusia nosiť všetky tri spolu, ale aj každá zvlášť. Jeden z uzáverov je v tvare polgule s odklápacím otvorom, pri uzavretí dózy týmto otvorom sa do nej zmesí viac dojčenského mlieka. Do jednej dózy sa zmestí približne sedem odmeriek mlieka.

    Jednorazové podbradníky Babylove

    Skvelý výmysel na cesty. Sú poskladané do tenkých malých obdĺžnikov, takže sa pohodlne zmestia, napríklad do tašky k plienkam. Vďaka lepiacim prúžkom pri krku sa dajú jednoducho nalepiť na oblečenie. Ďalší lepiaci prúžok sa nachádza aj v spodnej časti podbradníka, tu sa dá podbradník aj vyhnúť a vytvorí "misku" na lepšie zachytenie jedla. Z vonkajšej strany je podbradník zo savého papierového materiálu s peknou farebnou potlačou vhodnou pre chlapcov aj dievčatá. Vnútorná strana je potiahnutá igelitom, čo zabraňuje premočeniu jedla cez podbradník. Vďaka tomu sa na oblečení nevytvoria fľaky. V balení sa nachádza 12 kusov podbradníkov. 

    Produkty z dm drogerie používam už dlho a odkedy mám dcérku, som v dm pravidelným zákazníkom. Ak sa vám zapáčili niektoré z produktov dm drogerie určených pre deti, určite vás poteší detský týždeň, v ktorom si každý mesiac môžete výmenou za body uplatniť 25% zľavu na všetky tieto produkty. Ak chcete vedieť aké akcie a ktoré výrobky sa oplatí kúpiť, sledujte skupinu DM drogerie tu na Modrom koníkovi. Svoje tipy v tejto skupine prezentuje aj ambasádorka dm drogerie - acernas

    Treba sa trochu schladiť v tejto horúčave 🙂
    #test_dm11

    Odbíja posledných pár hodín môjho ambasádorovania pre spoločnosť ESET. Ešte raz by som sa vám chcela všetkým poďakovať. Dúfam, že aj vďaka mojim príspevkom sa stala pre vás téma internetovej bezpečnosti o čosi zrozumiteľnejšia. Aj naďalej tu pre vás ostáva funkčná skupina ESET - Objavujte internety, kde nájdete veľa ochotných a príjemných ľudí, ktorí vždy radi poradia a pomôžu.
    Užívajte si bezpečnejšie technológie s ESET ♥ Ďakujem ♥

    #eset #srdiecka
    Poďte si po veľkonočné srdiečka k nám do skupiny ESET - Objavujte internety: https://www.modrykonik.sk/group/8478/ Tešíme sa na vás 🙂

    Veselú Veľkú noc vám prajem a nezabudnite schovať pred vodou aj svoje smartfóny, tablety a ďalšie zariadenia 😉
    #eset

    Taký hysterický záchvat ako mala dnes naša malá som už dávno nezažila. Toľko kriku, nervov a plaču dokáže vyjsť z tak malého dieťaťa. A to len kvôli tomu, že strkala paličku z bublifuku do fľašky opačným koncom ako tam patrí a ona sa tam nezmestila. 😕
    Pre akú malichernosť sa zlostili vaše deti? Napíšte mi nech viem, že v tom nie som sama a ja vám porozdávam posledné ambasádorské srdiečka ❤

    #eset #sutaz #srdiecka
    Ešte dnes a zajtra rozdávame v skupine ESET - Objavujte internety veeeeeeľa srdiečok každej fotografii vašej veľkonočnej výzdoby. Pridajte fotografiu do komentára pod tento príspevok: https://www.modrykonik.sk/group/8478/sutaz-srdi... a ja vám pošlem 50 srdiečok 😉

