Som v 10. týždni a ešte som nebola u gynekológa

modrinka_
29. dec 2014

Som v 10 týždni.. Mala by som už ísť, nič sa nestalo mimču doteraz?

edvelyn
29. dec 2014

@modrinka_ zena kolko mas rokov?? Nic sa mu nestalo...ale naco cakas??

modrinka_
autor
29. dec 2014

@edvelyn práveže málo rokov mám, 17

edvelyn
29. dec 2014

No myslim si ze 17 rocne dievca by uz mohlo vediet aspon to ze ked viem ze som tehotna tak idem k lekarovi a on mi povie co a ako.

jaduska
29. dec 2014

@modrinka_ ak si zdravá, nespadla si, nemala iný úraz, tak by malo byť mimčo v poriadku. Ale tu ti to nikto nepovie, keďže nemáme krištáľové gule 🙂 Bež k lekárovi, budeš mať istotu.

bambulka2015
29. dec 2014

@modrinka_ nie neboj sa. Ak sa ma nieco stat, tak sa jednoducho stane. A to je jedno, ci si uz bola na gynde alebo nie. Na gyndu mozes ist, ak nemas problemy, kludne aj neskor. Ja zijem v zahranici a tu sa dlho nic neriesi. Preve tyzdne by ta tu ani nevysetrili, akurat ti zoberu krv na potvrdenie tehu. Az v 5-6. tyzdni robia utz a to este zospodu, inak nic nie je vidiet. Ale v tvojom tyzdni by som uz isla. Okolo 12tt sa zacinaju robit prve väcsie vysetrenia.

modrinka_
autor
29. dec 2014

@edvelyn viem že by som mala ísť len sa bojím nechcem to ešte zatiaľ povedať rodičom (viem že sa tomu nevyhnem) a bojím sa že doktorka to oznámi rodičom aj bez môjho súhlasu...

piacere
29. dec 2014

@bambulka2015 nemáš pravdu, že môže ísť aj neskôr.... v zahraničí je to možno tak, ale nie na Slovensku.... už mala mať za sebou prvé odbery (min. na zistenie krvnej skupiny, či nie je potrebné zistiť skupinu aj partnera) a okolo 11-12tt ju čaká prvý ultrazvuk na downov syndróm.
A ak už nič iné, tak ak chce dievčina dostať od štátu tzv. "pôrodné", mala by si to s gyn. prehliadkami veľmi rýchlo rozmyslieť, pretože sú podmienkou pre získanie tohto príspevku.

bambulka2015
29. dec 2014

@piacere a co pisem. Okolo 12tyzdna az prve väcsie vysetrenia. Dovtedy len krv. Na na SK sa to dost prehana. Ved tu komunikujem s babami v "nasej" teme dost, tak viem co sa na SK robi. Aj mi mame "povinne" kontroly, podobne na Sk. Ale ked pojdes aj na SK v 5-6. tyzdni, tak ti tam nemusi na utz nic ukazat. A krvnu skupinu ti kluudne mozu zistit aj v 10tt.

loxa
29. dec 2014

Zasa by som nesyrasila s porodnymi pridavkami..su zeny co na tehptenstvo prisli v 4 mesiaci a prispevoo maju..o to sa nejedna...pre pokoj duse bynsom sla

piacere
29. dec 2014

@bambulka2015 veď áno, ale píšeš, že ak nemá problémy, môže ísť aj neskôr, pritom ona je už v 10tt, čo aj uvádza, takže "na neskôr" už fakt nie je čas 🙂

bambulka2015
29. dec 2014

@modrinka_ moze oznamit, kedze si este neplnoleta. Ale radsej chod, aj ked ti este toho vela nepovedia ak si naozaj len v 10tt. Zoberu ti krv, moc, urobia test na cukor, tlak, vaha, vyska atd. Vypocitaju priblizny termin porodu a daju termin na screening.

piacere
29. dec 2014

@loxa nestraším, len konštatutem, pretože dievčina evidentne nevie kudy kam 🙂
A áno, sú ženy, ktoré vraj prídu na tehotenstvo aj neskôr.... aj v šiestom mesiaci som už počula/čítala.... ale ona o tehotenstve vie 🙂

loxa
29. dec 2014

Ale doktor nevie ze vie😀 o prispevok ju preto nikto neoberie...ja by som isto uz na gyndu sla abynsom vedela ci je vsetko ok, pripadne kolko plodov tam je😀

bambulka2015
29. dec 2014

@piacere nepochopili sme sa. Ja som nemyslela od 10tt neskor. Ona pise, ze je v 10a este nebola a ci sa nic nestalo. Ja som tym neskor myslela, ze tam nemusi naklusat v 5tt, kde jej aj tak nic robit nebudu., len tu krv, a moze ist kludne az teraz v 10tt, lebo este nic nezmeskala. A ked nemala doteraz problemy, tak bude aj mimco OK.

piacere
29. dec 2014

@bambulka2015 hej, chápem, len si to napísala tak, že sa to dá vysvetliť aj tak, ako som to prvotne ja pochopila 😀
Však my vieme, že vieme, len či ona vie, že vie.... 😉 🙂

adela232
29. dec 2014

@piacere To je blbosť. Mne nebolo nič vidnov 5,6 t. Iba plodový vačok a objednala ma o dva týždne. Tam videla srdiečko. To jej stačilo. Potom ma objednala až v 12 t na prvé krvi a UZ. A žijem na Slovensku. Vôbec sa nemusí náhliť ak nechce. Je to jej vec. Moja mama išla ku gyn pri nas všetkých a to sme 4 až po treťom mesiaci. Aj keď teraz sa už chodí skôr pred tým to tak neriešili.

