Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Baby poznáte to?Keď áno,poprosila by som recenzie,či sa to oplatí kúpiť.

    Moja 12 ročná herečka už mesiac pozerá letáky,Tesco,Dráčik všetko možné.Konštatuje:ja neviem čo ja chcem nikto nezníži.Monster Hight elektricky diár.Takto mi nekúpi ježiško,že?A nahodí veľký úsmev na mna.Hlavne.že ocino ani nevie o čo ide.Však ona to vie,že Ježiško sme my,ale hrá sa na veľké dieťa.Už dávno si nepýtala hračky,ale Ten Monster Hight je mánia(tričko už má).Nedávno na narodeniny si pýtala knihy.No neviem,Ježiško sa musí ešte na to poriadne vyspať,pár dní by ju určite zaujalo,ale potom skončí diár na poličke stopro.

    gabuci
    26. nov 2012    Čítané 0x

    Liquid based cytológia-robí vám to gynekológ?

    Liquid based cytológia predstavuje vyššiu kvalitu vyšetrenia

    Cytologické vyšetrenie, ktoré je súčasťou preventívnych prehliadok u gynekológa je jedným z najúčinnejších preventívnych prostriedkov na včasný záchyt ranných štádií zmien na sliznici krčka maternice, ktoré môžu byť prvými prejavmi rakovinového ochorenia.

    Nová metóda cytologického vyšetrenia Liqid based cytológia v tejto oblasti otvára širšie možnosti diagnostiky, poskytuje väčší komfort pre pacientku aj lekára a možnosť viacerých vyšetrení z jedného odberu redukuje aj počet návštev u lekára. Vo vyspelých krajinách sa uvádza využívanie tohto typu cytologického vyšetrenia vo viac ako 70% vyšetrení.     

    Prínos tejto novej metódy má niekoľko rozmerov.
    Doteraz sa cytologický materiál z krčka maternice vyšetroval klasickým sterom a náterom na sklíčko urobeným gynekológom. Pri metóde Liquid Based cytológie urobí gynekológ ster a materiál vloží do špeciálnej odberovej nádoby s fixačným roztokom (liquid=roztok).  Roztok zabezpečuje konzerváciu buniek z odberu, ich rovnomerné rozptýlenie a oddelenie nečistôt a prímesí. V tomto transportnom médiu sa bunky ľahšie uchovajú a nátery sú prehľadnejšie a lepšie hodnotiteľné.

    Špeciálny prístroj v laboratóriu vytvorí z odobratého materiálu preparát, ktorý poskytuje prehľadný a ľahko čitateľný mikroskopický obraz. Podľa odborníkov má teda táto metóda v porovnaní s klasickou cytológiou presnejšiu výpovednú hodnotu, najmä v skorších štádiách zmien buniek, ktoré ešte nedokáže klasická cytológia zachytiť.

    Výhodou vyšetrenia je aj fakt, že z jedného odberu sa dá spraviť viacero druhov vyšetrení, napríklad detekcia HPV vírusu (Human papilloma virus), Herpes simplex virus, a zároveň sa dá potvrdiť aj prítomnosť niektorých patologických mikroorganizmov.  

    Ďalšou výhodou týchto odberov je skutočnosť, že materiál sa dá v transportnej nádobe uchovávať jeden rok, takže v prípade nutnosti ďalších vyšetrení pacientka nemusí absolvovať ďalší odber.

    Dôležité je však upozornenie, že pokiaľ je pre poistencov zdravotných poisťovní klasické cytologické vyšetrenie hradené zdravotnou poisťovňou použitie špeciálneho odberového materiálu, odberovej nádobky a prístrojové spracovanie vzorky pri Liquid Based cytológii slovenské zdravotné poisťovne zatiaľ nehradia. Odporúčaná cena pre pacientku je okolo 25 eur, ktoré pacientka hradí priamo svojmu lekárovi.