    #eset #it_news
    Ak máte problémy so spánkom, skúste vymeniť žiarovku v nočnej lampe za zelenú. Vedci totiž pri skúmaní účinkov osvetlenia prišli na zaujímavý jav. Vystavenie modrému svetlu na začiatku aktívnej fázy dňa by ľuďom malo zvyšovať výkonnosť a bdelosť. Naopak, na lepší spánok by mohlo zabrať, ak zvýšime množstvo zeleného svetla alebo aspoň minimalizujeme účinok modrej zložky svetelného spektra. Práve modré svetlo sa spája aj s počítačmi a mobilnými zariadeniami. Preto priniesol Windows 10 v poslednej aktualizácii novú užitočnú funkciu s názvom Nočné osvetlenie. Táto funkcia redukuje modré osvetlenie počas práce v operačnom systéme.

    #eset #it_news
    Ak míňate pri svojej práci množstvo kancelárskeho papiera možno oceníte novinku od Sony. Vytvorili tablet DPT-RP1, ktorého displej je tvorený z takzvaného non-slip panelu. Vďaka tomuto panelu môžete písať poznámky pomocou digitálneho pera oveľa jednoduchšie. Tablet pracuje len s PDF dokumentami a je určený predovšetkým pre podniky a zamestnancov, čomu zodpovedá aj vysoká cena viac ako 700 eur.

    #eset #kyberskola
    Chcete aby sa vaše deti naučili niečo o internetovej bezpečnosti? Zábavným spôsobom prostredníctvom komixov priblíži svet internetu projekt Kyberškola od ESET. Dokonca aj my rodičia tu nájdeme pútavé články. Viac na www.kyberskola.sk

    Ak už vo vašich príbytkoch všade cítiť veľkú noc, podeľte sa s touto atmosférou s nami v skupine ESET - Objavujte internety a ja každému z vás pošlem 50 srdiečok. Fotografie výzdoby pridávajte sem: https://www.modrykonik.sk/group/8478/sutaz-srdi... Teším sa na vaše krásne ozdoby.
    #eset #sutaz #srdiecka

    #eset #it_news
    Stalo sa vám už niekedy, že ste chceli skontaktovať majiteľa auta, ale nevedeli ste komu patrí? Slovenskí vývojári prišli s novou aplikáciou -ŠPZ SMS. Vďaka tejto aplikácii môžete poslať sms správu majiteľovi vozidla, stačí vedieť ŠPZ číslo jeho auta a byť zaregistrovaný v aplikácii. A keďže aj príjemca SMS správy musí byť zaregistrovaný v aplikácii, aby sa k správe dostal, je tiež potrebná registrácia v aplikácii. Preto je pre rozšírenie aplikácie medzi vodičov dostupná na dva roky zdarma.
    Čo by ste napísali neznámemu vodičovi?

    astarte123
    14. apr 2017    Čítané 53x

    Bezpečnostné desatoro

    Môj posledný ambasádorský článok by som chcela venovať zhrnutiu základných internetových bezpečnostných pravidiel, s ktorými sme sa počas môjho pôsobenia pre spoločnosť ESET oboznámili. Dúfam, že sa už stali súčasťou vášho každodenného internetového života. 

    1. Vždy aktuálny softvér

    Keď sa pripojíte na internet, venujte prvé chvíle aktualizácii svojho softvéru. Či už ide o operačný systém, ale aj o antivírusový softvér. Aktuálne verzie zohľadňujú nové podmienky a môžu vás tak čo najlepšie ochrániť. 

    2. Vytvorte si silné heslo a pravidelne ho meňte

    O tom čo všetko by malo dostatočné silné obsahovať ste už určite počuli veľakrát. V jednom zo svojich článkov som vám ponúkla aj jednoduchý návod, ako si takéto heslo vytvoriť tak, aby ste si ho bez problémov zapamätali. 

    3. Neuvádzajte neuvážene svoje osobné údaje

    Osobné údaje sú vašim vlastníctvom, záleží len na vás, ako s nimi budete narábať. Neuvádzajte ich, pokiaľ to nie je nutné. Vyhnete sa tak nielen hackerským útokom, krádežiam, ale aj otravným marketingovým telefonátom a adresným reklamám. 