evittam
29. dec 2014

@modrinka_ Urcite by si uz mala ist k lekarovi. A len taky detail-odkial vies,ze si v 10.tt tak presne? A co sa tyka toho prispevku,aby si ho dostala musis chodit na pravidelne prehliadky od 4.mesiaca.

evittam
29. dec 2014

@adela232 Preco by to bola blbost,myslis,ze vsetky tehotenstva su ako tvoje?! Kazde tehu je ine,,ne uz bolo pekne vidiet v 5.tt.

adela232
29. dec 2014

@evittam Veď ja nevravím že je každé tehu rovnaké ale že tam nemusí ísť keď nechce že sa nič nestane keď pojde prvý krát ku gyn v 12 t. Lebo do vtedy jej aj tak nič robiť nebudú.

zenazaba
29. dec 2014

ak si este nebola u gynekologa, ako vies, ze si v 10. tt ?? 😀 😀 😀

amy25
29. dec 2014

@modrinka_ kedy budeš mať 18?

nanervy_2
29. dec 2014

@modrinka_ uz zacni chodit, aj keby rodicia o tom este nevedeli. pravidelna navsteva poradni je podmienkou k materskej, alebo materskemu prispevku ci coho 🙂

modrinka_
autor
29. dec 2014

@zenazaba asi to vyznie smiešne, počítala som si to cez tehotensku kalkulačku čo som našla na nete
@amy25 v novembri, prečo?

amy25
29. dec 2014

@modrinka_ ešte nie si plnoletá, takže k doktorovi by si mala ísť so svojím zákonným zástupcom. Neviem či môžeš aj sama, či ťa lekár vôbec môže vyšetriť, toto spm si nie istá. V každom prípade to že si tehotná je lekár povinný konzultovať s tvojími rodičmi (predpokladám že oni sú tvoji zákonný zástupcovia). Oni podľa zákona musia aj u lekára podpísať papiere, že súhlasia, že si dieťa necháš a nejdeš na potrat, alebo že chcú aby si na potrat šla. Podla zákona o tom nerozhoduješ ty ale oni, kým nebudeš mať 18. Predpokladám ale že bábo si chceš nechať.
Kým nemáš 18 oni budú aj zákonný zástupcovia tvojho dieťaťa. neviem či potom budeš zákonnou zástupkynou automaticky ty, alebo budeš musieť o to požiadať na súde, na úrade, to neviem.
Vedia o tom tvoji rodičia? asi nie ked si ťa neposlali ešte k lekárovi.

modrinka_
autor
29. dec 2014

@amy25 nevedia o tom ešte. Viem že sa to musia dozvedieť, ale ešte teraz nie to nechcem.

zenazaba
29. dec 2014

@modrinka_ tehotenskú kalkulačku si na nete nájsť vieš a informáciu o tom, že každá tehotná žena musí pravidelne navštevovať gynekológa, to si nenašla? prvá návšteva má byť hneď ako zistíš, že si tehotná.....a odpoveď na tvoju otázku: tvojmu "mimču" môže byť čokoľvek, a to si nemusela mať ani úraz ani chorobu.... ale to by ti zas povedal len lekár...

modrinka_
autor
29. dec 2014

@amy25 a áno mimčo si chcem nechať, nad potratom som ani nerozmýšľala

modrinka_
autor
29. dec 2014

@zenazaba po novom roku, idem k doktorke, držte palčeky 🙂

amy25
29. dec 2014

@modrinka_ nechceš kôli čomu? neviem aký vzťah máte. Bojíš sa že by ťa nútili ísť na potrat? Alebo sa proste len bojíš že budú nahnevaní? ked pôjdeš k lekárovi, on im to bude musieť povedať, myslím že bude lepšie ak sa to dozvedia od teba. do kedy im to chceš tajiť? Ja si myslím že k doktorovi by si mala ísť, najneskôr v tom 12.tt. To už bude po sviatkoch, lekár by už nemal mať dovolenku. Ak ťa bude môcť vyšetriť a ked ti potvrdí tehotenstvo, určite sa s ním budeš môcť dohodnúť, že to chceš oznámiť rodičom ty, aby čojaviem počkal den, dva. On má na to tiež určite nejakú lehotu do kedy to musí oznámiť.
A čo otec dieťaťa?

bonaqa2013
29. dec 2014

Milé dámy, nestrašte túto mladú maminku. Ja som pri 3 tehu prišla k lekárke v 14tt, podĺa sona robeného v ten istý deň 15tt. Príznaky som nemala žiadne, vobec nič - okrem meškania menzesu. A lekárka - všetko OK, porobili odbery, a peniaze som dostávala akoby nič. Dcéra má v súčasnosti 6 rokov, chodí do 1 triedy
prvé tehu som bola ešte ako študentka, tiež som to rodičom tajila, ale lekárka nepovedala rodičom nič, to som musela ja. A raz som musela, pretože mi brucho rástlo a tajiť donekonečna to jednoducho nešlo. Syn má 19 rokov, je študent na VŠ.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre