pr_clanok
31. aug 2015

Ako sa poďakovať svojim rodičom? Darujte im zdravie...

S pribúdajúcim vekom sa k životu človeka pridružujú okrem cenných skúseností a vzdelania aj nasledovné problémy - obmedzené pohybové schopnosti, závažnejšie zdravotné ťažkosti, zvýšená náchylnosť k rôznym ochoreniam...  Ako rodičom spríjemniť, uľahčiť a spohodlnieť starobu? Vložte ich zdravie do rúk odborníkov v ProCare! Starostlivosť, ktorú si váš rodič zaslúži... Preventívne prehliadky, jednodňová chirurgia, moderné technológie, no najpodstatnejší je ľudský prístup a znížená čakacia doba (na objednanie, či na samotné vyšetrenie alebo konkrétny zákrok). 

Jeseň života s jeseňou v prírode predstavuje pre starších ľudí riziko – spojené so zníženou imunitou, náchylnosťou k rôznym ochoreniam, od nádchy, cez chrípku, až po zápal pľúc. Čo robiť, aby si seniori zachovali tradíciu „v zdravom tele zdravý duch?“ Je pravdou, že starší ľudia majú v sychravom jesennom období značne zníženú imunitu. Prečo je to tak? Vysvetľuje MUDr. Ľubica Čápová, reumatológ modernej polikliniky ProCare: „Tak, ako starnú jednotlivé orgány, tak starne aj imunitný systém, preto sú starší ľudia náchylnejší na rôzne infekty. Práve vo vyššom veku je odporúčané očkovanie proti chrípke a Pneumokokom, ktoré môžu spôsobiť až fatálny zápal pľúc.“

Vašich starkých presvedčte, aby si posilňovali imunitu častými výletmi von, do prírody a primeraným športovaním. „Pohyb je veľmi dôležitý, v starších ľuďoch treba pestovať pocit jeho nenahraditeľnosti prostredníctvom malých úloh, ktoré sú spojené s chôdzou, napríklad drobným nákupom. Je pekné, ak dôchodca žije v rodine, kde ho neustále stimulujú k pohybu – môže to byť aj prácou v záhrade, výletmi s priateľmi,“ hovorí Čápová. Čo sa týka samotného športovania vo vyššom veku, odporúča sa vybrať si aktivitu nielen podľa fyzických zdatností a schopností, ale zohľadňujeme aj ochorenia a lieky, ktoré človek užíva. Odporúčané je ľahké cvičenie, plávanie v teplejšej vode, rýchla chôdza, behu sa radšej vyhnúť, nemusí prospievať opotrebovaným kĺbom.

Inkontinencia (čiže pomočovanie) je ďalším z problémov, ktoré často trápia osoby s pribúdajúcim vekom. „Športovanie už v mladosti je najlepšou ochranou pred únikom moču v neskoršom veku. Žijeme príliš usedavým spôsobom – veľkú časť dňa presedíme, doma, v škole, v zamestnaní, medzitým sa vozíme a na chôdzu zabúdame. Svalstvo panvového dna, ktoré má byť oporou pre močovod a močový mechúr, je oslabené a odmieta pracovať tak, ako by malo,“ dodáva MUDr. Čápová. Myslite na to, že súčasným aktívnym životným štýlom si môžete aj na staršie kolená výrazne pomôcť.

Ďalšou ťažkosťou našich starkých je spomalené trávenie, príčinou je pokles fyzického výkonu a výdaja energie. Tráviacemu traktu rozhodne neprospievajú kombinácia rôznych liekov, ktoré seniori užívajú. Je dôležité upraviť si stravu, aby bola vyvážená, nutrične hodnotná, s odporúčanou dennou hodnotou 8000-9000 kJ. Pomer tukov, cukrov aj bielkovín by mal byť v tomto prípade naozaj vyvážený. Nemali by zabúdať na dostatok vlákniny, vitamínov, aj minerálov a na pravidelný pitný režim.

Pokiaľ zvažujete, že by ste svojim rodičom alebo svokrovcom chceli dopriať viacej komfortu a prvotriednu zdravotnú starostlivosť, kúpte im balíček celoročnej starostlivosti u nás. Viac informácii o ponukách balíčkov nájdete na www.procare.sk. Prevencia, či riešenie zdravotných problémov – všetko s ľudským prístupom, kvalifikovanou odbornosťou a profesionalitou. Každý deň sa tímy lekárov a personálu snažia čo najviac priblížiť potrebám svojich pacientov. 

Je smutné, najmä pri starších pacientoch, že pozitívny prístup v ambulantnej starostlivosti hradenej z verejného zdravotného poistenia nie je na Slovensku bežným štandardom. Práve preto mnohí pacienti prvú návštevu v zariadeniach ProCare opisujú ako nevšednú skúsenosť. Nestretnú sa tu s odmeranosťou, nikto si ich nebude posúvať od dverí k dverám bez nových diagnostík.

Štartuje sa zdravotnou prehliadkou – po absolvovaní vstupnej prehliadky pacient putuje na základe výsledkov k odborníkovi so špecializáciou, ktorú potrebuje. U neho podstúpi ďalšie potrebné vyšetrenia, ktoré stanovia jeho diagnózu. Na vyšetrenia sa pacienti objednávajú telefonicky, osobne alebo mailom. Dozvedia sa aj informácie o hradených a nehradených službách poisťovňou. Ambulancie sú otvorené aj v skorých ranných, či poobedných hodinách. Všetky nejasnosti a otázky zodpovie recepcia pri vašom príchode. Ústretový personál sa stará o komfort pacienta v priestoroch s vysoko kvalitným technickým vybavením a modernizovaným interiérom. Snažia sa vyjsť pacientovi maximálne v ústrety. V tom spočíva čaro lekárskeho prostredia bez stresu a zbytočných obáv. Každý lekár v ProCare má k dispozícií pacientov zdravotný záznam. Urýchľuje to lekárov aj pacientov čas, lekári komunikujú medzi sebou a zefektívňujú tým rýchlosť a profesionalitu priebehu vyšetrení. Okrem bežných vyšetrení tu tím chirurgov vykonáva zákroky jednodňovej chirurgie. To je výhodou najmä pre tých, ktorí nechcú ležať dlhodobo v stresujúcom nemocničnom prostredí.
Doprajte svojim blízkym zdravotnú starostlivosť, ktorú si zaslúžia.

Pre bližšie informácie o možnostiach kvalitnej zdravotnej starostlivosti navštívte webovú stránku www.procare.sk alebo volajte na Infolinku MyCare 0907 888 999.

Začni písať komentár...

Odošli