    4. Zabezpečte svoje zariadenie

    Mať antivírusový softvér vo svojom počítači je už bežné, ale máte ho aj vo svojom tablete či smartfóne. Chráňte aj svoje mobilné zariadenia. S antivírusovým softvérom taktiež môžete ochrániť svoje zariadenie aj pred krádežou. Vďaka funkcii Antitheft, ktorú nájdete v riešeniach od ESET bude pre vás nájdenie strateného či ukradnutého zariadenia oveľa jednoduchšie. 

    5. Premýšľajte nad tým, čo na internete robíte

    Zverejňovanie fotografií, či súkromných informácií na internete môžeme mať dôsledky aj v skutočnej nielen vo virtuálnej realite. Nastavenie súkromie na svojich účtoch na sociálnych sieťach vám môže veľmi pomôcť, venujte nastaveniam potrebný čas. 

    6. Neverte všetkému, čo nájdete na internete

    Internet poskytuje možnosť anonymne šíriť akékoľvek správy. Ako spoznáte, že správa, ktorú čítate je vymyslená a ide o hoax? A sú vôbec vymyslené správy škodlivé? Odpovede nájdete tu

    7. Neotvárajte podozrivé prílohy a linky

    Podozrivé linky a prílohy môžu byť zdrojom malvéru, ktorý po otvorení nainfikuje vaše zariadenie. Existuje ale pár jednoduchých otázok, ktoré vás môžu pred týmto ochrániť. Nájdete ich v jednom z mojich článkov

    8. Sťahujte dáta len z overených a oficiálnych zdrojov

    Spolu s najnovšími filmami, hudbou alebo e-knihami si môžete do svojho zariadenia stiahnuť aj množstvo škodlivého malvéru. Aj aplikácie z neoficiálnych obchodov predstavujú pre vaše zariadenie potencionálne nebezpečenstvo. Buďte preto opatrní a rozmyslite si, čo si do vášho zariadenia ukladáte. 

    9. Svoje dáta pravidelne zálohujte

    Práve tento jednoduchý krok vás môže ochrániť pred najrozšírenejším druhom malvéru - ransomvérom. Zálohujte a budete si istí, že tak ľahko neprídete o množstvo fotografií, súborov a dát, ktoré sú pre vás dôležité. 

    10. Rozprávajte sa s deťmi o internetovej bezpečnosti

    To najdôležitejšie na záver. Nič nenaučí vaše deti lepšie narábať s internetom ako rozhovor. Pýtajte sa, vysvetľujte a keď neviete odpovedať na otázky detí, skúste na ne spoločne pohľadať odpoveď. Pomôcť vám môžu aj šikovné rodičovské aplikácie. 

    Zopár jednoduchých krokov môže ochrániť vás a vaše dáta. Aby ste mali ochranu svojich dát uľahčenú spolahnite sa na kvalitný antivírusový softvér. Ten najvhodnejší pre svoje zariadenie nájdete na stránkach spoločnosti ESET

    #eset #sutaz #srdiecka
    Poďte si k nám do skupiny ESET - Objavujte internety po srdiečka. Stačí skrášliť našu skupinu vašou veľkonočnou výzdobou a ja každému z vás pošlem veľkú srdiečkovú nádielku: https://www.modrykonik.sk/group/8478/sutaz-srdi...

    #eset #it_news
    Ak máte ešte stále vo svojom počítači operačný systém Windows Vista, mali by ste vedieť, že 11. apríla sa skončila podpora tohto systému. Môžete ho aj naďalej používať, ale kvôli vyššej bezpečnosti je lepšie zmeniť verziu operačného systému.

