pr_clanok
23. feb 2015

A po operácii hop šup domov!

Jednodňová chirurgia je malý zázrak dneška. Pre pacienta je to mimoriadne šetrný spôsob chirurgickej liečby. Povieme si, prečo je „jednodňovka“ dobrou voľbou, opíšeme si zákroky, ktoré sa dajú absolvovať v priebehu jedného dňa a prezradíme vám, aký je postup, pokiaľ sa rozhodnete pre rýchly a pohodlný operačný zákrok.

Jednodňová chirurgia polikliniky ProCare má množstvo benefitov, ktoré sú skĺbením naozajstného komfortu pre pacienta.  Vyhnete sa zdĺhavému čakaniu na termín operačného zákroku, operácia prebieha v jednej z dvoch nadštandardne vybavených operačných sálach, zaručene pocítite na vlastnej koži komfort tejto chirurgickej liečby a čo je najväčšie plus – v domácom prostredí budete už do 24 hodín od zákroku. Čo sa týka jednodňovej chirurgie pre vaše ratolesti, to, že budú skôr doma, im odbúra stres, vyhnete sa traume z nemocničných zážitkov a prostredia, ste v priamom kontakte s personálom, navyše takto minimalizujete riziko prenosu infekcií, ktoré sa bežne šíria v nemocničnom prostredí.

Spoločne si prejdeme všetky zákroky, ktoré môžete v rámci jednodňovej chirurgie absolvovať.

Chirurgia: je možné odstrániť kožné a podkožné útvary, je možné odobrať vzorky prsníka biopsiou. Odstraňuje sa nezhubný nádor prsnej žľazy, operujú sa jednoduché prietrže, operujú sa kŕčové žily dolných končatín, operujú sa hemoroidy. Vykonáva sa laparoskopická diagnostika, ale aj laparoskopické operovanie žlčníka.

Detská chirurgia: vašim deťom na jednodňovej chirurgii zoperujú jednoduchú slabinovú prietrž, pupočnú prietrž, operuje sa vodný pruh vajíčka alebo semenného povrazca, takisto sa dajú odstrániť rôzne kožné a podkožné útvary.

Ortopédia: operuje sa tu syndróm karpálneho tunela, vybočené prsty na nohách (halluxy), artroskopické výkony v ramennom, kolennom a aj členkovom zhybe.

Gynekológia a pôrodníctvo: je možné vykonať gynekologické vyšetrenie v narkóze, kyretáž maternice, rozširovanie kanálu krčka maternice, endoskopické vyšetrenie dutiny maternice, laparoskopická strerilizácia, rozrušenie zrastov, spriechodnenie vajcovodu, odstránenie vajcovodu, ovariálna cystektómia.

Urológia: vykonáva sa operácia fimózy (neschopnosť pretiahnuť si predkožku penisu cez žaluď), operácia žíl okolo semenovodu, mužská sterilizácia, operácia vodného pruhu u mužov, diagnostické vyšetrenie vnútorných stien močového mechúra, operácia na liečbu stresového úniku moču.

Gastroenterológia: operačne sa lieči obezita – zavádza sa intragastrický balón, taktiež sa tu chirurgicky odstraňujú polypy v hornom a dolnom tráviacom trakte.

Plastická chirurgia: zahŕňa korekciu jaziev, modeláciu a implantáty prsníkov, operácie odstávajúcich uší, korekcia oblasti podbruška alebo nadbruška, korekcia očných viečok.

Pokiaľ sa chystáte na niektorú z operácii jednodňovej chirurgie, postup je veľmi jednoduchý. Prídete do polikliniky ProCare Betliarska alebo ProCare Košice, ak nemôžete prísť osobne, môžete sa objednať na Infolinke ProCare 0907 888 999. Objednáte sa k odbornému lekárovi, ktorý sa bude zaoberať vašimi zdravotnými ťažkosťami. Prebehne konzultácia, kedy si spolu preberiete všetko ohľadom samotného zákroku. Ujasníte si anestézu, ktorá sa použije a dohodnete si predoperačné vyšetrenia. U lekára sa objednáte na tieto predoperačné vyšetrenia, takisto na predanesteziologické vyšetrenie a na samotnú operáciu.

Priebeh predoperačných vyšetrení je nasledovný – ako klient ProCare vyšetrenie podstúpite v dohodnutom termíne, nečakáte naň. Navštívite internistu, ten posúdi vhodnosť zákroku pre váš organizmus. Cieľom je vylúčiť akékoľvek možné komplikácie, ktoré by mohli nastať. Internista vykoná anamnézu a ďalšie fyzikálne vyšetrenia, skontroluje výsledky z vašej krvi a moču. Podľa toho, či to váš plánovaný zákrok vyžaduje, môžete ísť aj na RTG a lebo EKG. Lekár zhotoví záverečnú správu a zhodnotí zistené výsledky. Na tieto vyšetrenia by ste mali prísť nalačno – minimálne pol dňa pred vyšetrením nič nejesť, iba piť čistú vodu.

Po vyšetreniach prídete do nemocnice v dohodnutom termíne na daný chirurgický zákrok. Po zákroku odchádzate do 24 hodín do domáceho prostredia. Keď vám lekár určí termín pooperačných vyšetrení, dostavíte sa znova do ProCare. Pri jednodňovej chirurgii je overené, že celková liečba sa skracuje a človek je oveľa skôr schopný vrátiť sa do zamestnania za pracovnými povinnosťami. 

Začni písať komentár...

Odošli