Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    dankaa78
    Správa bola zmenená    18. sep 2019    

    ..ja som sa našla😁...tá v slamenom klobúku pod slnečníkom😍

    https://www.youtube.com/watch?v=HzqIUFpFP_8

    !!! Cernysevskeho Manesovo namestie a Farskeho Petržalka.

    Mamičky s kočíkmi ohrozuje v Petržalke chorý muž. Chlap chodí s nožom a vyhráža sa zabitím.

    https://www.tvnoviny.sk/domace/1973624_choreho-...

    #petrzalka #dolezite #zivot_ohrozujuce

    Mamičky s kočíkmi ohrozuje v Petržalke chorý muž. Chlap chodí s nožom a vyhráža sa zabitím, rozpáraním detí aj zastrelením.

    https://www.tvnoviny.sk/domace/1973533_mamicky-...

    #petrzalka #dolezite #zivot_ohrozujuce

    ...možno to znie "jednoducho", ale pre mňa to znamená veľmi veľa, veru...keď mi naša 5 ročná dcéra povie...mami som na teba hrdá, som hrdá mama😍 ... a chcem sa podeliť o tento krásny pocit.

    Moja najobľúbenejšia partia😍

    Srdiečková seansa ako kedysi 😍

    2 v 1 jednoducho krása 🇸🇰

    Tak nádherné vianočné video, ktoré sa šíri na sociálnych sieťach. Šťastné a veselé❤

    https://www.youtube.com/watch?v=Icx7hBWeULM
    dankaa78
    Správa bola zmenená    15. dec 2018    

    Každý z nás má v živote svoj cieľ. Jedným z nich je, aby naše deti robili to,čo ich napĺňa. Dnes sa dcéra vrátila z posledných pretekov v tomto roku a priniesla 5 medaily. Jej cieľom neboli tie medaile, ale aby sa posunula ďalej a zlepšila si časy. Naučila ma,čo je v živote dôležité - nevzdávať sa. A za to jej ďakujem ❤

    😍😍😍

    Dnes platím ja 🤩🤩🤩
    https://www.modrykonik.sk/group/8505/

    ... ďakujem vám za srdiečka 😍

    😍😍😍

    Ďakujem za srdiečkový nával. Stískam a cmukám neznámeho darcu💗

    dankaa78
    26. aug 2018    Čítané 291x

    Aplikácia HAKA pomáha ľuďom hľadať kradnuté autá.

    Slováci si navzájom pomáhajú nájsť ukradnuté autá. Založili jednotku „HAKA“...

    Keď sa niečo stratí, nikdy nás to nepoteší. Obzvlášť, ak ide o auto. Slováci sa však spojili a teraz vám vďaka skvelej technologickej novinke môžu pomôcť vypátrať vášho štvorkolesového tátoša.

    Na svete existuje množstvo aplikácií, lenže túto by mal mať v mobile každý. Pomáha totiž ľuďom hľadať kradnuté autá. A zaujímavosťou je, že na to, aby vôbec vznikla, sa Slováci dobrovoľne vyzbierali. Skupina vznikla na základe občianskej iniciatívy a apku pomohli rozvinúť šikovní programátori. Nebolo by to však možné bez pomoci ostatných členov, ktorí spojili sily a vyzbierali 2400 eur na jej realizáciu.

    Ako to funguje?

    Ak vám názov HAKA systém pripomína názov NAKA (Národná kriminálna agentúra), ide skôr o náhodu a nie oficiálnu policajnú aplikáciu. Apka však s políciou spolupracuje neoficiálne na základe oznamovacej povinnosti a reálne pomáha objasňovať krádeže.

    Ak ste doteraz na ulici videli nejaké podozrivé vozidlo, mohli ste zavolať na 158-čku a polícia riešila situáciu priamo na mieste. Po novom však môžete polícii ušetriť čas a pomôcť pri pátraní aj priamo vy. Stačí ak do apky zadáte EČV (po starom „ešpézetka“) alebo tzv. VIN číslo. To je spravidla viditeľné z vonkajšej strany čelného skla na strane vodiča pri stieračoch. Aplikácia následne čísla odošle na Ministerstvo vnútra SR, kde ich spracuje verejne dostupná databáza. Ak je všetko v poriadku, druhým kontrolným bodom je české ministerstvo vnútra a tretím pátračom je STK.

    Ak je s vozidlom na základe databáz nejaký problém, na displeji mobilu sa vám objaví červeným „volajte políciu“. V prípade, že auto kradnuté nie je, výsledok je zelený. Treba brať do úvahy aj to, že systém nie je dokonalý, pretože STK online nemá vždy aktuálne dáta.

    Apka tak nielen pomáha, ale šetrí čas aj polícii, ktorá tak môže riešiť aj iné problémy. No predovšetkým má vďaka množstvu užívateľov a ich všímavosti väčší dosah v rámci územia našej krajiny. V budúcnosti by sa však do pátrania mohlo okrem Česka zapojiť aj Maďarsko, Rakúsko či Nemecko.A v ideálnom prípade aj Interpol, ktorý má tiež evidenciu kradnutých áut, pretože autíčkari majú naozaj rozhodené veľké medzinárodné siete.