    #eset #sutaz #srdiecka
    Poďte si k nám do skupiny ESET - Objavujte internety po srdiečka. Odmením všetky vaše veľkonočné dekorácie, aby sme aj u nás v skupine mali tú správnu veľkonočnú náladu. Fotografie môžete pridávať sem: https://www.modrykonik.sk/group/8478/sutaz-srdi...

    astarte123
    13. apr 2017    Čítané 73x

    ZrESETujte sa 😉

    O pár dní pre mňa nastane zvláštna chvíľa, skončí sa moja úloha ambasádorky spoločnosti ESET na Modrom koníkovi. Aj keď viem, že problematika internetovej bezpečnosti je zložitá a svet informačných technológií je pre mnohé z nás španielska dedina, dúfam, že sa mi podarilo aspoň trochu vám túto tému priblížiť.  

    Vďaka ESET sme spoznali ako čo najlepšie chrániť svoje dáta, ale aj ako sa stať partnerom pre naše ratolesti pri objavovaní internetu. A hoci ako ambásadorka končím, šikovní ľudia z ESET vám budú aj naďalej ochotní poradiť vo svojom centre podpory a na zákazníckej linke.

    Ďakujem vám všetkým. Najmä super ľuďom zo skupiny ESET - Objavujte internety, ktorí si vždy vedeli ochotne pomôcť a poradiť. Úžasnému tímu z ESET a z Modrého koníka, som rada, že ste ma prijali medzi seba a boli ste mi oporou. Ďakujem aj vám ostatným, ktorí ste sledovali môj blog, či sa zapájali do ankiet a súťaží.

    A na záver, neberte internetovú bezpečnosť tak vážne. Nie je to strašiak, je to pomocník - zrESETujte sa a užite si bezpečnejšie technológie.

    Vaša Evka.

    #eset #it_news
    Čo by ste povedali na to, keby ste sa pri rannom skrášľovaní dozvedeli všetky čerstvé novinky zo sveta? Pripravuje sa totiž zaujímavá novinka určená pre domácnosti - zrkadlo DUO. Toto špeciálne zrkadlo bude mať vlastný operačný systém, ktorý umožní, že okrem svojej tváre na ňom uvidíte aj rôzne aplikácie, správy či videá. Zrkadlo by mohlo dokonca ovládať osvetlenie a teplotu v dome. Aby poslúžilo každému členovi rodiny bude obsahovať aj rozpoznanie tváre. Kedy a za akú cenu sa dostane na trh, zatiaľ nie je známe.

    astarte123
    Správa bola zmenená    12. apr 2017    

    Boli sme sa naladiť na Veľkú noc 🙂

    #eset #it_news
    V Dallase vyvolal hackerský útok doslova paniku medzi občanmi. Hackerom sa totiž podarilo napadnúť mestskú sieť a spustiť v meste 156 poplašných sirén. Aj vďaka tomu, že sú v tejto oblasti ohlásené silné búrky sa občania zľakli a snažili sa dovolať na tiesňovú linku. Za približne štyri hodiny volali na telefónne číslo tiesňovej linky takmer 4400 krát. Tento útok dokazuje, aké dôležité je zabezpečenie internetových sietí vo verejnej sfére.

    #eset #it_news
    Aj vaše zariadenia s operačným systémom macOS sú ohrozené malvérom. V minulom roku bolo na zariadeniach s týmto operačným systémom detegovaných o 744% viac hrozieb ako v roku 2015-
    Najčastejším malvérom bol advér. Chráňte svoje zariadenia antivírusovým systémom. S ESET môžete ochrániť aj váš macOS. Využite výhodnú ponuku ESET Family Security Pack a ochráňte až štyri vaše zariadenia za jednu cenu. Viac o ponuke: https://goo.gl/nbyZeS

    #eset #it_news
    Pre všetkých milovníkov selfie fotiek vyvíja spoločnosť Adobe nový nástroj v rámci projektu Sensei. Na základe umelej inteligencie a strojového učenia bude vedieť upraviť vaše "svojky" tak, aby vyzerali profesionálne. Tento nástroj by mal dokázať aj upraviť pocitovú vzdialenosť tváre od objektívu aby fotografie vyzerali ako klasické portréty. Kedy bude tento nástroj spustený, zatiaľ spoločnosť neuviedla.