    Autor: Gynda.sk

    gabuci
    10. feb 2012    Čítané 0x

    Je to niečo krásne že?

    Našla som taký malý veršík,ktorý sa mi veľmi zapáčil.

    So želaním toho najlepšieho sa objavujú tiež spomienky a vdačnosť.Vdaka za radostné chvíle,za spoločný smiech,za podanú ruku,za povzbudenie a podporu.Vdaka za spoločné spomienky,vdaka za to,že si.

    Njakrajšie je na tom,že ozaj mám okolo seba takých ľudí,na ktorých to sedí..........................................

    gabuci
    7. feb 2012    Čítané 0x

    HANNASAKI Prim-čaj,ktorý je vraj vynikajúci na množstvo problémov/podľa odporúčania lekára,gynekológa/

    Popis produktu

    HANNASAKI - „Čaj atómového veku", „odbúrávač tukov“, "zázračný prostriedok pre krásu a zdravie", "najhodnotnejší a najzdravší čaj sveta", "cisársky čaj", "klenot medzi čajmi", …. Takýmito prívlastkami je označovaný pre nás Európanov celkom neznámi "červený čaj", jeho vskutku udivujúce vlastnosti potvrdili i výsledky výskumu japonských lekárov. Tento "kráľ všetkých čajov" ponúka všetko, čo si len môžeme pre svoje zdravie priať:

    Je bohatý na minerály, odburáva tukové tkanivo, znižuje hladinu cholesterolu v krvi, prečisťuje krv a posilňuje imunitný systém, má protinádorové účinky, odstraňuje poruchy srdca, bolesti hlavy, poruchy potencie, posilňuje zrak, lieči kožné problémy, cukrovku, astma, krvný tlak, sennú nádchu a mnoho ďalších zdravotných problémov.

    Názov HANNASAKI (v japončine "jarný kvet"), predstavuje vlastnosti ako život plný novej energie, sviežosti, zdravia, čistoty a krásy, čo všetko sú schopnosti účinkov tohto kráľovského čaju. Tí z vás, ktorí patríte medzi milovníkov populárneho zeleného čaju SAYONARA, budete mať porovnanie, pri ktorom zistíte, že celá rada uvedených vlastností je veľmi podobná alebo priamo zhodná s popisovaným kráľovským čajom HANNASAKI. Niektoré účinky sú však mierne odlišné, čo je dané odrodou a zložením čaju. Meraním na zatiaľ najdokonalejšom diagnostickom prístroji Prognos, ktorý bol vyvinutý pre potreby diagnostiky v kozmickom programe, bolo zistené, že oba čaje sa navzájom ideálne doplňujú. V súčasnej dobe je už dodávaný čaj HANNASAKI v novom prevedení - v prášku, čo spôsobuje kvalitnejšie a dokonalejšie vyluhovanie. Nová zmes obsahuje najviac i vysoko kvalitný zelený čaj, ktorý doplňuje pôvodný harmonizačný účinok doplňovaním prípadného deficitu bioenergie, a to je významná kvalitatívna zmena. Tiež sa zjednodušila príprava. Asi tretinu zarovnanej lyžičky zalejeme 3 dcl horúcej vody, zamiešame, necháme ustáť a pijeme ihneď, ako náhle je teplota vyhovujúca (zo 100 gramov čaju zhotovíme 400 hrnčekov nápoja!). Po vypití môžeme zaliať ešte raz. Čaj nesladíme, pretože by sme zničili jeho zásaditosť, čo je jedna z jeho najdôležitejších vlastností. Nie je tiež vhodné používať kovovú lyžičku, preto je priložená lyžička plastová. Pitie tohto čaju by malo nahradiť celodenný pitný režim. Väčšie dávky silnejšieho čaju sú vhodné pre začiatok chudnutia, prvým príznakom je častejšie vyprázdňovanie, čo je spôsobené silnejšou peristatikou čriev. Tento jav vítajme, lebo spôsobí rýchlejšie odstraňovanie toxických látok, ktoré sa inak ukladajú práva v tukových zásobách. Dosiahneme tak dvojitého efektu - prečistenie organizmu a odbúranie tukových vrstiev.

