Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    tinka_21
    28. feb 2017    Čítané 77x

    „Náhoda“ chcela, aby ALLERGIKA pomohla aj mojej dcérke

    ALLERGIKA, pár minút po zverejnení príspevku. Ani chvíľu som neváhala, a hneď som pripojila komentár, pretože s kožnými problémami sa boríme od narodenia mojej dcérky. Následne som už len sledovala množstvo pribúdajúcich komentárov a mamičiek, ktoré mali rovnaký záujem ako ja. A preto som ani len nedúfala, že práve ...JA... by som mohla byť medzi vybratými. Ale vlastne, na náhody neverím  Malo to tak skrátka byť, a dnes už viem prečo.

    Do testovania sme sa pustili hneď v prvý deň, keď nám kuriér priniesol balíček. Milo ma prekvapila už aj samotná veľkosť balení, ktoré sme dostali na vyskúšanie.

    Balíček obsahoval: 

    1)ALLERGIKA SENSITIVE DUO, ktoré pozostávalo z:

    "ALLERGIKA Hydrolotio Sensitive Body Lotion ACUTE" 200 ml

    "ALLERGIKA Lipolotio Sensitive Body Lotion PREVENTIVE" 200 ml

    2)"ALLERGIKA Cleansing Fluid“ 200 ml

    3)„Dermifant Kindercreme“ 100 ml

    "ALLERGIKA Lipolotio Sensitive Body Lotion ACUTE" 

    Prvým produktom, na ktorý som sa s nedočkavosťou vrhla, bola emulzia "ALLERGIKA Lipolotio Sensitive Body Lotion ACUTE", a to z dôvodu, že v tom čase sme sa opäť trápili so škaredými červenými fľakmi, ktoré boli prejavom atopického ekzému, a opakovane sa dcérke vracali, a to najmä na zadočku. Nepríjemne svrbeli, pri väčšom zápale boli ložiská červené, ohraničené, a najväčší problém bol v tom, že to bolo na miestach, kde sa pokožky dotýka spodná bielizeň, a o to viac to bolo pre dcérku nepríjemné. 

    Prvý dojem by som zhodnotila asi takto:

    •Dávkovanie prostredníctvom pumpy je veľmi praktické, navyše otvor je pomerne malý, čo hodnotím ako plus, lebo človek si tak dávkuje v malých množstvách podľa potreby, a nevyleje sa mu, príp. nevystrekne von väčšie množstvo krému než potrebuje, ako sa občas môže stať

    •Je bez parfémov – ale aj takéto výrobky majú svoju špecifickú vôňu, ktorá síce nie je výrazná, ale treba si na ňu istým spôsobom zvyknúť.

    •Rozotiera sa dobre, no keďže ide o emulziu pre riešenie akútnych stavov, je hustejšia, a tak pri roztieraní ostáva chvíľu biela vrstva na pokožke a treba ju opakovane vtierať.

    Nečakala som žiadne zázraky, v prvej chvíli som sa popravde skôr bála či nenastane nejaká alergická reakcia, alebo všeobecne reakcia dcérkinej pokožky na niečo nové, hoci je to krém vhodný pre alergikov, ale človek nikdy nevie... Pred spaním som jej ponatierala celý zadoček, v noci potrebovala íst na toaletu, a prvé čo som si potme uvedomila, bolo, že krém vytvoril na zadočku jemný ochranný film. Druhé prekvapenie, veľmi príjemné, prišlo ráno, keď začervenanie, ktoré sme predtým krémovali niekoľko dní a neúspešne, a vždy trvalo nejaký čas, kým sa to aspoň trochu skľudnilo, zrazu úplne zmizlo. Zostal len nepatrný fliačik ako po dávno zahojenej rane. Veľmi som sa tomu potešila, a tak sme intenzívne krémovali ďalej, aj všetky nové miesta už pri miernom začervenaní, ktoré sa objavovali, vrátane predlaktia na oboch rukách. 