    Aj pri čakaní na autobus sa môžete cítiť ako doma 🚌

    #eset #it_news
    Ak vaše dieťa rado zaspáva v aute, možno vás poteší novinka od spoločnosti Ford - Max Motor Dreams. Je to špeciálna kolíska, ktorá napodobňuje jazdu autom. Vďaka aplikácii spozná, akým štýlom jazdíte a tieto podmienky potom nasimuluje pre dieťa. Dieťa tak uspí jemný zvuk motora, kolísanie zo strany na stranu, ale aj svetlá napodobňujúce pouličné osvetlenie.
    Stalo sa vám niekedy, že ste museli vytiahnuť auto z garáže a vydať sa do ulíc, aby váš malý poklad konečne zaspal? 🙂 🚗

    astarte123
    Správa bola zmenená    9. apr 2017    

    #eset #it_news #socialne_siete #deti_a_internet

    Modrá veľryba - nie, nie je to konkurencia Modrého koníka, ale nová hra, ktorá prebieha na sociálnych sieťach. Vďaka hashtagu, ktorým sa do hry zapojíte, vás skontaktujú s jednou z 50 úloh. Nejde však o nič vtipné, práve naopak. Do tejto hry sa zapájajú najmä mladí. Kurátori hry im zadávajú úlohy ako písanie hesiel na telo, vyrezávanie symbolov do kože, státie v okne výškovej budovy až po samovraždu. Splnenie úlohy musia doložiť fotografiou alebo videom. V Rusku sa v súvislosti s touto hrou počet samovrážd mladých radikálne zvýšil. Aj na Slovensku sa tejto hre pripisujú už dve samovraždy.
    Rozprávajte sa s deťmi o tom, čo robia na internete. Nebojte sa využívať rodičovské aplikácie a rodičovskú kontrolu zabudovanú v antivírusových softvéroch, napríklad v tých od ESET ( https://goo.gl/CvnzXI ).

    #eset #it_news
    Computerworld zverejnil výsledky štúdie spotrebiteľského združenia Which?. Štúdia skúmala najskôr reklamovanú vec na notebookoch - výdrž batérie. Zistili, že reálna výdrž batérie je oveľa nižšia ako výdrž uvádzaná výrobcom. U vybraných modelov analytici dosiahli nasledovné výsledky:
    - Acer E15 vydržal 2 h 56 min oproti uvádzaným 6 h,
    - Apple MacBook Pro 13 vydržal 12 h oproti uvádzaným 10 h,
    - Dell Inspirion 15 500 vydržal 3 h 58 min oproti uvádzaným 7 h,
    - HP Pavilion 14-al115na vydržal 4 h 25 min oproti uvádzaným 9 h,
    - Lenovo Yoga 510 vydržal 2 h 7 min oproti uvádzaným 5 h.
    Výrobcovia sa bránia tým, že každý používa svoje zariadenie inak. Testovanie vo výrobe je nastavené tak, aby sa batéria čo najviac šetrila a využíva rôzne šetriace režimy.
    Ako je to s vašou batériou? Vydrží toľko, ako sľuboval výrobca?

    #eset #it_news
    Našich policajtov nájdete aj na Facebooku. Samozrejme nehovorím o konkrétnych príslušníkoch, ale o celej organizácii. Oficiálna stránka sa nazýva Polícia Slovenskej republiky a od jej zriadenia v pondelok tohto týždňa má už takmer 10 000 fanúšikov.
    „Radi by sme sa prostredníctvom modernej komunikácie priblížili viac k verejnosti, ktorá nám je vo viacerých prípadoch nápomocná pri objasňovaní trestnej činnosti. Policajti sú často vnímaní ako tí, ktorí len rozdávajú pokuty. Verím, že Facebook poskytne našim spoluobčanom skutočný pohľad na činnosť Policajného zboru,“ uviedol prezident Policajného zboru Tibor Gašpar.