    Keď vymenujeme dlhú radu účinkov tzv. červeného čaju Hannasaki, ktorý je tiež označovaný prívlastkami ako napr. čaj atómového veku, červené zlato, klenot medzi čajmi, najzdravší čaj sveta apod., vidíme, že sa nám ponúka liek na súčasné civilizačné choroby, ktorý prichádza v najvyšší čas. Tento v skutku "kráľ všetkých čajov" ponúka všetko, čo si len môžeme pre svoje zdravie priať: Je bohatý na minerály, odburáva tukové tkanivo, znižuje hladinu cholesterolu v krvi, prečisťuje krv a posilňuje imunitný systém, má protinádorové účinky, upravuje krvní tlak, odstraňuje poruchy srdca, bolesti hlavy, poruchy potencie, posilňuje zrak, lieči kožné problémy, cukrovku, astmu, bronchitidu, sennou nádchu, hemeroidy, poruchy menštruácie, nedostatok materského mlieka, potiaže v prechode a radu ďalších zdravotných problémov. Jeho veľká sila je ukrytá predovšetkým v schopnosti harmonizovať životné energie jin a jang, pretože tam, kde je harmónia, tam je najväčší účinok uzdravujúcej bioenergie.

    Čaj HANNASAKI je však ako každý iný účinným nepriateľom zbytočného a škodlivého telesného tuku. Klinické testy, ktoré boli robené spoločne s vysokou lekárskou školou v Paríži, potvrdili vysokú účinnosť pri znižovaním nadváhy. Údaje zo štatistiky uvádzajú až neuveriteľné hodnoty. U niektorých zvlášť obéznych pacientov sa podarilo znížiť váhu až o 13 kg za mesiac, bežnejšia hodnota sa pohybovala okolo 6-7 kg. Čaj stimuluje slinné žľazy v ústach, čím podnecuje tvorbu slín a napomáha tak lepšiemu tráveniu, lebo aktivuje žalúdočné enzými štiepiace bielkoviny. Podporuje tiež peristaltiku čriev, tým vlastne urýchľuje metabolizmus, a to bez nepríjemného preháňania, ktoré doprevádzajú iné tzv. chudnúce čaje. Nezanedbateľný je tiež vysoký obsah prírodného selénu, ktorý telo ľahšie vstrebe, ako selén vyrobený umelo a na ktorý je v poslednej dobe sústredený veľký záujem vedcov a lekárov. Selén totiž patrí k tzv. antioxidantom, ktoré bránia vzniku agresívnych zlúčenín s kyslíkom - voľných radikálov, ktoré mimo iného zohrávajú významnú rolu pri vzniku častých chronických ochorení.

    Čaj Hannasaki má tiež najväčší obsah vzácne sa vyskytujúceho vitamínu E (obsahujú ho i iné druhy čajov, ovocie, zelenina, za studena lysované oleje, mandle, vlašské a lieskové orechy), ktorý je tiež silným antioxidantom. Vitamin E pôsobí proti poruchám prekrvenia, proti zápalom a mužskej neplodnosti.

    Balenie: sáčky 4 x 25 gramov = 400 šálok čaju

        Príprava čaju Hannasaki:     Asi polovicu lyžičky, ktorá je priložená k baleniu, nasypeme do šálky a zalejeme horúcou, nie vriacou vodou. Voda by mala mať cca 80°C. Po vypití je možné usadeninu zaliať ešte raz. Vznikne čaj síce chuťovo jemnejší, ale vždy s obsahom hodnotných látok. Znamená to, že dodávané množstvo čaju vystačí na dvojité množstvo šálok.

    gabuci
    5. feb 2012    Čítané 0x
    Image title

    Tieto čaje pite pre ľahší pôrod...-zaujímavý článok

    Asi každá tehuľka má z pôrodu určité obavy. A netýka sa to len prvorodičiek, ale často aj ženy, ktoré už raz či viackrát rodili, majú z ďalšieho pôrodu strach a premýšľajú, ako by sa dal uľahčiť.