    Zdroj: topspeed.sk

               dobrenoviny.sk 

    dankaa78
    Správa bola zmenená    24. aug 2018    

    Srdiečková seansa ako kedysi.... pamätáš? 💖

    #srdiecka

    dankaa78
    15. aug 2018    Čítané 219x

    Cestuješ do Chorvátska? Tak toto si prečítaj.

    Polícia radí: Ak idete do Chorvátska na požičanom aute, treba mať potvrdenie

    Ak sa vyberiete do Chorvátska požičaným autom, je dobré mať pri sebe potvrdenie od majiteľa auta, že auto bolo zapožičané.

    V prípade, ak sa vyberiete do Chorvátska požičaným autom, je dobré mať pri sebe potvrdenie v angličtine alebo chorvátčine od majiteľa auta, že auto bolo zapožičané. Ako ďalej TASR informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová, vodiči musia mať takisto platný vodičský preukaz, technický preukaz, ako aj doklad o poistení, tzv. zelenú kartu.

    Svoje pravidlá má takisto prevážanie maloletých detí. Pri ceste autom musí sedieť dieťa do päť rokov v autosedačke. "Podľa platnej legislatívy je možné maloleté dieťa prevážať pripútané v detskej autosedačke len na zadných sedadlách, ak sa vo vozidle nachádza druhý rad sedadiel. Na prednom sedadle je možné prevážať v detskej autosedačke len dieťa vo veku do dvoch rokov pri splnení zákonom stanovených podmienok," vysvetlila Baloghová.

    Chorvátske ministerstvo vnútra zároveň vyzýva vodičov, aby nejazdili v kolónach, a teda dve či tri autá za sebou, ale aby išli individuálne. Jednou z najčastejších príčin dopravných nehôd a tragických následkov je podľa jej slov práve nedostatočná vzdialenosť medzi autami, čo sa stáva najmä na diaľniciach. Ďalšou z najčastejších príčin nehôd je nevenovanie sa šoférovaniu. Dôvodom môže byť únava vodičov, ktorí šoférujú dlho bez prestávok na oddych, poznamenala. "Počas cesty je preto vhodné odpočívať na vyhradených miestach alebo pumpách v pravidelných intervaloch," vysvetlila hovorkyňa policajného prezídia s tým, že pred cestou je dobré si naštudovať trasu, ako aj miesta na oddych. V obci je najvyššia povolená rýchlosť 50 km/h, mimo obce 90 km/h. Na cestách, ktoré sú určené len pre motorové vozidlá, môžu ísť autárýchlosťou 110 km/h, na diaľniciach 130 km/h.

    Polícia upozorňuje i na viaceré povinnosti v prípade, že sa slovenskí občania stanú účastníkom dopravnej nehody. V prvom rade treba podľa Baloghovej upovedomiť políciu na čísle 192. V prípade, ak je na vozidlách len malá materiálna škoda, políciu volať netreba. No je potrebné vyplniť a podpísať Európsku správu o nehode alebo iným spôsobom si vymeniť osobné údaje, ako aj údaje o aute.

    V prípade, že polícia na miesto dopravnej nehody ide, treba si obliecť reflexnú vestu, za autá postaviť výstražný trojuholník a počkať na príchod polície, aby nebola ohrozená bezpečnosť cestnej premávky. V prípade škody na aute si treba od polície pýtať záznam o dopravnej nehode, bez ktorého nie je podľa nej možné prejsť cez hranicu. Potrebovať ho bude aj slovenská poisťovňa. Záznam o dopravnej nehode, v chorvátčine "Zapisnik o očevidu", však vodiči nedostanú na mieste nehody. Treba si poň ísť na príslušné policajné oddelenie, ktoré nehodu riešilo. Vyjde to na 20 chorvátskych kún, čo je niečo cez 2,5 eura. Spravidla trvá vystavenie záznamu dva až tri dni.
     

    Autor: © Zoznam/jh

    Zdroj: TASR

    dankaa78
    Správa bola zmenená    28. jan 2018    

    Hľadáme deťúrence 🏊🏄🏊

    Vek je len číslo 😍

    ...opäť krásne video a opäť som revala 😊

    https://www.youtube.com/watch?v=1SwFso7NeuA

    Náš ostrovček Vysoké Tatry ... krása 💗

    Plavecká sezóna ukončená. Naša malá Moravcová 😍

    Vichy level, už ôsmy deň mladnem 😅 😍
    #test_liftactiv

    ...nádherný vianočný spot od Edeka ❤
    #vianoce_spolu

    https://www.youtube.com/watch?v=aknucxb0xSo

    😝

    Tipni si za srdiečka v našej skupinke 😍 :
    https://www.modrykonik.sk/group/8505/