9 / 199
    jamaika rez

    aj tento receptík si prosím...

    13. júl 2013

    cesto: 2krát žltá piškóta zo 4 vajec a 1 hnedá piškóta zo 4 vajec
    krém: 7 žĺtkov, 20dkg práškového cukru, 2 PL kakao, 2 PL varenej čiernej kávy aj so zrnkami, vyšlahať nad parou, keď vychladne spojiť s 30dkg masla.
    kokosová hmota: 2dcl mlieka, 20 dkg prášk.cukru, zaliať horúcim 30 dkg kokosu, pridať 10dkg hrozienok a asi 1dcl rumu. Na spevnenie dáva aj pol balíčka želatíny, lepšie sa to krája (rozpustiť v troche teplého mlieka)
    postup: žlté cesto, čokokrém, hnedé cesto, pikantný červený lekvár, kokosová hmota, čokokrém, žlté cesto. Polieva bielou čokoládou alebo marcipán.

    13. júl 2013

    @mickamicka Dakujem pekne.

    16. júl 2013

    Prosím iba o info, tu pri kreme zostava 7 bielkov? co potom s nimi? a ako robi mamina ten biely marcipan? zo suseneho mlieka? dakujem

    21. feb 2014

    @lala11 orginál má byť hore marcipán, ale tu je biela čokoláda. keď dáva marcipán, tak kupovaný. do krému môžeš dať 7žltkov+4 bielka, 3 bielka použiť niekde inde.

    1. mar 2014

    vyzera famozne, prosim vas aku bielu cokoladu pouzivate? klasicku alebo specialnu cukrarsku? aby tak pekne stvrdla a zaroven sa nelamala pri krajani? dakujem

    9. nov 2017

    Aky rozmer formy? Dakujem. 🙂

    2. feb 2021