    "ALLERGIKA Lipolotio Sensitive Body Lotion PREVENTIVE" 

    Kým som dcérku natierala ACUTE emulziou, ja som testovala variant PREVENTIVE. konzistencia redšia a jemnejšia, veľmi dobre sa rozotiera a ľahko sa vpije do pokožky. Mne sa atopický ekzém objavil na nohách a na krku. Zvlášť ťažké stavy bývali večer po osprchovaní, keďže teplá voda to vždy trochu zhorší. Emulzia pokožku skľudnila, začervenanie a svrbenie sa krásne strácalo každým dňom, a konečne som tak nemusela riešiť nepekné červené fľaky na krku, kde to každý vidí a každému tam padne zrak. 

    Vôňa je identická s ACUTE emulziou, dokonca dnes, keď som touto emulziou vynatierala už aj dcérku, ozvalo sa: „mmmm, ako pekne to vonia!“ 

    Emulziu som použila aj na začervenanú a zimou vysušenú pokožku rúk. Chcela som si hneď dať hrubšiu vrstvu, no veľmi rýchlo sa vpíja (zrejme to moje ruky potrebovali), tak sa mi to podarilo až na niekoľkýkrát, natiahla som si bavlnené rukavice a takto som dopriala pokožke rúk regeneráciu. Začervenanie aj napätie pokožky zmizlo. Od toho dňa som tento zábal opakovala každý druhý večer.

    „Dermifant Kindercreme“

    Tento krém je balený v tube. Využívali sme ho hlavne v mrazoch ako ochranný krém na tvár. Dcérke som ním párkrát, najmä počas veľkých mrazov, pred odchodom z domu natrela celú tvár. Výborne dcérke pomohol aj na začervenanie okolo úst, pokožku upokojil a do rána to vždy úplne zmizlo.

    Krém sa nevsiakol do pokožky, ale vytvoril na nej ochranný film, na ktorý sa však potom všetko možné prilepilo, takže krémovať sme sa museli až pred odchodom, keď už mala cez hlavu natiahnutý nákrčník. Krém je pomerne hustý, takže na malú detskú tváričku ho stačí naozaj nepatrné množstvo. Tento krém taktiež nie je parfemovaný, ale má svoju špecifickú vôňu, ktorá je dosť výrazná, pokiaľ sa krém dáva priamo na tvár. Zatiaľ čo pri emulzii vôňa dcérke nevadila, pri tomto kréme jej to už robilo problém, vrátane rozotierania. Takže na riešenie lokálnych problémov na tváričke je výborný, ale na pravidelné používanie by som zvolila niečo iné. Prekážala mi konzistencia (hustota, lepkavosť), a postupne nám obom s dcérkou aj výrazná vôňa.

    Krém sme využili dokonca aj na prsty nožičiek, z ktorých sa dcérke odlupuje pokožka. Pokyn lekárky bol len premasťovať mliekom, ktoré sme používali donedávna, ale nijak nepomáhalo, vyskúšali sme preto tento krém. Natrela som hrubú vrstvu, dala na noc ponožky. Nepomohlo na prvý raz, ale po pár razoch bola pokožka pekne zacelená aj na prstoch na nohách.

    "ALLERGIKA Cleansing Fluid“

    Na navlhčené ruky som si dala trochu čistiacej emulzie a rozotrela po tvári. Je veľmi jemná, nepení, vôňa mi takisto neprekáža. Mám problematickú pleť, a tak výrobky na čistenie pleti musím naozaj uvážene vyberať a skúšať. Milo ma prekvapil príjemný pocit hydratovanej pleti už len po umytí. Určite budem používať ďalej.

    Ďakujem Modrému Koníkovi aj obchodnej spoločnosti, že mi umožnili testovať produkty značky ALLERGIKA, o ktorých som sa dozvedela práve vďaka tomuto fóru. Svoje pozitívne skúsenosti s týmito výrobkami budem určite odovzdávať ďalej, a niekedy v budúcnosti zrejme siahnem aj po ďalších výrobkoch tejto značky. Už teraz pokukujem po šampóne, keďže dcérka má citlivú pokožku na hlavičke a takisto ju zvykne svrbieť.

    Ešte raz ďakujem!