    I keď priebeh pôrodu u konkrétnej ženy závisí od mnohých faktorov, je možné vyskúšať niektoré „finty“, ktoré pripravia ženské telo, aby túto výnimočnú a náročnú úlohu zvládlo čo najlepšie. Okrem iných možností sa nám ponúkajú aj bylinky.

    Listy ostružiny malinovej
    Čaj z listov ostružiny malinovej (známy tiež ako „maliníkový“ čaj) poznajú veru mnohé budúce mamičky. Je to totiž jeden z najviac odporúčaných bylinkových čajov a mal by zabezpečiť prípravu maternice na bezproblémový pôrod. Po „maliníkovej kúre“ by ste mali porodiť rýchlejšie a ľahšie. Tento čaj sa pije od ukončeného 34. týždňa tehotenstva a kúpiť si ho môžete v lekárni či predajni s čajmi.

    Alchemilka
    Aj čaj z alchemilky sa odporúča piť asi mesiac pred termínom pôrodu (cca od 36. týždňa). Táto bylinka má množstvo pozitívnych účinkov na ženský organizmus, pomáha upraviť menštruačný cyklus a čo iste poteší každú budúcu mamičku, alchemilka posilňuje maternicu a pripravuje ju na pôrod. Údajne tiež podporuje ženskú plodnosť. Alchemilku opäť kúpite v lekárňach prípadne v obchodoch s čajmi.

    Pastierska kapsička a Betonika lekárska
    Čaj z pastierskej kapsičky môže pomôcť pri už rozbehnutom pôrode, keďže stimuluje maternicu a kontrakcie. Inak sa však táto bylinka v tehotenstve neodporúča, pretože by mohla spôsobiť predčasný pôrod či potrat. Podobné platí aj pre ďalšiu bylinku, a to betoniku lekársku. Tá môže pomôcť, ak ju budete piť počas pôrodu, predtým sa však piť nesmie.

    Ľan siaty
    Semienka ľanu siateho sa odporúčajú predovšetkým pri problémoch so zápchou. Pred pôrodom však môžu pomôcť aj v niečom inom. Ak si budete niekoľko týždňov pred termínom pôrodu pripravovať a popíjať odvar z ľanových semiačok, bábätko z vás ľahšie a rýchlejšie vykĺzne.

    Odvar z ľanových semien (cca 2 lyžičky semien na 200 ml vody) nevyzerá na prvý pohľad vôbec lákavo, pretože semená v horúcej vode vytvoria akýsi sliz. Môžete si však tento „nápoj“ zmiešať s čajom alebo ovocnou šťavou, aby bol znesiteľný. Niektoré zdroje hovoria, že účinok ľanového semienka sa prejaví aj bez „slizového odvaru“, malo by stačiť denne zjesť asi za lyžičku rozdrvených semienok ľanu (možno ich pridať do jogurtu či šalátu). Minimálne je to dobrá prevencia proti nepríjemnej zápche.

    Hoci sú bylinky mnohokrát cennými „liekmi“, v tehotenstve k nim treba pristupovať s poriadnou dávkou opatrnosti. Keďže aj každé tehotenstvo je iné, je lepšie sa vždy o vhodnosti tej či onej bylinky poradiť s lekárom, dulou či pôrodnou asistentkou, aby ste si neuškodili. Takisto platí, že niektoré bylinky sú vhodné a neškodné len v určitej fáze tehotenstva a ak by ste ich užívali v inom období gravidity, mohli by vám uškodiť.